Jobbsafari är en del avschibsted logo

Resande Serviceingenjör/ Elektroingenjör sökes till JEOL!

Resande Serviceingenjör/ Elektroingenjör sökes till JEOL!

StudentConsulting · Sollentuna · Ansök senast 30 nov.

Heltid · Visstidsanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Nu söker vi en serviceingenjör/ elektroingenjör till JEOL! Är du utbildad ingenjör inom elektroteknik, teknisk fysik eller liknande och på jakt efter en spännande tjänst i ett globalt företag? Då kan det vara dig vi söker!

Information om uppdraget:

JEOL är ett globalt företag och en av de världsledande tillverkarna av elektronoptiska och analytiska instrument samt utrustningar för provpreparering. De har sitt huvudkontor i Japan, och kontor i över 30 länder med totalt över 3 000 anställda. Som ett globalt företag går de i bräschen för utveckling, tillverkning och tillämpning av high-end vetenskapliga instrument.

JEOL expanderar sin verksamhet och letar nu efter en resande Serviceingenjör för segmentet teknisk support elektronmikroskopi, med bas i Sollentuna Stockholm. Du kommer att vara en del i ett litet team av ingenjörer, och ansvara för installation, förebyggande underhåll, reparationer och felsökning av elektronmikroskop i Norden. Kunderna är bland annat forskningsinstitut inom trä, metall och läkemedel samt Universitet och Högskolor. Arbetet medför resor i hela Norden varpå många övernattningar förekommer. På sikt det kan även förekomma resor till JEOL´s utvecklings- och produktionsenheter i Europa och Japan samt utbildning i Tyskland.

Pga. rådande läge med Covid-19 har en del av resandet i tjänsten begränsats till resor inom Sverige, vilket kan komma att förändras över tid.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att du kommer bli anställd av JEOL och inleds med en provanställning på 6 månader. Det är vi på StudentConsulting som ansvarar för rekryteringsprocessen och vid frågor om rollen går det bra att kontakta ansvarig rekryterare. Du kommer att utgå från deras kontor i Sollentuna. Detta är en heltidstjänst och arbetstiderna är 8.30-17. Urval och intervjuer hålls löpande och tjänsten tillsätts när vi hittat rätt kandidat.

Detta söker vi:

För att vara aktuell för denna tjänst har du en teknisk utbildning på kandidatnivå eller högre, exempelvis inom elektroteknik, teknisk fysik eller liknande. Har du läst en yrkeshögskoleutbildning inom relevant område är även det aktuell. Det är mycket meriterande om du tidigare arbetat med support av teknisk utrustning, så som olika analysinstrument. Du har förmåga att utföra systematisk felsökning i ett komplext system, inklusive elektronik, datorer, vakuumteknik och mekanik. Du har goda kunskaper i svenska och engelska samt gärna ett nordiskt språk.

Tjänsten ställer krav på B-körkort och vi ser gärna att du har tillgång till bil. Som person är du lättlärd, väldigt tekniskt intresserad samt brinner för teknisk problemlösning. Till en början kommer du att åka tillsammans med erfarna kollegor, men så småningom kommer du att arbeta självständigt mot JEOL's olika kunder. Du trivs således med att arbeta självständigt, men har inga problem att bemöta olika typer av människor, är serviceinriktad och flexibel.

Är det dig vi beskriver? Ansök redan idag då urval sker löpande!

Sökord: Serviceingenjör, Elektroingenjör

Sökord: Serviceingenjör, Elektroingenjör

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

StudentConsulting

Placering

Sollentuna

Dela jobbannonsen

Anmäl annons