Regressansvarig skadejurist

Moderna Försäkringar · Malmö

·

Ansök senast 15 nov.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Är du en erfaren jurist med regresskompetens och vill bli en nyckelspelare i vårt utvecklingsarbete kring regress? Vi letar efter dig som är kommunikativ, driven och vill vara med och bygga upp vårt nya kompetenscenter i Malmö!

Om rollen

Vi samlar nu kompetenserna inom samma enhet, och utökar regressteamet i Malmö med en tjänst som regressansvarig. Som regressansvarig är du ansvarig både för komplexa regresser inom Företag- & Industri och inom privatsegmentet. Du blir en nyckelspelare i vår fortsatta utveckling inom regress.

Genom att samla regresskompetenserna bygger vi ett kompetenscenter i Malmö. Det ger goda möjligheter att förbättra hela regresskedjan, från det att en skada anmäls till dess att skadan är avslutad. Regressansvarig och övriga kollegor i regressteamet kommer att arbeta för hela Moderna i nära samarbete med flera avdelningar.

I rollen som regressansvarig kommer du ansvara för att driva arbetet med skadeståndsregresser inom Privat- & Företagsskador. Det innebär både att du driver egna skadeståndsregresser och att du ansvarar för att utveckla arbetet tillsammans med skadeteamen och regressteamet. I dina uppgifter ingår att föreslå och implementera processförbättringar för skadereglerare och/eller regressmedarbetare. Ditt primära ansvar kommer vara företagsregresser, men du ska även bidra med kompetens, i utvecklingsarbetet och genom att driva komplexa regresser inom privatområdet.

Du ingår i ett team med kollegor som alla tar stort individuellt ansvar och som skapar segrar tillsammans. Du blir en viktig partner till skadechefer och har ett nära samarbete med juridikenheten och flera andra avdelningar inom företaget.

Din placeringsort är Malmö men du kommer att ha kontaktytor över hela landet. Tjänsten innebär regelbundna resor till bland annat Stockholmskontoret. Vi tillämpar för närvarande distansarbete vilket främst innebär digitala kontakter och möten.
Din Bakgrund:

Vi söker dig som har juristexamen och flerårig erfarenhet av juridiskt arbete, antingen ifrån en advokatbyrå, försäkringsbolag eller myndighet. Du har gedigen kunskap och erfarenhet inom regressområdet och har kompetens att leda krav med anledning företagsansvar inom entreprenad.

Du som person:
  • Är analytisk och har en förmåga att fatta beslut. Du har lätt för att prioritera och få saker gjorda, är aktiv och drivande.
  • Är duktig på att kommunicera, pedagogisk, lyhörd och bra på att finna goda lösningar i såväl regressärenden som andra uppdrag.
  • Har en stark känsla för service och inser vikten av rådgivning. Du är en lagspelare, med fokus på gemensamma framsteg.
  • Är strukturerad och har erfarenhet av processutveckling och projektarbete.
  • Är målinriktad och har förmågan att driva långsiktiga planer parallellt med hög effektivitet i den dagliga regressprocessen.
Intresserad

Vill du veta mer kontakta Weronica Johansson, Skadechef, 0709-924397. Facklig kontaktperson är Elias Bakk, 070-730 68 54.

Din ansökan vill vi ha senast den 15 November 2020.

Tjänsten är en fast anställning med tillträde enligt överenskommelse.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Moderna Försäkringar

Placering

Malmö