Jobbsafari är en del avschibsted logo

Sambandstekniker till Transportflygskvadronen vid F7

Försvarsmakten · Lidköping

·

Ansök senast 28 feb.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Transportflygskvadronen vid Skaraborgs flygflottilj, F7 leverar taktiskt transportflyg med TP 84 (C-130 Hercules) både nationellt och internationellt.Transportflygskvadronen söker sambandstekniker (specialistofficer) till enhetens Ledningsplatstropp.

Sambandsfunktionen i Ledningsplatstroppen ansvarar för skvadronens lednings- och sambandssystem och tillsammans med övriga delar på skvadronen är sambandsfunktionen ett stöd inför och under övning och insats. Vi söker dig med teknisk kompetens inom samband/IT, och som har officersutbildning. Tjänsten ger dig möjlighet att utvecklas som specialistofficer och inom en mängd olika teknikområden. Som sambandstekniker kommer du arbeta med drift och underhåll på radioutrustning, nätverk, ip-telefoni, elanläggningar och satellitkommunikation, och kommer bli specialiserad inom ett eller flera av dessa områden. Vi ser gärna att du på sikt utvecklas vidare mot en ledande befattning som driftledare.

Att arbeta med teknik innebär att arbeta med människor, vilket ställer krav på ett bra bemötande och förmåga att lösa framställda ledningsbehov.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta med ett rörligt ledningssystem som betjänar Transportflygskvadronens chef med stab i deras ledning av transportflyget. Tillsammans med dina kollegor upprättar du ledningsplatser med efterfrågade sambandsresurser. Arbetet sträcker sig från administrativt arbete till att genomföra drift och underhåll under fältmässiga förhållanden. Arbetet är omväxlande och i varierande tempo. Du deltar i Sambandsfunktionens dagliga verksamhet på Transportflygskvadronen samt stödjer övriga flottiljen.

I det dagliga arbetet ingår bland annat att:
 • Samverka med angränsande funktioner
 • Orientera och rapportera till driftledare
 • Dokumentera och rapportera felanmälan och driftstörningar
 • Leda/delta i materielprocessen
 • Delta i förbättrings och utvecklingsarbeten
Kvalifikationer
 • Officer med inriktning samband, ledningssystem mark eller marktekniker tele/elektronik
 • Kompetensnivå OR 6-7/OF 1-2
 • Kunskap om Försvarsmaktens IT- och radiosystem
 • B-körkort
 • Svenskt medborgarskap
Meriterande
 • Kunskap och erfarenhet av drift av KOMNÄT, FMLS LSS MARK eller annat ledningssystem
 • Kunskap och erfarenhet av frekvensplanering
 • Kunskap och färdighet i materielprocessen
 • Kunskap och erfarenhet av drift och underhåll av datornätverk (tcp/ip, DNS, Linux, VMware m.m.)
 • Militärt förarbevis
Personliga egenskaper
Du är noggrann, ansvarstagande och tar gärna egna initiativ samt har god förmåga att arbeta självständigt. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du visar engagemang, är serviceinriktad och har lätt för att ta kontakt med människor. Du vill gärna lära dig nytt, och både bredda och fördjupa dina kunskaper.

Du är en god representant för Försvarsmakten och står bakom Försvarsmaktens värdegrund. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning (6 månader provanställning tillämpas vid nyanställning)
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Såtenäs
Tillträdesdatum: Snarast, enligt överenskommelse

Tjänsten innebär genomförande av tjänsteresor, deltagande i utbildning och övning i krigsorganisation. Friskvård och fysisk träning är en naturlig del av vardagen och för vissa befattningar ställs särskilda krav på fysisk förmåga.

Upplysningar om befattningen
Funktionsansvarig Komnät C-130, Kn Reynir Siik, 0510-47 79 22.

Fackliga företrädare
Officersförbundet OFR/O, Jan Möller, tfn 0704 - 614 400
Försvarsförbundet OFR/S, Per Gunnarsson, tfn 0510 - 47 77 08
SACO, Ulf Svensson, tfn 0510 - 47 74 63
SEKO, Erling Svensson, tfn 0510 - 47 70 60

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2021-02-28. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

På Skaraborgs flygflottilj, F 7, baserar två Gripendivisioner för insats och utbildning av svenska och utländska Gripenpiloter. Med Tp-84 Hercules genomför vi nationella och internationella transportinsatser. Våra radarspanings- och signalspaningsflygplan baserar på Malmen medan statsflyget baserar på Arlanda för transport av Hovet och regeringen. F 7 genomför grund- och befattningsutbildning av pliktinkallade rekryter. Vi ansvarar även för Gripensupporten i Thailand och för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Försvarsmakten

Placering

Lidköping