Jobbsafari är en del avschibsted logo

Sektionschef inom operativ verksamhet på Trafik

Sektionschef inom operativ verksamhet på Trafik

Trafikverket · Gävle · Ansök senast 11 dec.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Som sektionschef på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att bidra i det viktiga arbetet med trafiksäkerhet.

Sektionschef inom operativ verksamhet på Trafik

Arbetsuppgifter

Vill du påverka människors vardag och skapa förutsättningar att dina medarbetare lyckas med sitt uppdrag så att vi alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt? Då kanske vi har tjänsten för dig!

I din ledarroll, som första linjens chef, coachar och ansvarar du för 16 medarbetare som arbetat ihop ganska länge, är självgående och etablerade i sina arbetsuppgifter. Vi verkar i en störningskänslig operativ verksamhet där medarbetarna arbetar skift, dygnet runt, året runt. Du arbetar vardagar under kontorstid. Som sektionschef driver du tillsammans med medarbetarna förändringar både inom den egna sektionen och tillsammans med övriga berörda verksamheter inom Trafikverket. Du är högst delaktig i förändringsledningen, där du också är med och identifierar förbättringar och ser till att vi ständigt fortsätter utveckla vår verksamhet. Du utvecklar dina medarbetare genom ett närvarande, tydligt och coachande ledarskap, och skapar förutsättningar för en positiv arbetsmiljö som uppmuntrar till samarbete och hög säkerhetsfokus. 

I din sektion har du verksamhets-, resultat-, personal- samt budgetansvar vilket inkluderar exempelvis medarbetar-och lönesamtal samt upprättande av verksamhetsmål för såväl individ som grupp. Som sektionschef skall du tillse att enhetens mål uppnås och överenskommelser efterlevs. Vidare skall du etablera god samverkan med övriga Trafikverket.

Tillsammans med enhetschefen och övriga sektionschefer deltar du aktivt i enhetens ledningsgrupp och bidrar till utvecklingen av både sektionens och enhetens verksamhet.

Övrig information

Anställningen inom Trafikverket är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på 4 år.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Testerna skickas ut i samband med att ansökningstiden går ut och vi ber dig därför ha koll på din mail.

Intervjuer är planerade under vecka 2.

 

Kvalifikationer

Vem är du?

Som chef i Trafikverket drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du skapar tillit och bygger förtroende med din problemlösande och kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas.

Vi söker dig som

  • har en högskoleutbildning om minst 180 hp (120 p) inom ett för tjänsten relevant område eller annan utbildning inom ledarskap i kombination med gedigen arbetslivserfarenhet att leda individer och grupper som vi bedömer likvärdig.
  • har något års erfarenhet som chef med personal-, verksamhets- och budgetansvar
  • har arbetslivserfarenhet av förändringsledning

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Trafik jobbar du i händelsernas centrum för att få vårt transportsystem att fungera för alla Sveriges tusentals resenärer - dygnet runt, året runt. Vi planerar, leder och övervakar trafiken på 98 500 km statliga vägar och 14 200 km statliga järnvägar. Vår uppgift är att bidra till att vägarna är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Trafikverket

Placering

Gävle

Kontaktperson

Trafikverket

Dela jobbannonsen

Anmäl annons