Jobbsafari är en del avschibsted logo

Redovisningsekonom till internationell industrikoncern

Redovisningsekonom till internationell industrikoncern

SJR · Nacka · Ansök senast 23 mars

Heltid

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Har du 2-5 års erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete från ett större bolag? Vill du fortsätta att utvecklas inom redovisning tillsammans med ett härligt team i en utvecklingsorienterad miljö. Då kan det här vara jobbet för dig.

Du erbjuds möjlighet att få en helhetsförståelse för redovisningen i ett större bolag där du kommer att förvärva bred kunskap inom IFRS, K2, skatt och moms. Tjänsten är ett vikariat mellan februari 2021 och maj 2022. Kontoret finns i Nacka.

Arbetsbeskrivning
Vi söker en redovisningsekonom till moderbolagets redovisningsavdelning. Avdelningen ansvarar för att stötta andra enheter lokalt samt att samordna pensionsprogrammet för den svenska delen.

Arbetsuppgifter:
  • Ansvara för ett eget område i redovisningsprocessen
  • Agera backup för kollegor vid behov inom redovisning, leverantörsreskontra och kundreskontra
  • Arbeta operativt med redovisning och tillämpa redovisningsregler
  • Genomföra kostnadsanalys
  • Upprätta ledningsrapporter och presentationer
  • Delta i aktiviteter för att främja högre regelefterlevnad av Swedish GAAP och IFRS
  • Bistå andra funktioner i moderbolaget med finansiell information
  • Ad hoc uppgifter relaterade till redovisning
  • Arbeta med ständig förbättring av rutiner och processer tillsammans med teamet
  • Bidra med kunskap för att förbättra kvalitet och kompetens
Din bakgrund
  • 2-5 års erfarenhet från en liknande tjänst på ekonomiavdelning eller en roll som analytiker/finanssupport i ett kund eller produktföretag.
  • Akademisk examen eller motsvarande inom ekonomi eller finans
  • Tidigare erfarenhet av IFRS och Swedish GAAP
  • Erfarenhet av SAP och ERP-system
  • Flytande svenska och engelska i tal och skrift
  • Stark analytisk förmåga
För att passa i rollen behöver du en grundläggande teoretisk och praktisk förståelse för redovisning att bygga vidare på. Då tempot tidvis är högt behöver du kunna jobba strukturerat mot deadlines samtidigt som du håller hög kvalitet och följer regler, instruktioner och lagkrav.

För att kunna hantera komplexitet och stora flöden förutsätter vi att du är en driven problemlösare som gillar utmaningar och lockas av ständig utveckling. Vi ser gärna att du är en flexibel lagspelare som kan hjälpa kollegor och andra intressenter samtidigt som du också trivs med att jobba självständigt.

Ansökan
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig Konsultchef Helena Öberg på 076-6471603 eller helena.oberg@sjr.se. Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Sista ansökningsdag är 2021-02-28.

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening. Notera även att vi tyvärr inte kan ta emot CV via e-post.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar kandidaters personuppgifter se vår integritetspolicy: https://sjr.se/gdpr/integritet...


Konsult hos SJR

Att arbeta som konsult hos SJR innebär att du blir en del av en dedikerad organisation med kompetens att ge dig perfekta förutsättningar att utvecklas både inom din yrkesroll och på ett personligt plan. Du får tillgång till vårt stora nätverk av intressanta företag och uppdragsgivare och därmed en unik möjlighet att ta din karriär till nästa steg.

Vi på SJR bryr oss om vår personal och tillsammans med oss får du en långsiktig partner som ger dig trygghet och stöd. Vi är lyhörda för dina behov och du kommer att ha en nära relation med din konsultchef som hjälper dig med dina utmaningar.


Om företaget
SJR in Sweden (SJR) är ett av Sveriges ledande och mest erfarna bolag inom rekrytering och konsultlösningar. Ända sedan starten 1993 har vi varit specialiserade inom såväl personlighetsbedömning som de områden vi rekryterar till, vilket ger oss en unik förmåga att utifrån högt ställda krav matcha rätt kompetens med rätt uppdragsgivare.
Vi erbjuder specialistkompetens inom Finance, HR, Supply Chain och IT.

SJR är idag cirka 550 medarbetare med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingborg och Uppsala. Koncernen består av moderbolaget SJR in Scandinavia AB med dotterbolagen SJR in Sweden AB, Ogunsen AB, SJR IT AB och WES AB.

Titel: Redovisningsekonom

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

SJR

Placering

Nacka

Dela jobbannonsen

Anmäl annons