Jobbsafari är en del avschibsted logo

Säkerhets- risk- och kvalitetsspecialist med fokus på arbetsmiljö

Säkerhets- risk- och kvalitetsspecialist med fokus på arbetsmiljö

Trafikverket · Kristianstad · Ansök senast 8 jan.

Heltid

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.

Arbetsuppgifter
Nu söker vi dig som vill jobba som säkerhets-, risk- och kvalitetspecialist hos oss på Underhållsdistrikt Syd. Tjänsten har fokus på arbete med framförallt arbetsmiljöfrågor men hela SRK-området är en naturlig del av arbetet.

Du och dina SRK-kollegor är en viktig del av styrningen av distriktets verksamhet och kommer att arbeta som stöd vid uppföljning och kontroll av såväl det interna arbetet som av anlitade entreprenörer och konsulter. Du kommer att bära rollen som stöd för distriktets underhållsverksamhet gällande arbetsmiljörelaterade frågor. I dina arbetsuppgifter ingår att driva arbetsmiljöarbetet ute på distriktets fasta driftsställen (bangårdar) genom att leda och genomföra samordningsmöten samt arbetsmiljöronder.

Du kommer också att samordna och delta i leverantörsronder, som är en del av verksamhetens byggherreuppdrag och syftar till att säkerställa uppföljning av Trafikverkets kontraktskrav. Vidare ingår du i det strategiska arbetet med ständiga förbättringar av processer och arbetssätt och deltar i verksamhetsutveckling och beredning av svar på remisser.

Du bidrar till en god säkerhetskultur genom att verka för ett systematiskt arbete där mål uppnås, krav omhändertas, risker i verksamheten är under kontroll och korrigerande åtgärder genomförs.

Underhållsdistrikt syd har cirka 115 medarbetare fördelade på sju enheter, varav enhet verksamhetsstyrning har 16 medarbetare. Du kommer att arbeta tillsammans med medarbetare på avdelningens projektenheter samt även tillsammans med SRK-specialister på andra underhållsdistrikt.

Regelbundna resor, främst till våra fasta driftsställen och kontor inom regionen, är en naturlig del av arbetet vilket gör att B-körkort krävs. Även resor nationellt förekommer.

Din placeringsort kommer att vara Kristianstad, Malmö, Växjö, eller Jönköping.

Kvalifikationer

Vem är du?

Som person är du resultatinriktad och analytisk med förmåga att se till helheten. För att du ska bli framgångsrik i tjänsten är det viktigt att du har god samarbetsförmåga, är kommunikativ och pedagogisk. Vidare är du strukturerad och har förmåga att planera och genomföra uppgifter för att nå önskade resultat samt föreslå åtgärder som förbättrar och utvecklar verksamheten.

Vi söker dig som
  • har högskoleutbildning med inriktning mot arbetsmiljö eller annan utbildning och/eller erfarenhet som sammantaget bedöms likvärdig
  • har arbetslivserfarenhet av att etablera och leda uppföljning och kontroll inom området arbetsmiljö
  • har B-körkort
Det är meriterande om du tidigare har arbetat med
  • byggherrefrågor och byggherrens arbetsmiljöansvar
  • att ge aktivt stöd i kvalitetsarbete och projektriskhantering
  • uppföljning/kontroll inom området miljö
Därutöver är det meriterande om du har BAS P/U-utbildning och/eller SoS-utbildning (skydds- och säkerhetsledare).

Vi planerar att hålla intervjuer den 27/1 samt den 29/1. I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

#LI-LR2

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-01-08

Upplysningar

Rekryterande chef Jimmy Persson
0101257618

SACO Jonas Sjöholm
0101238380

ST Stefan Kratz
0101241783

SEKO Urban Haglund
0101241702

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Trafikverket

Placering

Kristianstad

Kontaktperson

Jimmy Persson

0101257618

Dela jobbannonsen

Anmäl annons