Jobbsafari är en del avschibsted logo

Rektor till Universitetsholmens gymnasium

Malmö Stad Projekt · Malmö · Ansök senast 3 juni

Heltid

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Välkommen till Universitetsholmens gymnasium! Vi är ett yrkesgymnasium där kvalitet och yrkesstolthet är i fokus. Nu söker vi en rektor som med stort engagemang vill leda och fortsätta utveckla Universitetsholmens gymnasium. 

Arbetsuppgifter

Som rektor leder du skolans inre verksamhet och ditt huvudsakliga uppdrag är att vara pedagogisk ledare - du arbetar med att leda skola, utbildning och personal. Hos oss befinner du dig mitt i verksamheten och verkar för en skola i utveckling där eleverna ges kraft att växa och förutsättningar att nå målen med sin utbildning. Du samverkar med olika aktörer både i staden och externt för att bygga ett socialt hållbart Malmö. Ledningsgruppen på skolan består av tre biträdande rektorer och en sektionschef. 

Genom systematiskt kvalitetsarbete i form av kontinuerlig uppföljning och analys av elevernas resultat, undervisningens genomförande och lärarnas förutsättningar ansvarar du för att kvaliteten på utbildningarna vid Universitetsholmens gymnasium ligger i linje med de nationella målen. Rektorsuppdraget genomförs i relation till styrkedjan och huvudmannens styrning och du har det övergripande ansvaret för ekonomi, kvalitet, resultat och arbetsmiljö på Universitetsholmens gymnasium.

Du skapar förutsättningar för dialog, öppenhet och samverkan med de fackliga organisationerna och ansvarar för att samverkansavtalets intentioner följs. Tillsammans med rektorskollegor och chefer inom förvaltningen arbetar ni för hela utbildningsområdets utveckling och måluppfyllelse.

Som skolledare i Malmö stad ges du möjlighet till kontinuerlig kompetensutveckling genom stadsövergripande program och kurser samt interna och externa samarbeten. Tillsammans med oss har du möjlighet att vara med och följa elevers utveckling och bidra till en skola där varje elev når målen med sin utbildning och uppnår självförsörjning – Framtiden börjar här! 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lärarexamen samt rektorsutbildning. Har du gymnasielärarexamen och annan ledarutbildning är det meriterande. För den här tjänsten krävs även:

  • erfarenhet av skolledning (innefattande: budget och prognosarbete, systematiskt arbetsmiljöarbete och samverkan med fackliga organisationer)
  • mycket god kunskap om och förståelse för de nationella gymnasieprogrammen och introduktionsprogrammen
  • erfarenhet av yrkesutbildningar
  • erfarenhet av systematisk kvalitetsarbete
  • att du är väl förtrogen med det förändrade utbildningslandskapet och förändrade lagrum inom skolområdet
  • dokumenterad erfarenhet av att ha drivit och lett utvecklingsprocesser
  • erfarenhet av att samverka internt och externt med omvärlden såväl inom offentlig som privat sektor
  • mycket goda språkkunskaper i svenska i tal och skrift
  • goda språkkunskaper i engelska i tal och skrift

Följande erfarenheter är meriterande: 

  • arbete inom olika skolformer
  • erfarenhet av att leda chefer
  • relevant branschkunskap
  • tidigare arbete inom en stor organisation

Vi söker en ledare som är resultatorienterad och sätter höga mål för kvalitet och resultat, samt har en förmåga att systematiskt följa upp dessa. Uppdraget kräver en analytisk person som kan se till organisationens behov på kort och lång sikt och arbeta med den typ av komplexa frågeställningar det innebär. För att kunna skapa goda relationer och leda verksamheten både i det dagliga arbetet och i förändring ser vi att en god kommunikativ förmåga är avgörande.

Om arbetsplatsen

På skolan finns både Universitetsholmens gymnasium och Malmö Lärlingscenter där avstånden är korta. Med det menar vi att det är lätt att lära känna folk, alla känner alla och vi bryr oss om varandra. Skolan har ca 750 elever inom El och Energi-, VVS och Fastighets- och Vård och Omsorgsprogrammet samt lärlingsutbildning inom flertalet gymnasieprogram. Våra lärare har hög kompetens, mycket stort elevengagemang, är duktiga på att stödja elevers lärande, och sätter alltid eleven i centrum.

Vill du veta mer om oss? Besök: malmo.se/universitetsholmen

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi ansvarar för utveckling och genomförande av gymnasieskola och vuxenutbildning. Idag är vi 1600 medarbetare och vi finns i hela Malmö. Vi arbetar för att ungdomar och vuxna ska nå målen för sin utbildning och bli aktiva i vårt samhälle. Vi finns för att skapa bästa möjliga förutsättningar för Malmöborna att kunna växa genom livslångt lärande.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Augusti 2023 eller enligt överenskommelse 

Övrigt

Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom gymnasieskola och gymnasiesärskola. Du beställer utdraget via Polisens hemsida på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/ 

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Malmö Stad Projekt

Placering

Malmö

Dela jobbannonsen

Anmäl annons