Salutogen behandlare till LSS

Samskapa behandling AB · Hörby

·

Ansök senast 28 okt. (6 dagar kvar)

Vid ansökan:Ange referens LSS i din ansökan

Välkommen till Samskapa. Vi erbjuder stöd och behandling till utsatta barn, unga och deras familjer. Vi drivs av vår vision; “att få utsatta ungdomar att förstå och realisera sin fulla potential”. Vår mission tillika namnet på vårt koncept är ”att möjliggöra utveckling genom ungdomen”. Vilket är det vi gör i varje möte och på varje arbetspass, för att skapa den utvecklingsresa mot visionen som varje ungdom förtjänar.

Vi Samskapar med resurser, idéer och lösningar - både internt och externt. Betydelsen av företagsnamnet Samskapa, är att vi finner lösningar och lyckas tillsammans. Tillsammans med de ungdomar som bor hos oss, tillsammans med våra kollegor och tillsammans med ungdomens privata och professionella nätverk.

Nu söker vi dig som också vill ge våra ungdomar förutsättningar till en ljusare framtid och växa tillsammans med oss!

Uppdrag:

Uppdraget är ett tålmodigt och disciplinerat arbeta för att varje ungdom successivt får en ökad grad av Individualitet, Självständighet och Delaktighet – verksamhetens tre kvalitetsmål.

INDIVIDUALITET – Att vi tillsammans med varje ungdom skapar ett boende och ett liv som bygger på och vidareutvecklar varje ungdoms individuella förmågor, behov och önskemål.

SJÄLVSTÄNDIGHET – Att vi arbetar GENOM ungdomen för att ungdomen ska integrera viktiga färdigheter och få möjligheten att utvecklas utifrån sin potential.

DELAKTIGHET – Att väcka eller förstärka ungdomens engagemang i sin livssituation, genom att delaktiggöra ungdomen i de sammanhang som berör henne.Praktisk information om uppdraget:

  • Omfattning: 4–6 tjänster
  • Placering: Samskapas LSS verksamheter
  • Arbetstid: Schemalagda arbetstid med dag, kväll och helg
  • Start: 1/10 eller enligt överenskommelse
  • Anställningsform: Tillsvidare med 6 månaders provanställning

Målgruppen:

Barn och unga mellan 10 - 23 år inom personkrets 1. Vår avgränsning till personkretsen på Samskapa LSS 3 är att vi inte arbetar med ungdomar med en måttlig till grav intellektuell funktionsnedsättning. Vilket vi gör på Samskapa LSS 1 och 2. Det innebär att vi arbetar med barn och unga med neuropsykiatriska funktionsvariationer med en varierad begåvning och inlärningsförmåga och/eller en intellektuell funktionsvariation.

Dina kompetenser:

Utbildningskravet är minst en 2-årig eftergymnasial utbildning inom socialt arbete eller inom något som arbetsgivaren finner likvärdigt. Meriterande är om du har fyllt på din kunskapsbank med kurser anpassade till den specifika målgruppen. TEACCH-modellen, utbildning inom Autism och NPF, kunskap inom kommunikationsformer som bilder, tecken eller annan kommunikationsmodell AKK (Alternativ och Kompletterande Kommunikation), lågaffektivt bemötande, BBIC, IBIC, ART/RePulse m.fl.

Du som person:

För att trivas på Samskapa tror vi att du är lösningsorienterad och drivs av ett starkt engagemang för att göra goda och värdefulla insatser för våra ungdomar, varje dag. Vi tror att du är bra på att samarbeta med ungdomar, kollegor och andra vikta kontaktytor i nätverket. Samt att du prioriterar ungdomarna högst och att din lojalitet är knuten till ungdomarnas utveckling.

Vi önskar att du har en värdegrund som bygger på en stark tilltro till människans förmåga att utvecklas och att all verklig utveckling sker GENOM människan. Vi arbetar utifrån KASAM, vilket innebär att vi har ett Salutogent arbetssätt. Vi tänker att du är bra på att se, bekräfta och förstärka goda egenskaper hos dem som vår verksamhet riktar sig mot, men även mot kollegor och andra för verksamheten viktiga samarbetspartners.


Varmt välkommen med din ansökan till oss märkt, ”salutogen behandlare till LSS” Har du frågor som rör tjänsten, tveka inte på att höra av dig till oss. #jobbjustnu

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Samskapa behandling AB

Placering

Hörby

Kontaktperson

Samskapa behandling AB

Vid ansökan:Ange referens LSS i din ansökan