Samordnare sökes till Hagabergs gård i Fäckebo!

Hagabergs Gård · Västerås · Ansök senast 28 juli (15 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Om Hagabergs gård i Fläckebo - Storgård och Lillgård

Hagabergs gård i Fläckebo är lantligt beläget i ett mindre samhälle, ca 40 minuter från Västerås. Hagabergs gård består av två gruppbostäder. Vi erbjuder boende för personkrets 1, med 4 och 5 platser i form av lägenheter. Målgruppen omfattar personer med intellektuella funktionsnedsättningar, autism eller autismliknande tillstånd med psykiatrisk tilläggsproblematik. Vi söker nu efter en samordnare till respektive enhet: Storgård och Lillgård.


Om rollen

I rollen som samordnare arbetar du främst med att ge stöd och service utifrån de boendes önskemål och med att ge den enskilde en meningsfull vardag, utifrån ett pedagogiskt förhållningssätt. Du arbetar även med administrativa arbetsuppgifter såsom schemaläggning, bemanning, kvalitetsförbättringar, riskbedömningar och dokumentation.

Du har ett nära samarbete med verksamhetschefen och en nära kontakt med medarbetargruppen. Din roll blir central i att stödja den dagliga driften av verksamheten. Du ger stöd och service både i hemmet och i fritidsaktiviteter samt utvecklar det pedagogiska stödet utifrån den enskildes behov.

Tjänstgöringsgraden är 100% och arbetstiden kommer vara förlagd på vardagar (dagtid och kvällstid). Eftersom rollen som samordnare är kombinerad kommer du att arbeta 50% som boendestödjare och 50% som samordnare.


Arbetsuppgifter:

Som samordnare kommer du att ha ansvar för:

 • Bemanning
 • Kvalitetsarbete
 • Metodarbete
 • Planering


Som boendestödjare kommer du att arbeta med:

 • Att ge stöd och hjälp i det dagliga livet för våra brukare
 • Sedvanliga arbetsuppgifter som ingår i boendestöd


Vem är det vi söker?

Du har allra helst erfarenhet från LSS men annars har du kunskap om pedagogiskt förhållningssätt och hur man bemöter individer med olika funktionsnedsättningar. Du är lyhörd och kommunikativ och du förstår att detta blir viktiga verktyg för ett gott och tydligt bemötande gentemot såväl boende som närstående. Som kollega bidrar du aktivt till ett positivt och framåtsträvande arbetsklimat. Du ser naturligt möjligheter istället för hinder och har en mycket god förmåga att anpassa dig efter nya situationer. Du kan arbeta både självständigt och i team med dina kollegor men också tillsammans med de boende.


Kvalifikationer

 • Eftergymnasial utbildning, t.ex stödpedagog, socialpedagog, högskoleutbildning inom pedagogik eller social arbete
 • Erfarenhet samt kunskap om målgruppen LSS vuxna personkrets 1.
 • Tidigare erfarenhet inom arbetsledande uppdrag och en naturlig fallenhet att leda och driva utvecklingsfrågor.
 • God datorvana, erfarenhet av dokumentation.
 • Mycket god förmåga i svenska i tal såväl som skrift.


Meriterande

 • Erfarenhet och kompetens inom tydliggörande pedagogik, AKK och lågaffektivt bemötande.
 • Erfarenhet av att arbeta med individer med komplex psykosocial beteendeproblematik.


Om rekryteringsprocessen

Rekrytering sker löpande. Vi välkomnar dig att skicka in din ansökan så snart som möjligt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet utifrån en helhetsbedömning. Vid eventuell anställning behöver ett giltigt belastningsregister kunna visas upp.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Hagabergs Gård

Placering

Västerås

Kontaktperson

Attendo TO TOPCO AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons