Jobbsafari är en del avschibsted logo

Resurspedagog till förskolan Örnbacken

Resurspedagog till förskolan Örnbacken

Academica Förskolor Örnbacken · Stockholm · Ansök senast 10 mars

Deltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Nu letar vi efter en resurspedagog till förskolan Örnbacken i Hägersten!

Vi är en liten förskola med två avdelningar där vi arbetar projektinriktat utifrån ett Reggio Emilia inspirerat arbetssätt. Vi satsar mycket på barnens kreativa och språkliga utveckling genom att erbjuda barnen många olika slags aktiviteter med fokus på språk och olika uttrycksformer varje dag. Vårt förhållningssätt är att varje barn ska få förutsättningar och möjligheter att utvecklas till trygga och lärande individer. Vi satsar mycket på utevistelse och rörelse med fokus på utflykter i vårt närområde men även längre dagsutflykter till olika parker, museum, naturområden och sevärdheter. Vi arbetar medvetet med att förmedla ett hållbart tänkande till barnen där miljö, natur och kretslopp bildar en helhet och där barnen är involverade i alla steg.

Nu har vi har fått en ledig plats i vårt arbetslag och söker en utbildad barnskötare som kommer jobba som resurspedagog, med mycket goda kunskaper i svenska, god kännedom om pedagogisk dokumentation samt vana att hantera digitala verktyg i arbetet. Datorvana samt goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift krävs.

Som resurspedagog ska du fungera som ett stöd för framförallt ett barn i behov av särskilt stöd under hens vistelsetid på förskolan. Du kommer främst arbeta som språkresurs och därför kommer höga krav ställas på din kompetens inom det svenska språket.

Du ska ha ett nära samarbete med andra pedagoger, rektor, vårdnadshavarna samt Habiliteringscenter. I samarbete med andra pedagoger ska du stödja barnet i verksamheten och arbeta aktivt för barnets trygghet och trivsel, utveckling och lärande.

Barnets förutsättningar och behov av extra anpassningar ska vara väsentliga ingångsvärden för dig.

Du ska jobba med barnet på flera nivåer - främst riktat enskilt stöd men även på gruppnivå. Din erfarenhet, dina observationer och din täta dialog med andra pedagoger och barnet kommer att skapa handlingsutrymme och pedagogisk frihet.

Vidare ska du dokumentera barnets utveckling och lärande. Dokumentationen ska lägga grunden till uppföljningen av nuvarande samt upprättande av den nya handlingsplanen.

I arbete är det viktigt att du bidrar till att skapa en trygg miljö och att du samarbetar med övrig personal. Vi tar för givet att du medverkar aktivt till arbetsplatsens utveckling.


Tycker du att beskrivningen ovan stämmer överens med dina kompetenser? Då är du välkommen att skicka din ansökan redan idag! Bifoga ett CV samt personligt brev i din ansökan. Vi kallar till intervjuer löpande under ansökningsperioden.

Observera att denna tjänst är för Academica Förskolan Örnbacken i Hägersten. Skicka din ansökan via e-mail till hr@academicaforskolor.se. Glöm inte att markera din ansökan med "Resurspedagog Örnbacken".

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Academica Förskolor Örnbacken

Placering

Stockholm

Kontaktperson

Academica Förskolan Bäverdalen AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons