Reservdelsman Skaraborg

Försvarsmakten · Karlsborg

·

Ansök senast 4 okt.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Har du erfarenhet av logistikstöd eller av lagerarbete? Har du ett allmänt teknikintresse och tycker om att jobba varierat? Då kan detta vara ett spännande jobb för dig!

Vad kan vi erbjuda dig
Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ta eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du ha möjlighet att förena det professionella med det privata.

Markverkstäderna (MvE) är en enhet med cirka 800 medarbetare, som har verksamhet på 21 orter inom Sverige. MvE lämnar tekniskt systemstöd och utför huvudsakligen underhåll på Försvars-maktens markmateriel och flygbasmateriel men har även externa kunder. Detta innebär underhåll i form av tillsyner, modifieringar och inte minst reparationer. Även tillverkning och demontering/skrotning ingår i Markverkstädernas uppdrag.

Du kommer tillhöra Markverkstad Skaraborg som är en enhet inom Försvarsmaktens Tekniska Skola, FMTS, med ca 100 medarbetare. Vi bedriver verksamhet i Karlsborg och Såtenäs och placering för denna tjänst är i Karlsborg.

Arbetsuppgifter
Som Reservdelsman kommer du huvudsakligen att arbeta med reservdelsberedning, säkerställa och kvalitetssäkra underlag för reservdelsbeställning. Avgöra om reservdel ska anskaffas internt eller via extern part. Initiera, bevaka och avsluta kundorder i stödsystem. Olika arbeten på försvarsmaktens materiel och materielsystem kan förekomma. Uppdraget på vårt Garnisonslager är att leverera logistikstöd till Markverkstädernas olika sektioner där vardagen är präglad av varierande arbetsuppgifter och direkt kundkontakt.

Exempel på arbetsuppgifter som ingår
 • Uppföljning av materialhantering och förvaltning av dagliga kundkontakter
 • Mottagning, påfyllnad, utlämning av materiel
 • Godshantering
 • Övrig lagerhantering såsom inventering och utgallring
 • Arbete i vårt digitala system SAP-PRIO
Kvalifikationer
 • Genomförd lämplig gymnasieutbildning mot t ex fordon, transport, godshantering eller annan motsvarande utbildning med bäring mot efterfrågad erfarenhet. Alternativt kompetens förvärvad genom yrkeserfarenhet som av arbetsgivaren bedöms likvärdig.
 • B-körkort, gärna högre
 • Erfarenhet från arbete i logistikmiljö t ex lager/förråd/reservdelsförsörjning
 • God förmåga att utrycka sig i tal och skrift
Meriterande
 • Erfarenhet av inköp
 • Utbildning/kurs med inriktning mot logistik/inköp
 • Försvarmaktens mekanikerutbildning som reservdelsman eller på något fordonssystem
 • Kunskaper i Försvarmaktens IT system PRIO
 • Erfarenhet av reservdelshantering och/eller lagerarbete
 • Hög datorvana samt goda kunskaper i Officepaketet (Word, Excel)
 • Truckkort är önskvärt
 • Kunskaper i SAP
Personliga egenskaper
Personliga egenskaper som efterfrågas är en god initiativ- och samarbetsförmåga samt en god social förmåga med servicekänsla. Du kan jobba på självständigt och i grupp samt är en problemlösare, noggrann, stresstålig och kan göra nödvändiga prioriteringar. Du behöver ha ett strukturerat och kvalitetsmedvetet arbetssätt samtidigt som du är flexibel och lätt kan ställa om i en föränderlig miljö.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Vi arbetar för en jämnare könsfördelning och ser gärna kvinnliga sökande.
Tjänsten är en civil befattning som inleds med 6 månaders provanställning.
Arbetet medför även krav på resor och tjänstgöring i tjänsten, såväl inrikes som utrikes.
Som anställd i Försvarsmakten erbjuds du möjligheten till tre timmars fysisk träning i veckan på arbetstid, träningskläder, ersättning för kostnad av läkarbesök, upp till sju veckor semester per år och generösa arbetstidsavtal.

I din ansökan med CV, personligt brev och betyg vill vi att du berättar varför just du är lämplig för tjänsten.

Intresserad?
Vid frågor kring tjänsten ber vi dig kontakta Sektionschef Mikael Johansson 070-990 89 66.

Fackliga representanter kontaktas via tfn 035-266 20 00
SACO: Bengt Blom
OFR-S: Fredrik Nordahl
SEKO: Gerard Woll
OFR-O: Anders Norén.

Varmt välkommen med din ansökan senast 4 oktober.
Din ansökan ska innehålla CV samt ditt ansökningsbrev där du motiverar varför just du är rätt person för denna befattning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling, verkstadsproduktion och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare, civilanställda och soldater i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. FMTS har verksamhet på 23 orter i Sverige, från Boden i norr till Revingehed i söder.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Försvarsmakten

Placering

Karlsborg