Jobbsafari är en del avschibsted logo

Redovisningsansvarig

Randstad · Stockholm · Ansök senast 30 apr.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Arbetsbeskrivning

Nu söker vi en Accounting Professional (redovisningsansvarig) till Vattenfall Finance Business Support i Solna!

Accounting R2R (Record to report inom General Accounting) är den funktion inom Finance Business Support som tillhandahåller redovisningsexpertis till bolagen inom Vattenfall med högt fokus på kvalitet och efterlevnad av redovisningsregler. Accounting R2R är därmed experter på IFRS och legala regler, förbereder bokningar, driver boksluten och den externa revisionsprocessen, rapporterar till Vattenfall koncernen och sammanställer årsredovisningar. 

Funktionen Accounting R2R är organiserad per land. Delar av den löpande redovisningen och rapporteringen inom Accounting R2R är outsourcat till Capgemini och en av huvuduppgifterna blir därmed att säkerställa alla leveranser och optimera processen i samarbete med vår outsourcing partner. Processerna inom ekonomiområdet genomgår ständiga förändringar så också på Vattenfall, vi vill därför erbjuda rätt personer stora möjligheter att definiera sin egen framtid inom redovisning och på Vattenfall.

Ansvarsområden

Några av dina uppgifter som redovisningsansvarig hos Accounting R2R är att säkerställa att huvudboken hanteras enligt Vattenfalls krav. Du kommer också att leda den externa
revisionsprocessen samt bistå med redovisningskompetens när det behövs. Det innebär tex att beräkna avsättningar och periodiseringar och göra årsredovisningar för ett eller flera bolag. 

Vi letar därför efter en redovisningsansvarig att anställa till oss på Randstad Finance. Randstad Finance är specialister inom ekonomi och har ett brett samarbete med företag över hela Stockholm. Att vara konsult på Randstad Finance innebär att du är anställd hos oss och jobbar ute hos någon av våra kunder. Efter ett uppdraget slut fortsätter vårt samarbete med dig som anställd hos oss där vi förser dig med nästa spännande uppdrag. Randstad AB är auktoriserat av Bemanningsföretagen. Det innebär att vi uppfyller högt ställda krav som bl.a. omfattar etiska regler, kollektivavtal, jämställdhetsplan, ansvarsförsäkring och allmänna leveransvillkor. Bemanningsföretagen ingår i Almega och är medlem i Svenskt Näringsliv.

Hos oss får du kollektivavtal och förmåner som friskvårdsbidrag, företagshälsovård, försäkringar och rabatt på träningskort. Vi anordnar även konsultträffar så att du får träffa dina konsultkollegor på Randstad i olika former där vi främjar kompetensutveckling och erfarenhetsutbyten. Utöver det erbjuds du även en mängd karriärmöjligheter, du får möta olika företagskulturer och får erfarenhet från olika branscher vilket gör att du utvecklar din kompetens och får ett välfyllt CV. 

Kvalifikationer

• Relevant universitetsutbildning (civilekonom) eller jämförbar annan utbildning
• 3-5 års erfarenhet av arbete med redovisning och legal rapportering i en komplex organisation
• Goda kunskaper om gällande redovisningsregler (IFRS och legal redovisning K2/ K3)
• Goda kunskaper om processer som tillämpas inom ekonomiområdet och specifikt inom redovisning och bokslutsrapportering
• Stort intresse och kunskap om IT-baserade rapporteringssystem och god kunskap om
IT generellt
• Gärna erfarenhet från storföretag

Om företaget

Vattenfall AB är ett energiföretag som är helägt av svenska staten. Företaget är producent av elektrisk energi, fjärrvärmeleverantör samt elnätsägare genom dotterbolaget Vattenfall Eldistribution AB. Vattenfalls huvudkontor ligger sedan 2012 i Arenastaden i Solna.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Randstad

Placering

Stockholm

Kontaktperson

Randstad AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons