Jobbsafari är en del avschibsted logo

Ronneby pastorat söker Kyrkoherde 100%

Ronneby pastorat · Ronneby

·

Ansök senast 21 feb.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Ronneby pastorat ligger mitt i Blekinge, Sveriges trädgård, här är det nära till både skog och öppna landskap, sjöar och hav. Att bo i Blekinge är som att bosätta sig i sitt semesterparadis på heltid. Här finner du villor nära havet och lägenheter i central stadsmiljö. Karlskrona och Karlshamn är bara en halvtimme bort med goda tågförbindelser.


Svenska kyrkan i Ronneby består av Ronneby och Bräkne-Hoby församlingar. Pastoratet har ca 18.000 kyrkotillhöriga och vi är ett 80-tal medarbetare. Vi har nyligen gjort en omorganisation med en tydlig linjeorganisation för att möjliggöra för vår nya kyrkoherde att kunna fokusera på församlings- och verksamhetsutveckling. Pastoratet sträcker sig över hela Ronneby kommun och innefattar både stad och landsbygd. I pastoratet finns 13 kyrkor och 11 kyrkogårdar.


Vi kan idag erbjuda en arbetsplats med duktiga, arbetsamma och kreativa medarbetare. Kyrkoherden har en ledningsgrupp som består av kyrkoherden, kyrkogårdschefen, HR-chefen, fastighetschefen och kyrkokamreren. Vi har idag fyra personalansvariga verksamhetschefer för våra diakoner, musiker, församlingspedagoger och väktare/värdinnor.

Vi har aktiva förtroendevalda som är engagerade i vårt församlingsarbete och därför har god förståelse och kunskap om pastoratets arbete.


Allt sammantaget så kan vi erbjuda goda förutsättningar för dig som ny kyrkoherde att, tillsammans med anställda och förtroendevalda, sätta såväl närliggande som långsiktiga mål för pastoratets utvecklingsarbete.


Vi söker dig som:

· Vill få möjlighet att få arbeta i en större organisation med välutvecklade stödfunktioner.

· Som vill arbeta övergripande och brinner för utveckling av medarbetare och hitta nya vägar för att nå våra församlingsbor

· Har tidigare erfarenhet som kyrkoherde

· Har goda ledaregenskaper med förmåga att lyssna, delegera och ta beslut

· Vill arbeta för att utveckla verksamheten

· Ser församlingsbor, anställda, förtroendevalda och volontärer som viktiga resurser


· Vi tror att du är en tydlig chef med god motiverande förmåga

· Vi tror att du är prestigelös och har stor tilltro till dina medarbetare och deras inneboende förmåga

· Vi tror att du arbetar utifrån ett helhetsperspektiv och delegerar delarna

· Vi tror att du är relationell och empatisk

· Vi tror att du är drivande och energisk

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Ronneby pastorat

Placering

Ronneby

Kontaktperson

Ronneby Pastorat

Ansök via mejl

Vid ansökan:Ange referens Kyrkoherde i din ansökan