Jobbsafari är en del avschibsted logo

Samordnare för informationssäkerhet och dataskydd

Gävle kommun · Gävle

·

Ansök senast 9 maj (1 dag kvar)

Enheten Internservice är placerad under Kontor utveckling & stöd-administrativt stöd och tillhandahåller interna tjänster till samtliga verksamheter inom sektor Välfärd Gävle. Enheten har tre olika funktioner med totalt nitton medarbetare. Enheten stödjer sektorns chefer och medarbetare med arkiv, posthantering, diarium, GDPR/dataskyddsfrågor, informationssäkerhet, IT-administration, reception och kontorsservice.

Arbetsuppgifter
Har du erfarenhet av informationssäkerhets- och dataskyddsfrågor och kan på ett lättförståeligt sätt nå ut med detta till sektorns verksamheter? Då kan du vara den samordnare vi söker till sektor Välfärd Gävle! Kom och gör Gävle säkrare med oss!

Som samordnare ska du driva och utveckla arbetet inom informationssäkerhet och dataskydd i sektor Välfärd Gävle.
Det innebär att du ska hålla sig underrättad om utveckling av lagstiftningen inom området för dataskydd och informationssäkerhet samt hålla dig underrättad om tillsynsmyndigheternas verksamhet.

Du ska ge råd och stöd på verksamhetsnivå till verksamhetens ledning och personal i frågor rörande dataskydd och informationssäkerhet samt utarbeta rutiner vid behov.
I rollen ingår också att identifiera och samordna verksamhetens informations- och utbildningsbehov. Vidare medverkar du i arbetet vid incidentrapportering rörande informationssäkerhet och dataskydd inom sektorn. Du genomför informationssäkerhetsklassningar och uppdaterar personuppgiftsbehandlingsregister löpande tillsammans med sektorns verksamheter samt medverkar i arbetet vid begäran om registerutdrag.

I uppdraget samverkar du med andra som t.ex. säkerhetssamordnare, informationsägare, kommunarkivarie, IT-avdelningen samt kommunens dataskyddsombud och informationssäkerhetsombud (CISO).
Du representerar även sektorn i olika nätverk för informationssäkerhet och dataskydd.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskole- eller universitetsutbildning inom informationssäkerhet och/ eller dataskydd och/ eller annan utbildning och/ eller arbetslivserfarenhet inom området som arbetsbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten.

Du har tidigare arbetslivserfarenhet inom informationssäkerhetsområdet och/ eller dataskydd, gärna i en samordnande roll i en större organisation eller inom offentlig förvaltning.

Du arbetar enligt en tydlig process, organiserar och planerar ditt arbete väl samt håller deadlines och slutför det som påbörjats. Du har förmågan att se vad som behöver prioriteras, är effektiv och använder resurserna för att på bästa sätt nå resultat.

Du har ett prestigelöst förhållningssätt i ditt samarbete med andra. Du ser logik och samband i komplex information och har förmågan att se långsiktiga lösningar.

Du är en tydlig och bekväm kommunikatör som formulerar dig väl på svenska och samspelar med andra samt anpassar din kommunikation till olika situationer, syften och mottagare.

Övrigt
Fackliga företrädare:
* Sara Lasell Akademikerförbundet SSR 026-17 89 26
* Annelie Johansson Vision 026 - 178709

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via Offentliga Jobb och inte via e-post eller pappersformat.

Om du blir inbjuden till en intervju för en tjänst hos oss i Gävle kommun ska du uppvisa giltig identitetshandling där medborgarskap kan utläsas. Om du är tredjelandsmedborgare uppvisar du giltigt arbets- och uppehållstillstånd, LMA-kort eller kopia av Migrationsverkets mottagna ansökan om förlängt uppehållstillstånd.
Behöver du ett personbevis? Beställ via www.skatteverket.se

Om du söker en deltidstjänst hos oss så finns ett beslut inom Gävle kommun som innebär att du som tillsvidareanställd medarbetare kan begära att du vill arbeta heltid. En sådan begäran kan innebära att du kan behöva utföra andra arbetsuppgifter än dina ordinarie.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Gävle kommun

Placering

Gävle

Kontaktperson

Catrin Tranberg

026-17 95 15