Jobbsafari är en del avschibsted logo

SAP Finance specialist

Siemens Energy · Finspång · Ansök senast 18 maj

Heltid

SAP FINANCE SPECIALIST

Är du vår nya kollega på Finansavdelningen, som vill vara med och driva utveckling inom våra Finansprocesser?

Om dig

Din profil
 • Vi söker dig som är intresserad av processutveckling, digitalisering och affärssystemet SAP, och vill stötta användare och verksamheten mot kvalitativa effektiva processer.
 • Du är initiativtagande, har en positiv attityd och värdesätter ett gott samarbete. Likaså har du en god analytisk förmåga, har ett helhetstänk samt är kvalitetsmedveten.
 • Du har erfarenhet av problemlösning, support/ärendehantering och projektarbete.
 • Du har högskoleutbildning inom ekonomi, process/systemutveckling eller motsvarande.
 • God erfarenhet av SAP och Siemens Energys IT-miljöer.
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.
Dina ansvarsområden
 • Driva utvecklingsärenden och projekt inom finans/controllingområdet där du fungerar som en länk mellan verksamhet och IT
 • Arbeta med support av affärssystemet SAP inom finansområdet, lokalt och i den globala supportorganisationen
 • I SAP är är du Advanced Key User (2nd Level Support), analyserar och löser fel/problem, koordinerar tester/systemuppgraderingar/underhåll, hanterar behörigheter/rollägare m.m.
 • Delta i lokala och globala Siemens-projekt med tvärfunktionellt innehåll
 • Stödja andra verksamhetsutvecklare och processansvariga lokalt och globalt, samt deltar i referensgrupper för utveckling av processer
Avdelningen SAP/Finansprocesser tillhör Siemens Energy AB:s centrala finansavdelning. Vi driver utveckling och tillhandahåller support för system och processer inom ekonomi, främst affärssystemet SAP. Avdelningen består idag av tre medarbetare och vårt arbete innefattar utveckling, problemlösning, support/rådgivning, underhåll, tester, utbildning och till viss del kontroller, inom finansiella processer (bl.a. kund- och leverantörsreskontra, treasury, extern redovisning, controlling). Vi arbetar dagligen mot Siemens globala support för affärssystemet samt mot olika interna parter på företaget. Avdelningen driver och deltar i små och stora lokala och globala projekt som du kommer att bli en del av.

Om oss

"Låt oss förändra morgondagen redan idag" är vårt genuina löfte på Siemens Energy till våra kunder och medarbetare på vägen mot en hållbar framtid.

Siemens Energy är ett av världens ledande företag inom energiteknik. Tillsammans med våra kunder och partners tar vi fram energisystem för framtiden och stöder därmed en övergång till en mer hållbar värld. Med vår portfölj av produkter, lösningar och tjänster täcker Siemens Energy nästan hela energivärdekedjan - från kraftproduktion och överföring till lagring. Portföljen inkluderar konventionell och förnybar energiteknik, såsom gas- och ångturbiner, hybridkraftverk som drivs med vätgas, och kraftgeneratorer och transformatorer.

En majoritetsandel i det börsnoterade företaget Siemens Gamesa Renewable Energy (SGRE) gör Siemens Energy till en global marknadsledare för förnybar energi. Uppskattningsvis en sjättedel av den el som produceras över hela världen är baserad på teknik från Siemens Energy. Siemens Energy har 91000 anställda världen över i mer än 90 länder och genererade intäkter på cirka 29 miljarder euro räkenskapsåret 2019. I Sverige har Siemens Energy 2600 anställda på 8 orter.

Läs mer om Siemens Energy här:

www.siemens-energy.com

Mer information

Bidra med din energi. Var dig själv.

Som tur är, så är vi alla olika. Genom mångfald genererar vi kraft. Vi drivs framåt av inkludering och medkänsla. Vår gemensamma kreativa energi kommer från ca 130 olika nationaliteter. På Siemens Energy ser vi mångfald som något självklart - oavsett etnisk bakgrund, kön, ålder, religion, identitet eller funktionsvariation. Vi ger samhället energi. Hela samhället.

Jobb & Karriärsidan: https://www.siemens-energy.com/global/en/company/jobs.html

Kolla in länken nedan för att se vad vi gör på Siemens Energy!

https://bit.ly/3A5wRtX

Ansökan

Tveka inte - skicka in din ansökan via https://jobs.siemens-energy.com/jobs, id nr 233459 senast 2022-05-18. Vi rekryterar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

För frågor om tjänsten kan du kontakta rekryterande chef Emma Priem Sandberg på emma.sandberg@siemens-energy.com eller tel. 012282602.

För frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig rekryterare Ellen Johansson på ellen.johansson.ext@siemens-energy.com

Placeringsort: Finspång

Fackliga representanter:
Veronica Andersson, Unionen, 0122-840 21
Simon Von Eckardstein, Sveriges Ingenjörer, 0122-842 24
Jan Lundgren, Ledarna, 0122-812 33
Jonny Persson, IF Metall, 0122-817 69


#LI-EJ1

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Siemens Energy

Placering

Finspång

Dela jobbannonsen