Jobbsafari är en del avschibsted logo

Resurser/Elevassistenter för visstidsanställning

Resurser/Elevassistenter för visstidsanställning

Värmdö Kommun · Värmdö · Ansök senast 2 aug.

Heltid

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.

Välkommen till Kullsvedsskolan
- en arbetsplats som kännetecknas av hög trivsel, kompetens, samarbete, utveckling och kreativitet. Hos oss fokuserar vi på tillgänglighet och inkluderande lärmiljöer i ett hälsofrämjande och förebyggande elevhälsoperspektiv.

Värmdö kommun är en ung kommun i utveckling med unga medborgare. Som skolkommun är Värmdö en progressiv och utvecklingsbenägen kommun. Undervisningen är i stor grad digitaliserad. Vi har en fin närhet mellan skolorna med täta samarbeten och erfarenhetsutbyten. Likvärdighet, inspiration och framåttänk präglar vår skolvardag.

Uppdraget som resurs/elevassistent handlar under skoltid om att ingå i skolsamverkan i små klasser med undervisning av enskilda elever och i grupp utifrån ansvarig lärares anvisningar.

Under fritidstid arbetar resurserna i fritidshemmets verksamhet. Kullsvedsskolan har morgon- och eftermiddagsfritids och arbetstiderna växlar något, enligt schema för öppningar och stängningar.

Vi söker resurser
helst med erfarenhet av arbete med elever i omfattande behov av särskilt stöd. Någon form av grundutbildning mot barn/ungdom är önskvärd, till exempel barnskötare, fritidsledare eller liknande. Det är meriterande med erfarenhet av arbete med elever i särskolan samt erfarenhet av teckenkommunikation.

Som person
är du inkluderande med ett lågaffektivt förhållningssätt. Du har engagemang och lösningsfokus och arbetar för en god arbetsmiljö för eleverna såväl som dina kollegor.

Kullsvedsskolan
ligger i Hemmesta öster om Gustavsberg, ca. 30 minuter med direktbuss från Slussen. Skolan består av grundsärskola åk 1-9, kommungemensamma särskilda undervisningsgrupper (KSU) åk 6-9 i grundskolan för elever med autism samt ett gemensamt fritidshem åk 1-6.
I höst kommer skolan ha ca. 65 elever totalt.

Läsåret 21/22 kommer det att finnas runt 55 medarbetare, i huvudsak lärare/speciallärare och resurser/fritidspersonal. Vi har ett väl utvecklat arbete med extra anpassningar, visuellt stöd och digitala hjälpmedel i undervisningen.
Skolan har två förstelärare, legitimerad kompetens i samtliga praktisk-estetiska ämnen samt en väl fungerande elevhälsa där samtliga kompetenser ingår.

Kullsvedsskolan har inriktning PBS (Positivt Beteendestöd)/TBA (Tillämpad beteendeanalys) där kompetensen är hög. Skolan har också Grön flagg-certifiering.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Värmdö Kommun

Placering

Värmdö

Kontaktperson

Värmdö Kommun

08-57047000

Dela jobbannonsen

Anmäl annons