Jobbsafari är en del avschibsted logo

Redovisningsansvarig - Ulricehamns Energi

Ulricehamns Energi AB · Ulricehamn · Ansök senast 27 jan.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Ulricehamns Energi AB bygger, driver och underhåller stora delar av den samhällsnyttiga infrastrukturen i kommunen. Vi verkar inom elnät, fibernät, fjärrvärme, VA, miljö samt inom entreprenader. Vi är drygt 80 anställda vars främsta uppgift är att göra vardagen så bekväm som möjligt för alla som lever, bor och verkar i Ulricehamns kommun. Vi som arbetar här arbetar med saker som är viktigt på riktigt, som gör skillnad i människors vardag. Team Energi präglas av en mycket familjär anda där ansvarstagande, engagemang och entreprenörskap ses som en självklarhet. När du besöker oss välkomnas du alltid av en härlig teamkänsla med mycket hjärta och omsorg. Vi arbetar tillsammans, för Ulricehamn! Läs mer på www.ueab.se

Vill du arbeta med helheten inom redovisning i ett bolag som är med och utvecklar framtidens Ulricehamn?

Arbetsuppgifter och mål

I rollen som Redovisningsansvarig ansvarar du för redovisningsprocessen med tillhörande regelverk. Du är operativt ansvarig för budgetarbetets genomförande tillsammans med ekonomichef. Du initierar, leder och utvecklar processer och rutiner inom bokslutsarbetet. I rollen kommer du att driva och delta i interna projekt och utveckling av processer inom ekonomiområdet för kontinuerligt förbättringsarbete. Likaså ingår det i tjänsten att bevaka nyheter och regelverk inom området. Du ingår i ett team som förutom dig består av ekonomichef, två ekonomiassistenter samt en HR-specialist.

I rollen ingår bland annat följande arbetsuppgifter:

· Periodbokslut, årsbokslut och årsredovisning

· Budget, analys och prognos

· Löpande uppföljning av projekt och nyckeltal

· Skatt och momsdeklarationer – energiskatter

· Anläggningsregister

Din Profil

Vi vill att du har en högskoleutbildning inom ekonomi alternativt en eftergymnasial utbildning inom kvalificerad redovisning, samt flera års erfarenhet inom området. Du är van vid att arbeta självständigt med hela bokslutsprocessen och känner dig trygg i dina redovisningskunskaper. Du har lätt för att använda flera olika systemstöd och jobbar obehindrat i Excel. Har du erfarenhet av Exopen ser vi det som en merit.

Som person är du pedagogisk och analytisk samt har förmåga att utreda, prioritera och strukturera. Du har ett intresse av att jobba tätt med verksamhetsansvariga i bolaget för att underlätta den ekonomiska uppföljningen samt budgetprocessen. Du är driven och utvecklingsinriktad vilket betyder att du är beredd att ta initiativ för att uppnå våra gemensamma mål.

Ulricehamns Energi erbjuder dig ett stimulerande, omväxlande och utvecklande arbete där du långsiktigt får växa med ett spännande och innovativt företag! Låter det intressant för dig?

Kontakt

I den här rekryteringen samarbetar Ulricehamns Energi med Human & Executive. För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta Lotta Preijde, Human & Executive på tel +46 705 80 98 93 alternativt lotta@humanandexecutive.se. Ansökan mailar du till info@humanandexecutive.se senast den 27 januari. Facklig kontakt Ulricehamns Energi: Anders Lindgren, Kommunal 0321-532300. Intervjuer kommer att göras löpande. Varmt välkommen med din ansökan!

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Ulricehamns Energi AB

Placering

Ulricehamn

Kontaktperson

Human & Executive Sweden AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons