Jobbsafari är en del avschibsted logo

Rektor Praktiska gymnasiet Skellefteå

Praktiska gymnasiet Skellefteå · Skellefteå · Ansök senast 29 maj

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Om företaget

Vi erbjuder elever ett lärlingsliknande koncept där teori varvas med praktiska övningar både inne på skolan och ute på arbetsplatser. På Praktiska Gymnasiet Skellefteå ställer vi höga krav på oss själva för att skapa de bästa förutsättningarna för en lärorik och rolig utbildning. Vår undervisning präglas av flexibilitet, närhet och praktiskt lärande. Våra program är:
Bygg och Anläggning, Fordon och Transport, Handel och administration, Vård och Omsorg, Hotell och turism och Introduktionsprogrammet. I dagsläget har skolan ca 160 elever och ungefär 28 medarbetare.

Dina arbetsuppgifter

Vi erbjuder en rektorsroll där du har stort eget ansvar och möjlighet att påverka och forma din egen verksamhet. Du är en nyckelperson i att skapa ett klimat som främjar långsiktighet, kvalitet och kreativitet för både medarbetare och elever och du leder de verksamhetsstrategiska frågorna kring skolans utveckling och framtid. I uppdraget ingår även att vara ansiktet utåt och kommunicera med kommunen och det lokala näringslivet. Du ansvarat också för att marknadsföra skolan vid rekrytering av elever och mot det lokala arbetslivet.

Du har det övergripande ansvaret för elever, medarbetare, ekonomi och arbetsmiljö och är skolans företrädare i olika externa sammanhang samt i kontakter med bransch, näringsliv, kommun och myndigheter. Du har ett nära stöd från skolans lokala ledningsgrupp, från din närmaste chef och rektorskollegor. Du har också stöd från stabsfunktioner inom ekonomi, HR, marknad, kvalitet och skoljuridik etc. Du rapporterar till skolchefen för Praktiska Nord.

Vi erbjuder

Vi satsar på våra rektorer och tycker att utbildning och utveckling är viktigt. Vi erbjuder våra medarbetare kontinuerlig kompetensutveckling genom AcadeMedia Academy samt intern och extern professionsutveckling. Hos oss får du självklart kollektivavtalade förmåner och försäkringar men även friskvårdsbidrag, pensionsrådgivning, personalrabatter samt möjlighet till fördelaktiga köp genom netto- och bruttolöneväxling.

Din profil

Du är en erfaren ledare med höga förväntningar på dig själv, elever, medarbetare. Du är trygg i dig själv och klok i ditt beslutsfattande där du säkerställer att våra elever får den bästa undervisningen med ett långsiktigt perspektiv. Vi ser också att du är förtroendeingivande och har förmåga att genom dialog och samarbete aktivt leda medarbetare till verksamhets- och resultatutveckling. Du har ett tydligt pedagogiskt ledarskap och är en god organisatör med förmågan att lyfta blicken och skapa struktur i verksamheten. Vi tror också att du värdesätter en dynamisk miljö där människor från olika kulturer möts genom kraften i att arbeta tillsammans.

Vi söker dig som har förmåga att locka fram det bästa hos medarbetare och elever och som vill leda skolans satsning framåt genom Praktiskas ledord Ambition, Kraft och Glöd. Genom samverkan kring elevernas hela skolgång är du en viktig del i att utveckla yrkesutbildningen i Sverige. Vår elevgrupp har en skiftande bakgrund och det är viktigt att du drivs av att se dem lyckas med sin skolgång och därmed blir goda samhällsmedborgare.

För att lyckas i rollen behöver du ha goda ledarerfarenheter, en pedagogisk utbildning och erfarenhet av läraryrket. Det är meriterande om du gått rektorsprogrammet. För att utveckla verksamheten och få den att växa är det avgörande med kvalitativ kommunikation och god dialog med aktörer utanför skolan.

För att hantera de olika delarna av rollen behöver du ha goda systemkunskaper i vardagliga tekniska hjälpmedel.

Ansökan

Är det dig vi söker? Vi arbetar löpande med rekryteringsprocessen så skicka in din ansökan redan idag!
Sök tjänsten via: www.clockworkpersonal.se/lediga-jobb

I denna tillsättning samarbetar Praktiska gymnasiet med Clockwork Skolledare, som sköter hela processen. Vid frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig chefsrekryterare, Andreas Krasser andreas.krasser@clwork.se eller Björn Kullgard bjorn.kullgard@clwork.se

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Praktiska gymnasiet Skellefteå

Placering

Skellefteå

Kontaktperson

Andreas Krasser

070-8215332

Dela jobbannonsen

Anmäl annons