Jobbsafari är en del avschibsted logo

Rektor/Förskollärare

Förskolan Papegojan · Stockholm · Ansök senast 19 nov.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Arbetsbeskrivning

Att arbeta som förskollärare innebär unika – och betydelsefulla – möjligheter att påverka och bidra till barns utveckling. Som förskollärare medverkar du till att en positiv och utvecklande miljö, med en god balans av omsorg och lärande, dagligen skapas för varje barn och för hela barngruppen. Det gör du genom att ansvara och leda det pedagogiska arbetet enligt förskolans verksamhetsmål. Vår dagsstruktur, som utgår från barnens delaktighet och inflytande, utgör grunden för vårt pedagogiska arbete. Vår pedagogiska idé bygger på ett utforskande arbetssätt där vårt främsta arbetsredskap är pedagogisk dokumentation. Med hjälp av verktyg som observation, dokumentation och reflektion synliggör vi barns lärandeprocesser och tar ut riktning för nästa steg i undervisningen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad förskollärare och som har arbetat som rektor eller vill gå rektorsutbildningen. Du har ett professionellt förhållningssätt med fokus på det kompetenta barnet. Du ser möjligheter hos varje barn och arbetar medvetet för att se och stärka varje barns förmågor. Du ser det systematiska kvalitetsarbetet som ett självklart redskap i utvecklingsarbetet för en förskola med hög kvalité.

Du är öppen för andras idéer och arbetar för att verksamheten hela tiden ska utvecklas i takt med barnen. I uppdraget ingår att utveckla befintliga arbetsmetoder och att driva processer. Det är också viktigt att du tar egna initiativ och utvecklar verksamheten utifrån barnens egna teorier och hypoteser. Du ska tillsammans med arbetslaget vara delaktig i pedagogiska diskussioner och ha fokus på hur inne- och utemiljön på bästa sätt kan utmana barnen till ett lustfyllt lärande.

Genom din systematiska förmåga får alla barn den utbildning de har rätt till.

I din yrkesroll har du lätt för att samarbeta, är prestigelös, har lätt för att uttrycka dig i skrift och tal, trygg i dig själv och arbetar framtidsinriktat.


Om oss

Vi är ett litet personal och föräldrakooperativ i Skarpnäck med ca 20 barn.

Vi har stora ljusa lokaler med en liten innergård och en större gård utanför samt närhet till parker och skog. Förskolan ligger 2 min från T-banan.

Vi erbjuder dig fria måltider, friskvård, lediga klämdagar och kompetensutveckling.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Förskolan Papegojan

Placering

Stockholm

Kontaktperson

Förskolan Papegojan, Ekonomisk Fören

Dela jobbannonsen

Anmäl annons