Jobbsafari är en del avschibsted logo

Samordnare till Skaparverkstan

Kultur- och fritidsförvaltningen · Karlstad · Ansök senast 25 apr.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss!

Kultur- och fritidsförvaltningen ansvarar för kommunens bad- och idrottsanläggningar, fritidsgårdar, parklekar, bibliotek, kommunarkiv och konst i offentlig miljö. Vi driver Alster herrgård - Gustaf Frödings minnesgård, teaterbiografen Arenan, Skaparverkstan, UNO - Ungdomens hus och Seniorernas hus. Våra cirka 240 medarbetare skapar goda förutsättningar för idrotten, kulturen och föreningslivet.

I kommunen finns ett stadsbibliotek, åtta närbibliotek samt en barnbokbuss som kultur- och fritidsförvaltningen ansvarar för. Biblioteken i kommunen ingår i ett samarbete med övriga bibliotek i länet - Bibliotek Värmland - och delar biblioteksdatasystem och webb tillsammans med dem.

Arbetsbeskrivning

Karlstads stadsbibliotek söker en samordnare för Skaparverkstan med brinnande intresse för skapande tillsammans med andra. Ditt uppdrag innebär att samordna, planera och genomföra kreativa aktiviteter som väcker nyfikenhet hos barn främst i åldern 8-13. I Skaparverkstan finns rum för att ge berättelser liv genom skapande med färg, form, film och funktion, där det digitala ges stor plats.

Vi söker dig som trivs med att samarbeta, engagera och bygga nätverk med andra. Du arbetar med omvärldsbevakning för att hitta former och metoder som är till nytta för vår verksamhet utifrån bibliotekens målområden: Läsfrämjande, mångfald, kulturupplevelser, media- och informationskunnighet och samverkan.

Kvalifikationer

Akademisk utbildning med inriktning mot pedagogik och kultur eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för uppdraget. Tidigare erfarenhet av skapande arbete är ett krav och tidigare arbete med barn- och unga är meriterande. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska, andra språkkunskaper är meriterande. Du har grundläggande kunskaper och förståelse för interaktivt skapande och kodning i programvaror och appar för barn. Som person är du kreativ, nyfiken, självgående, kommunikativ och har lätt för att samarbeta. Tidigare erfarenhet av arbete i offentlig verksamhet är meriterande. För den här tjänsten krävs B-körkort.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Kultur- och fritidsförvaltningen

Placering

Karlstad

Dela jobbannonsen

Anmäl annons