Samisk samordnare

KROKOMS KOMMUN · Krokom

·

Ansök senast 16 dec.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Samordnare för samiskt förvaltningsområde

Krokoms kommun ingår i det samiska förvaltningsområdet och har ett särskilt ansvar i arbetet med att främja de nationella minoriteternas rättigheter och de historiska minoritetsspråkens bevarande.

Den samiska kulturen utgör en tillgång som berikar Krokoms kommun. Ett stort antal personer och företag har sin bäring som en direkt följd av rennäringen och den samiska kulturen. Det är av värde för Krokoms kommun att främja och utveckla det samiska språket och de samiska näringarna. Kommunen har en strategi som är framtagen i samråd med representanter för den samiska befolkningen. Vi söker dig som vill arbeta med att i samverkan med personal i den kommunala organisationen, representanter för den samiska befolkningen och övriga förvaltningskommuner genomföra olika åtgärder och aktiviteter utifrån strategin för samiskt förvaltningsområde. Din roll kommer att vara mestadels strategisk men delar av arbetet har en mer operativ inriktning.

Du kommer att tillhöra avdelningen Näringsliv, kultur och fritid och där dina närmaste kollegor arbetar med bland annat frågor inom kultur, föreningsliv, företagarfrågor, landsbygdsutveckling, folkhälsofrågor och ungdomsfrågor. Du och dina kollegor kommer att arbeta med både samverkan inom Krokoms kommun men även samverkan med olika aktörer externt. Avdelningen ligger under Kommunstyrelsen.

Arbetsuppgifter

Dina uppgifter är att samordna kommunens arbete, utgöra ett stöd för förvaltningarna, planera och genomföra utbildnings- och informationsinsatser samt ansvara för delaktighets- och inflytandefrågor gentemot den samiska befolkningen.

Du ska bidra till att utveckla nätverk och delta i samarbete med andra förvaltningskommuner, Region Jämtland Härjedalen samt länets samarbetspartners i Norge. Du kommer även att arbeta med uppföljning och kvalitetssäkring av det interna arbetet.

Du kommer att representera Krokoms kommun i lokala, regionala och nationella sammanhang.

Du har budget- och redovisningsansvar till bland annat Sametinget och kommunen.

Kvalifikationer

Vi tror att du har god pedagogisk förmåga samt dokumenterad erfarenhet av att uttrycka dig i tal och skrift. Du har goda kunskaper om samisk kultur och historia samt kunskaper i syd- och/eller nordsamiska.

Du bör ha erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation, har du relevant akademisk utbildning är det meriterande.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga erfarenheter, sociala förmågor och etablerade kontakter i olika samiska nätverk. Som person är du driven och engagerad i ditt arbete och har en god samarbetsförmåga.

Tillsvidareanställning på 50-75 %. Tillträde enligt överenskommelse.

Sista ansökningsdag 2020 12 16

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

KROKOMS KOMMUN

Placering

Krokom

Kontaktperson

Krokoms kommun