Jobbsafari är en del avschibsted logo

Rektor Värmdö Gymnasium

Värmdö kommun · Stockholm · Ansök senast 23 okt.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Dina arbetsuppgifter

Vi rekryterar nu en mycket skicklig rektor till en av Stockholmsområdets mest attraktiva gymnasieskolor belägen vid Gullmarsplan i fina och ändamålsenliga lokaler.
Uppdraget är att leda en gymnasieskola med 105 anställda och 1250 elever fördelade på fem högskoleförberedande program. I ledningsgruppen ingår tre programrektorer och en intendent. Det innebär att du får möjlighet att tillsammans med vår engagerade personal driva den pedagogiska utvecklingen framåt. I ditt uppdrag ingår att säkerställa att goda resultat uppnås i en stimulerande, trygg och utvecklande miljö. Som rektor är uppdraget att fortsätta förädlingen av en mycket välfungerande verksamhet med gott samarbetsklimat genom att ständigt arbeta för att bibehålla kvaliteten och öka attraktiviteten.

I uppdraget ingår alla ordinarie rektorsuppgifter så som att leda verksamheten mot goda elevresultat, bibehålla en mycket god arbetsmiljö med låg personalomsättning samt ligga i framkant av skolutveckling. Det innebär att du jobbar proaktivt, med en stor portion nyfikenhet samt ett stort intresse för omvärldsanalys. Vidare ser vi att du fortsätter marknadsföra Värmdö Gymnasium i Stockholmsregionen men också riktat till Värmdös grundskolor.

I kommunen arbetar vi tillsammans för att nå våra högt ställda krav, här är samverkan en viktig del av uppdraget för att lära av varandra och utvecklas tillsammans. Du är i rollen direkt underställd skolchefen och ingår i dennes ledningsgrupp där du förväntas ha ett helhetsperspektiv i kommunövergripande frågor.

Som en av två gymnasieskolor i Värmdö kommun har du som rektor för Värmdö gymnasium en unik möjlighet till delaktighet och påverkan i utvecklings- och beslutsfrågor.

Din profil

Här söker vi en bevisat skicklig rektor med erfarenhet av att leda andra chefer. Du har en pedagogisk utbildning och är rektorsutbildad.

Du har ett engagemang och intresse för utbildningsfrågor och drivs av att skapa möjlighet för ungdomar att lyckas nå sina mål.

Vi söker dig som är en tydlig och trygg i ledare. Du har förmåga att skapa delaktighet för att nå stort engagemang och god kvalitet. Du är naturligt resultatorienterad utan att ge avkall på hållbara relationer. I rollen som rektor har du förmåga att skapa hållbara strukturer och driva processer för att ständigt utveckla och förbättra verksamheten.

Som ledare är du prestigelös, kommunikativ och har hög integritet. Du värdesätter ansvarstagande och resultat och arbetar systematiskt med uppföljning mot såväl ekonomiska som verksamhetsmässiga mål. Du är väl insatt i de lagar, författningar och centrala styrdokument som är gällande för gymnasieskolan.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Som skolledare har du en naturlig förmåga att samarbeta internt och samverka externt, samtidigt som du trivs i ett sammanhang där du får vara kreativ och nytänkande för att hitta nya lösningar.

Ansökan

Får du energi av att påverka elever och personal genom ditt starka ledarskap på riktigt? Då är det dig vi söker! Vi arbetar löpande med rekryteringsprocessen så skicka in din ansökan redan idag!
Sök tjänsten på: www.clockworkpersonal.se/lediga-jobb. I denna rekrytering samarbetar Värmdö kommun med Clockwork Skolledare som hanterar hela rekryteringsprocessen. Vid frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig chefsrekryterare, Andreas Krasser på tfn: 070-8215332.Eller Björn Kullgard på tfn 070-821 53 39.

Om oss

Clockwork Skolledare rekryterar och bemannar rektorer över hela Sverige. Med stora upparbetade kandidatnätverk och fokus på hög kvalité har vi snabbt fått förtroende av Sveriges största utbildningsföretag och kommuner. Vi är inte ytterligare ett bemanningsföretag, vi är Clockwork - och vi kan skola! Vi har själva bakgrund som skolledare, så när ni samarbetar med oss får ni all vår kompetens på köpet.

Läs mer om vår resa: www.clockworkpersonal.se/skolbemanningochrekrytering

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Värmdö kommun

Placering

Stockholm

Kontaktperson

Björn Kullgard

bjorn.kullgard@clwork.se070 821 53 39

Dela jobbannonsen

Anmäl annons