Jobbsafari är en del avschibsted logo

Reservdelstekniker till Markverkstad Syd, Tofta

Reservdelstekniker till Markverkstad Syd, Tofta

Försvarsmakten · Gotland · Ansök senast 21 maj

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Har du några års erfarenhet som reservdelsman, lagerarbetare eller mekaniker? Har du ett allmänt teknikintresse och tycker om att arbeta varierat? Då kan du vara den reservdelstekniker som vi söker till vårt garnisonslager på Tofta.

Befattningen erbjuder
Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du ha möjlighet att förena det professionella och det privata.

Om enheten
Markverkstad Syd är en enhet inom Försvarsmaktens tekniska skola, FMTS, som utför underhåll på Försvarsmaktens markmateriel, flygbasmateriel och levererar tekniskt systemstöd. Detta innebär underhåll i form av tillsyn, reparationer, tillverkning, demontering/skrotning, modifieringar, driftstöd, teknisk anpassning och materielundersökning. Markverkstadsenheten levererar tjänster enligt kundkrav.
Markverkstad Syd är en enhet inom FMTS med cirka 100 medarbetare, som bedriver verksamhet i Revingehed, Ronneby, Karlskrona och Tofta. Du kommer att tillhöra sektion Markverkstad Tofta på Gotland.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som reservdelstekniker arbetar du med reservdelsberedning, säkerställa och kvalitetssäkra underlag för reservdelsbeställning, avgöra om reservdelar ska anskaffas via intern eller extern part. Du ska initiera, bevaka och avsluta kundorder i våra stödsystem. I arbetet ingår även att eftersöka och beställa materiel, godshantering och övrig lagerhantering samt lagervård. Dagligt arbete med beställning/utlämning av reservdelar samt mottagning av gods/materiel och löpande uppföljning och inventering.

Kvalifikationer
  • Du har lägst två- eller treårig gymnasieutbildning inom fordonsteknik eller annan utbildning/kompetens förvärvad genom yrkeserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
  • Erfarenhet av arbete inom logistik eller reservdelshantering
  • Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift
  • Goda datorkunskaper
  • B-körkort
Meriterande
  • Erfarenhet av arbete med logistik eller reservdelshantering
  • Försvarsmaktens mekanikerutbildning som reservdelsman eller på något fordonssystem
  • Truckkort
  • Hög datorvana samt goda kunskaper i Officepaketet (Word, Excel)
  • Erfarenhet av arbete i SAP-systemet PRIO
Personliga egenskaper
Hos oss är det viktigt att du har en positiv attityd till arbetet och verksamheten. Vi söker dig som arbetar bra självständigt likväl som i grupp. Som reservdelstekniker är du strukturerad och gör korrekta avvägningar och prioriteringar. Vi söker dig som är noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard. Vidare är du flexibel och kan med lätthet ställa om ditt fokus och anpassa dig i en föränderlig miljö.
Vi lägger stor betydelse vid personlig lämplighet.
Vi arbetar för en jämnare könsfördelning och ser gärna kvinnliga sökanden.

Övrigt
Anställningsform: tillsvidareanställning med sex månaders provanställning
Arbetsort: på Tofta, Visby Garnison - Markverkstaden
Sysselsättningsgrad: heltid, skiftgång kan eventuellt förekomma
Tillträdesdatum: snarast enligt överenskommelse

Detta är en civil befattning. Vi är ännu en liten arbetsplats där alla hjälps åt. Det kan förekomma en del resande i tjänsten, både kommande utbildningar och viss växeltjänstgöring mellan verkstäderna i Sverige.. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Som anställd i Försvarsmakten erbjuds du möjligheten till tre timmar fysisk träning i veckan på arbetstid, träningskläder, ersättning av kostnad för läkarbesök och läkemedel, upp till sju veckor semester per år och generösa arbetstidsavtal.

Upplysningar om befattningen och rekryteringsprocessen
Sektionschef Ann-Louise Almgren
Avdelningschef Peter Goos
Båda nås via Försvarsmaktens telefon 08-788 75 00

Fackliga företrädare
SACO: Bengt Blom
OFR-S: Tony Svensson
SEKO: Gerard Woll
OFR-O: Anders Norén
Samtliga nås via telefon 035-266 20 00

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2021-05-21. Din ansökan skall innehålla CV, betyg samt ett personligt ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling, verkstadsproduktion och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare, civilanställda i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Utöver det så utbildas soldater inom logistik. FMTS har verksamhet på 23 orter i Sverige, från Boden i norr till Revingehed i söder.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Försvarsmakten

Placering

Gotland

Dela jobbannonsen

Anmäl annons