Jobbsafari är en del avschibsted logo

Samordnare halvvägshus

Skyddsvärnet i Göteborg · Göteborg · Ansök senast 18 dec.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Nu har du chansen att bli vår nya samordnare för halvvägshuset i Göteborg. Vi är inne i en expansiv fas för en av våra kärnverksamheter och ditt uppdraget blir även att utveckla vår verksamhet med halvvägshusplatser inom regionen.

Halvvägshus är en utslussåtgärd inom Kriminalvården vars syfte är att underlätta villkorlig frigivning av fängelsedömda. Skyddsvärnet i Göteborg har i avtalet med Kriminalvården 16 platser för män och tre platser för kvinnor. Personer som får boende på Halvväghuset har någon form av sysselsättning. De får ett beslut om att under sin slutliga del av sin verkställighet bo utanför anstalten. Personerna som kommer till Halvvägshuset måste följa Kriminalvårdens ramar och regler samt hålla de tider som är överenskommit med Frivården. Det är även krav på att lämna utandningsprov och urinprov under sin vistelse på Halvvägshuset. Personalen på Halvvägshuset arbetar dygnet runt och har sovande jour. Deras uppdrag är att stötta klienterna i att hålla sig borta från kriminalitet och följa de regler och anvisningar som Kriminalvården har satt upp.

Vi ser gärna att du har erfarenhet eller intresse att arbeta med kriminellt beteendemönster, psykisk ohälsa och beroendeproblematik. Vårt uppdrag är att stötta klienter med arbete eller studier, en hälsosam livsstil och goda relationer. Vi arbetar på uppdrag av kriminalvården/frivården att under kontrollerade former erbjuder olika boendeformer för klienter som avtjänar sin sista tid på en fängelsedom.

Som samordnare är du underställd områdeschef och samordnar personalen på halvvägshuset. Du ska tillsammans med områdeschefen och dina kollegor bidra till en organisation med tydliga strukturer, lågaffektivt- och positivt bemötande för våra klienter.

Du förväntas planera, driva, kvalitetssäkra och följa upp det dagliga arbetet av verksamheten och vid behov ha kontakt med frivården, socialtjänsten eller andra myndigheter.

Som samordnare ansvarar du också för schemaläggning utifrån verksamhetens behov, avtal och gällande lagstiftning samt för schemajusteringar och bemanning.

Kvalifikationer

- Vi söker dig som har högskoleutbildning med inriktning mot socialt arbete, hälso- och sjukvård eller annan utbildning/erfarenhet som vi som arbetsgivare bedömer likvärdig. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

- Du är kommunikativ, tydlig och har förmåga att skapa ett gott arbetsklimat där du motiverar medarbetarna till delaktighet och ansvarstagande.

- Du är lösningsorienterad, prestigelös och har god samarbetsförmåga.

- Du har ett strukturerat och självständigt arbetssätt.

- Du är en god administratör och planerare med goda IT-kunskaper och har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift.

- Du har arbetat i liknande befattning med arbetsuppgifter inom arbetsmiljöfrågor, ekonomi- och medarbetarfrågor, daglig planering, uppföljning samt schemaläggning.

- Du känner dig trygg med och ställer dig bakom Skyddsvärnets värdegrund.


Omfattning: Heltid, tjänstgöring vardagar dagtid, viss kvällstjänstgöring ingår i uppdraget.

Anställningsform: Visstidsanställning enligt överenskommelse

Lön: enligt avtal

Intervjuer sker löpande

Har du frågor eller funderingar hör gärna av dig till oss



Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Skyddsvärnet i Göteborg

Placering

Göteborg

Kontaktperson

Ideell fören Skyddsvärnet i Göteborg med firma S

Dela jobbannonsen

Anmäl annons