Sambandsbefäl till Skaraborgs flygflottilj F 7 Såtenäs

Försvarsmakten · Lidköping

·

Ansök senast 22 nov.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Om avdelningen

Sambands- och informationssystemtjänstavdelningen (A6) inom Flottiljstaben består av tio befattningar och ansvarar för förbandets flygsäkerhetspåverkande marktelemateriel, signalskyddstjänst samt samband-, IT- och radiosystem. Avdelningen leder flottiljens planering inom dessa områden och har därigenom stora kontaktytor och ansvar för att ledningsförmågan vid våra krigsförband utvecklas.

Vad vi erbjuder

Som sambandsbefäl inom ledningsfunktionen har du stora möjligheter att påverka dina arbetsuppgifter och din egen utveckling inom funktionen. Vi ser mycket positivt på kompetensutveckling och att utveckla vår personal att kunna bemanna olika nyckelbefattningar (ex. chefsroller) inom vår sambandsorganisation. Vi erbjuder dig en arbetsplats med högt tempo i en mycket intressant verksamhet.

Arbetsuppgifter

Som erfaren specialistofficer i stabstjänst arbetar du med att planera och samordna tjänster inom tele-, radio- och informationssystem på kort och lång sikt. I det korta perspektivet kan det innebära ansvar för att leda flottiljens sambandsplanering inför en övning eller insats, och i det längre perspektivet sammanhålla materiella och infrastrukturella åtgärder kopplat till stridsplaner för flottiljens krigsuppgifter.

Som sambandsbefäl har du kunskaper om de prioriterade sambands-, signalskydds- och IT-system som används vid flottiljen, sidoordnade förband och högre chef. Skaraborgs flygflottilj sätter upp ett basförband med ansvar för att stödja flygande enheter som baserar vid huvud-, sido- eller reservbaser i västra Sverige. Sambandsbefälet har i detta krigsförband en central roll för att leda och samordna lokala resurser under kris och krig som en del i våra flygbasers ledningslag.

Kvalifikationer
  • Godkänd yrkesofficersutbildning
  • Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift
  • Kunskaper om telefoni-, radio- och nätverksteknik
  • B-körkort
  • Svenskt medborgarskap
Meriterande
  • Tidigare erfarenhet av arbete inom Flygvapnet
  • Tjänstgjort som driftledare inom Försvarsmaktens ledningsstödsystem
  • Internationell erfarenhet i ledningssystemsbefattning
  • Kunskap om navigerings- och landningshjälpmedel
  • Erfarenhet av cyberförsvar alternativt IT-säkerhet
Personliga egenskaper

Arbetet innefattar samtliga områden inom ledningssystemarenan, vilket innebär att det krävs en god förmåga och intresse för att inhämta nya kunskaper. Du skall även ha en förmåga att ta egna initiativ, kunna arbeta självständigt och i grupp. Befattningen medför många kundkontakter vilket innebär att du är serviceinriktad och har en god kommunikativ förmåga.

Vi ser även att du är en god representant för Försvarsmakten och står bakom Försvarsmaktens värdegrund (se www.forsvarsmakten.se). Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Anställningsform: Befattningen är en militär anställning som specialistofficer (OR 6).Vi välkomnar ansökningar från både OR 6 och OR 7, och från OF som är kvalificerade och öppna för att byta befälssystem.
Sysselsättningsgrad (hel-deltid): Heltid.
Arbetsort: Såtenäs.
Tillträdesdatum: Snarast enligt överenskommelse.

Tjänsten innebär krav på fysisk förmåga, genomförande av tjänsteresor, deltagande i utbildning och övning i krigsorganisationen.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta avdelningschefen Anders Johansson, 0510 - 47 79 42 eller ställföreträdande avdelningschef Per Knöppel, 0510 - 47 71 74.

Fackliga företrädare:

Officersförbundet OFR/O, Jan Möller, tfn 0704 - 614 400
Försvarsförbundet OFR/S, Per Gunnarsson, tfn 0510 - 47 77 08
SACO, Ulf Svensson, tfn 0510 - 47 74 63
SEKO, Erling Svensson, tfn 072 - 98 11 659

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2020-11-22. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där vi vill att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

På Skaraborgs flygflottilj, F 7, baserar två Gripendivisioner för insats och utbildning av svenska och utländska Gripenpiloter. Med Tp-84 Hercules genomför vi nationella och internationella transportinsatser. Våra radarspanings- och signalspaningsflygplan baserar på Malmen medan statsflyget baserar på Arlanda för transport av Hovet och regeringen. F 7 genomför grund- och befattningsutbildning av pliktinkallade rekryter. Vi ansvarar även för Gripensupporten i Thailand och för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Försvarsmakten

Placering

Lidköping