Jobbsafari är en del avschibsted logo

Rektor till Komvux grundläggande vuxenutbildning

Rektor till Komvux grundläggande vuxenutbildning

Malmö Stad Projekt · Malmö · Ansök senast 23 aug.

Heltid

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill driva och utveckla Komvux grundläggande vuxenutbildning. I den här rollen är du med och skapar förutsättningar för att fler Malmöbor ska kunna delta i samhället och fortsätta med studier på gymnasienivå.

Som rektor har du ett helhetsansvar för din verksamhet, ekonomi och personal. Du blir närmsta chef främst för lärare som undervisar i svenska som andra språk. Den grundläggande vuxenutbildningen i Malmö Stad är omfattande i volym och du kommer ha ett tätt samarbete med en annan rektorskollega gällande elev- och personalgruppen.

Uppdraget genomförs i relation till styrkedjan och huvudmannens styrning. Som chef har du ansvar för det systematiska arbetsmiljöarbetet och att samverkansavtalets intentioner följs. Du förväntas vara väl insatt i det dagliga arbetet och särskilt verka för att utbildningen ska utvecklas. I det ingår att leda arbetet på utbildningen och ansvara för att leda ett systematiskt kvalitetsarbete, samt kontinuerligt följa upp och analysera elevernas resultat, undervisningens genomförande och lärarnas förutsättningar.

Vi söker dig som vill leda och inspirera dina medarbetare till att prova nya lösningar och som samverkar med viktiga aktörer i syfte att bygga ett socialt hållbart Malmö. Tillsammans med övriga rektorer och chefer inom vuxenutbildnings ledningsgrupp ansvarar du för hela utbildningsområdets utveckling och måluppfyllelse.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
  • Relevant högskoleutbildning (minst 180 hp)
  • Rektorsutbildning
  • Erfarenhet av skolledning vilket innefattar:
    • budget och prognosarbete
    • systematiskt arbetsmiljöarbete
    • samverkan med fackliga organisationer
  • Erfarenhet av systematiskt kvalitetsarbete

  • Dokumenterad erfarenhet av att ha drivit och lett utbildningsprocesser

  • Erfarenhet av att samverka internt och externt

  • Mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift

  • Goda kunskaper i engelska i tal och skrift
Det är meriterande om du har:
  • Lärarutbildning
  • Erfarenhet av att arbeta inom en stor organisation
  • Erfarenhet av vuxenutbildning
För att lyckas i den här rollen behöver du tänka brett, kunna se frågor från olika perspektiv och ha en förståelse för dess långsiktiga betydelse. Du är strategisk, analytisk och utvecklingsinriktad. Du sätter höga mål för kvalitet och resultat och arbetar systematiskt med att följa upp målen. Genom att skapa engagemang och delaktighet leder du gruppen i riktning mot att uppnå de gemensamma målen. Du har en god kommunikativ förmåga, bygger nätverk och skapar goda relationer. Då tjänsten innebär ett delat ledarskap är förmåga och vilja att samarbeta mycket viktigt.

Vad vi erbjuder dig

Som rektor har du ett omväxlande arbete med hög samverkan internt, där alla hjälps åt och jobbar för att eleverna ska nå målen för sin utbildning. Till din hjälp finns utbildningschef, rektorskollegor, och utbildningskontoret som stöttar dig i frågor som rör bland annat HR, ekonomi, kommunikation och kvalitet. Du ges möjlighet till kontinuerlig kompetensutveckling genom stadsövergripande program och kurser samt interna och externa samarbeten. Tillsammans med oss har du möjlighet att vara med och följa elevers utveckling i deras resa, där kunskap blandas med erfarenhet för att bilda en tid i skolan som de bär med sig resten av livet.

Om arbetsplatsen

Komvux Malmö erbjuder utbildningar på grundskolenivå och gymnasienivå, svenska för invandrare, utbildningar för elever med särskilda behov och även yrkeshögskoleutbildning. Vi arbetar för att kunna erbjuda eleverna en undervisning som kan kombineras med annat, såsom jobb, studier och föräldraskap. Därför har vi utbildningar på distans eller i klassrum, på heltid eller deltid och dag- eller kvällsundervisning. Våra verksamheter ligger nära bussar och tåg i centrala Malmö. Vi erbjuder en flexibel arbetsplats i ett professionellt och engagerat team med fokus på vuxnas lärande och det livslånga lärandet. På Komvux Malmö utbildar vi för framtiden!

Vill du veta mer om oss? Besök: www.malmo.se/Komvux-Malmo

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi ansvarar för utveckling och genomförande av gymnasieskola och vuxenutbildning. Idag är vi 1600 medarbetare och vi finns i hela Malmö. Vi arbetar för att ungdomar och vuxna ska nå målen för sin utbildning och bli aktiva i vårt samhälle. Vi finns för att skapa bästa möjliga förutsättningar för Malmöborna att kunna växa genom livslångt lärande.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom gymnasieskola och gymnasiesärskola. Du beställer utdraget via Polisens hemsida på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Malmö Stad Projekt

Placering

Malmö

Kontaktperson

Jonas Svensson

0733058746

Dela jobbannonsen

Anmäl annons