Jobbsafari är en del avschibsted logo

Ronneby pastorat söker Kyrkväktare/värd/värdinna 100%

Ronneby pastorat · Ronneby

·

Ansök senast 14 feb.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Svenska kyrkan i Ronneby består av Bräkne-Hoby och Ronneby församlingar. Pastoratet har ca 18 000 kyrkotillhöriga och här arbetar ett 80-tal personer. Pastoratet sträcker sig över hela Ronneby kommun och innefattar både stad och landsbygd. I pastoratet finns tretton kyrkor och elva kyrkogårdar. I Ronneby pastorat får du möjligheten att jobba i både stad och landsbygd.


Vi är en idag en grupp av medarbetare som har roligt ihop och ställer upp för varandra vid behov. Vi arbetar självständigt i våra uppdrag men arbetar alltid gemensamt inom gruppen men givetvis också tillsammans med övriga medarbetare i pastoratet för att tillse att vi ger det bästa stödet vi kan ge till våra församlingsbor.


Nu går en av våra medarbetare på föräldraledighet och vi söker därför en kyrkväktare/värd/värdinna till vår arbetsgrupp. Anställningen är ett vikariat på ett år men kan eventuellt övergå till en tillsvidareanställning längre fram.

Med utgångspunkt av pastoratets vision kommer vi att kunna erbjuda ett varierande arbete inom församlingsverksamheten och du kommer att bygga relationer och samverka med människor såväl inom som utom Ronneby pastorat.


Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna är mycket varierande och du kommer bland annat att arbeta med serveringsverksamhet vid olika aktiviteter t ex kyrkkaffe, personalsamlingar, barn och konfirmandverksamhet, körer mm. Tillsammans med övriga kyrkväktare tjänstgöra i de olika kyrkorna vid gudstjänster och förrättningar samt även tillsyn av kyrkliga inventarier och lokalvård inom arbetsområdet. Arbetet är omväxlande samtidigt som du är vårt ansikte utåt vilket kräver en god social förmåga.

Arbetstiden är förlagd till såväl dag som kvälls- och helgtjänstgöring.


Vi söker dig som:


· har lätt för att samarbeta och kommunicera och har integritet och är förtroendegivande

· är självgående och van att ta egna initiativ samt är ansvarstagande

· är empatisk och har stor förståelse och ett naturligt sätt att möta människor i känsliga situationer

· har en strävan efter att leverera ett bra arbete samt är professionell i din yrkesroll


Vi förutsätter att du delar svenska kyrkans grundläggande värderingar. För tjänsten krävs körkort B och tillgång till egen bil.


Vi jobbar med ett löpande urval i rekryteringsprocessen.

#jobbjustnu

Öppen för alla Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Ronneby pastorat

Placering

Ronneby

Kontaktperson

Ronneby Pastorat

Ansök via mejl

Vid ansökan:Ange referens Kyrkväktare/värd/värdinna i din ansökan