Jobbsafari är en del avschibsted logo

Regional Försäljningschef FASTIGHET - Ahlsell Sydost

Ahlsell Sverige AB · Jönköping

·

Ansök senast 16 maj (9 dagar kvar)

Ahlsell utvecklar sitt erbjudande med ny tjänst inom segment Fastighet och söker nu en Regional Försäljningschef inom Fastighet till region Sydost, vilket innefattar Kronobergs-, Kalmar-, Blekinge- & Jönköpings län.

Ahlsells stabila tillväxtresa fortsätter med vision om att förenkla vardagen för proffskunder verksamma inom Bygg, VA, VS, Industri, Klimat och El. Vill du utveckla fastighetsbranschen med Ahlsells ambition att underlätta för en effektiv och lönsam fastighetsförvaltning? Nu erbjuds möjligheten till en intressant, utvecklande och säljdriven ledarroll, där betydelsefullt nätverk och förståelse för Fastighetsbranschen värdesätts starkt.

OM TJÄNSTEN & VAD VI ERBJUDER DIG

Rollen som Regional Försäljningschef inom Fastighet innebär att driva och utveckla Ahlsells regionala affär inom segment Fastighet Som Regional Försäljningschef hos Ahlsell, får du chans att genom ett tydligt, öppet, coachande och kommunikativt ledarskap utveckla dig själv och dina säljare och samtidigt utveckla affären genom aktivt säljarbete. Tjänsten innebär ett ledar- och personalansvar för utesäljare och eventuella innesäljare, vilka tillsammans utvecklar och ansvarar för regionens fastighetskunder.

Fastighetssegmentethar tidigare tillhört segment VS och från årsskiftet är Fastighetett eget segment och motsvarande funktion kommer att finnas i samtliga åtta regioner. Utöver ett nationellt samarbete kommer du arbeta nära kunden, säljteamet och regionens övriga regionala försäljningschefer samt butiksorganisation. Du kommer även att vara en del av den regionala ledningsgruppen och du rapporterar till Regionchef Magnus Salmi som har fullt försäljnings- & resultatansvar för regionens totala verksamhet omfattandes 15 butiker, 230 anställda och en omsättning på ca 2 miljarder.

I syfte att effektivisera och utveckla en affärsmässig säljorganisation, bidrar du med dina kunskaper inom försäljning och du kommer även att vara delaktig i säljarbetet, från sambesök till strategiska kundmöten. Att skapa affärsrelationer högre upp i värdekedjan är en självklar drivkraft för dig, med målsättning att stärka nätverket och samarbetet med regionens nyckelkunder, företag verksamma inom Fastighetsförvaltning, kommunala/privata bostadsbolag, bostadsrättsföreningar, hotell samt kommersiella fastigheter.

Som Regional Försäljningschef Fastighet Sydost, ansvarar du för hela regionens affärer inom segmentet - från Västervik i norr till Karlskrona i syd, samt Kalmar, Växjö och Jönköping. Tjänsten innebär därför att du har både vilja och möjlighet att resa en hel del i arbetet och vi ser gärna att du utgår från någon av Ahlsells filialer centralt i regionen.

Våra värdeord är ÖPPENHET, ENKELHET och ANSVAR, vilka genomsyrar Ahlsells ledarskap och förhållningssätt, från koncernledning och genom hela verksamheten. Vi värnar om oss som team, vi bryr oss och utvecklas tillsammans. Vi tror att även du trivs i en organisation som främjar laget och stöttar gemensamma affärsdrivna aktiviteter. Som medarbetare och ledare, verkar vi alla för ”One Ahlsell”, genom att se till helheten och bidrar med att både ge och ta stöd internt.

Vi hoppas att du, precis som vi, verkligen vill vara med att bidra till arbetsglädje. Nöjda medarbetare ger nöjda kunder, likväl som att fungerade arbetsprocesser skapar effektivitet och finansiell framgång. Ahlsells strävan är att ligga i framkant inom frågor som rör nytänkande, hållbarhet, miljö, inkludering och mångfald. Vårt mål är att vara den mest attraktiva arbetsgivaren i branschen!

