Jobbsafari är en del avschibsted logo

Rektor

Dibber International · Sollentuna · Ansök senast 8 feb.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Om företaget

Dibber International School Sollentuna (DISS) är del av Dibber i Sverige AB och erbjuder en internationell grundskoleutbildning som rustar sina elever med bästa förutsättningar för framtiden i ett globalt samhälle.
DISS vilar på fyra pelare: Lgr11/IB programmet, utökad estetisk verksamhet, teknologi & innovation samt tvåspråkighet. Skolan jobbar idag enligt tre pelare och jobbar för att söka ett tillstånd för undervisning på delvis engelska.

DISS är i dagsläget en välfungerande skola som självklart har utvecklingsområden och som står mitt i en spännande förändrings- och utvecklingsresa som erbjuder framtida rektor stora möjligheter att påverka inte bara den inre organisationen men även DIS-profilen. Idag har skolan ca 340 elever, men på sikt kan den växa till att bli en 2-parallelig F-9 skola för ca 500 elever.
Skolan ligger i Norrviken intill ett mysigt villaområde endast 750m från Norrvikens pendelstation, är fullt utrustad för skolverksamhet och har en stor och fin skolgård som bjuder in till rörelse.

Dibber har över 80 förskolor och skolor i hela Sverige. Att vara en del av ett större företag har många fördelar. Med en gemensam kvalitetsavdelning, ekonomiavdelning, en HR-avdelning och flera stödfunktioner som jobbar varje dag med att hjälpa våra förskolor och skolor har personalen på Dibbers skolor mer tid till det som verkligen är viktigt - barnen!

Dina arbetsuppgifter

Vill du utvecklas tillsammans med Dibber? Är du sugen på att starta upp något nytt och spännande inom den internationella utbildningsvärlden?

Som rektors på DISS har du ett tydligt uppdrag som kräver strategiskt tänk kring organisation och att bygga upp olika effektiva strukturer. Trots tydliga mål och vision, erbjuder uppdraget möjlighet till kreativitet, nytänk och självständighet.
Dibber har förstärkt sin organisation bl.a. med en expertutvecklare inom IB och internationella skolor/tvåspråkig undervisning som blir ditt främsta stöd för att i första hand utveckla den pedagogiska profilen på DISS.

Du ingår också i Dibbers rektorsnätverk, både nationellt och i andra nätverksgrupper inom koncernen. Som rektor på Dibber förväntas du även företräda skolan i olika sammanhang. Du kommunicerar med kommun och myndigheter samt leder de verksamhetsstrategiska frågorna kring skolans utveckling och framtid. I ditt uppdrag ingår också att nätverka på orten och etablera samarbeten både inom det lokala näringslivet och i föreningslivet.

Din profil

Vi söker dig som har ledarerfarenhet från grundskola och som vill jobba som rektor. Kunskap och erfarenhet av tvåspråkig undervisning och/eller IB programmet ser vi som meriterande. För att framgångsrikt kunna leda skolan i sin tvåspråkiga pedagogiska modell är det ett krav att du är flytande i både svenska och engelska i tal och skrift.

Som ledare är du stabil, tydlig och modig och du söker dig till ett sammanhang där du får bygga upp och vara med och skapa något du tror på. Du är relationsskapande både när det kommer till din personal, vårdnadshavare och elever. En av dina styrkor ligger i att du drivs av att skapa ett arbetsklimat som främjar känslan att jobba i ett team, skapa delaktighet och att jobba lösningsorienterat.

Vi söker dig som är entreprenör och visionär i ditt tänk; du som ser möjligheterna och som även är bra på att förmedla din vision för att få med dig andra.

Vill du veta mer? Besök www.dibber.se eller https://dibber.se/skola/international-school-sollentuna/

Ansökan

Skicka in din ansökan till oss redan idag! I denna tillsättning samarbetar Dibber AB med Clockwork Skolledare, som sköter hela rekryteringsprocessen. Vi går igenom ansökningarna löpande, och återkopplar till dig inom två veckor. Tillsättning kan komma att ske innan annonstiden löpt ut.

Sök tjänsten via: www.clockworkpersonal.se/lediga-jobb

Vid frågor är du varmt välkommen att höra av dig till ansvarig chefsrekryterare Sofi Centerman på sofi.centerman@clwork.se eller 0733512733. Vi ser fram emot att få höra ifrån dig!

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Dibber International

Placering

Sollentuna

Kontaktperson

Sofi Centerman

0733512733

Dela jobbannonsen

Anmäl annons