Ditt ansvar och uppdrag i korthet:
  • Stärka marknadskännedomen samt driva utvecklingen av Fastighetssegmentets erbjudande i region Sydost.
  • Samordna och utveckla säljteamet med sambesök, coachmöten och strukturerad uppföljning av utesäljarna inom segment Fastighet.
  • Affärsansvar och aktiv bearbetning av valda kunder.
  • Driva försäljningen inom Fastighet, med tydliga KPIer, aktiviteter och uppföljning inom regionen, med målsättning att uppnå fortsatt stabil tillväxt.
  • Bidra med öppenhet, nytänk och affärsutveckling samt aktivt delta i den regionala ledningsgruppen bestående av totalt 12 chefer; regionala Försäljningschefer för respektive segment, samt Butikschef, Chef Tjänstelogistik, HRBP, Chef Regional Säljsupport och Regionchef.
  • Ekonomisk uppföljning, samt planera, driva och följa upp nya arbetssätt, processer, rutiner och projekt.
  • Samverka och delta i regionens strategiska affärsplanering och segmentens verksamhetsplaner.
OM DIG

För att trivas med uppdraget att utveckla och driva Ahlsells segment Fastighet i region Sydost, ser vi att du är väl bekant med hur affärsprocesser och samarbeten byggs inom och mellan fastighetsförvaltande bolag, bostadsbolag, bostadsrättsföreningar, hotell samt kommersiella fastigheter. Tjänsten innebär att stötta och driva försäljningen av hela Ahlsells utbud inom segment Fastighet, därför är det avgörande att du har ett starkt resultatfokus och samtidigt ett genuint intresse av att förstå kundens verksamhet och affär. Extra bonus är om du har ett värdefullt nätverk och självklart älskar du branschen, med dess möjligheter och utmaningar.

För att lyckas i rollen som Regional Försäljningschef behöver du vara en naturlig ledare och tydlig i din kommunikation, med förmåga att skapa en god säljkultur med tillit, transparens, teamkänsla och samarbetsvilja i gruppen. Vidare är du skicklig på att driva affärsstrategiska beslut och uppfattas som förtroendeingivande, lyhörd och empatisk.

Du har ett modernt, agilt och öppet förhållningssätt och motiveras av att ta rollen som ledare seriöst, både i med- och motgång. Du vill se tydliga resultat i ditt arbete och är samtidigt uthållig när det kommer till att skapa förbättringar gällande rutiner, processer och arbetssätt. Självklart trivs du i ledarrollen och är genuint intresserad av att utveckla dig själv och att skapa förutsättningar för ditt säljteam till utveckling och framgång. Med ett starkt engagemang och inspirerande ledarskap, skapar du förutsättningar för en tydlig riktning och motiverade medarbetare.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med SalesOnlys rekryteringskonsult Kajsa Sandén. Önskas ytterligare information kring tjänsten är du välkommen att kontakta Kajsa via sms 0735-21 65 31 eller via mail: kajsa.sanden@salesonly.se. Urval sker löpande och intervjuer sker under vecka 15-16. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. SalesOnly får inte längre ta emot eller hantera ansökningar som inkommer via mail då detta strider mot direktiven i GDPR. För att din ansökan ska behandlas måste du skicka in din ansökan via knappen Ansök här i annonsen. Varmt välkommen!

Om ahlsell
Ahlsell är den ledande distributören i Norden av installationsprodukter, verktyg och förnödenheter för installatörer, byggbolag, fastighetsskötare, industri- och kraftbolag samt offentlig sektor. Det unika kunderbjudandet omfattar över en miljon enskilda produkter och lösningar. Koncernen omsätter cirka 32 miljarder SEK. De tre huvudmarknaderna Sverige, Norge och Finland står för cirka 97% av intäkterna. Med drygt 5 700 medarbetare, över 240 butiker och tre centrallager förverkligar vi varje dag vårt kundlöfte: Ahlsell gör det enklare att vara proffs!

Ahlsell har sedan starten vuxit enormt och är idag marknadsledande, med bibehållen entreprenörsanda, kund- och medarbetarnöjdhet. Hos Ahlsell blir du en del av Sveriges största säljorganisation och arbetar med ett brett utbud av såväl produkter som tjänster. Ahlsell bidrar till att utveckla både branschen och vårt samhälle, för en mer hållbar miljö, infrastruktur och ekonomi. Medarbetarengagemang är viktigt och genomsyrar allt; i dagliga rutiner och mer långsiktiga strategier, vilket leder till högt engagemang, samt stolthet över det vi gör och vårt företag.

Sökord: Försäljningschef, Fastighet, Säljchef, VS, VVS, Bygg, Säljledare, Försäljning, Arbetsledare, Facility, Fastighetsförvaltning, Bbostadsbolag, BRF, Bostadsrättsförening, hotell, "kommersiella fastigheter", Ahlsell, SalesOnly

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Ahlsell Sverige AB

Placering

Jönköping