Jobbsafari är en del avschibsted logo

Quality Assurer till Visma PubliTech

Quality Assurer till Visma PubliTech

Tech Talents Consulting i Sverige AB · Linköping · Ansök senast 31 juli

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Om uppdraget 

Hos Visma PubliTech blir du en del av ett dedikerat team på 13 kollegor. Huvudkontoret ligger i Stockholm men Visma PubliTech finns även i Eskilstuna, Kristianstad, Malmö, Göteborg, Skellefteå, Uppsala, Växjö, Ängelholm, Oslo och Riga. Placeringsort är därför flexibelt, där det även finns möjlighet till distansarbete. Du kommer i din roll som QA/testare jobba med teamet som utvecklar Sesam. Sesam är ett logistiksystem för offentlig sektor för att skapa en kostnadseffektiv medicinsk hjälpmedelshantering för att hjälpa patienter till bästa tänkbara service. Sesams huvuddel består av en webbapplikation men teamet utvecklar även mobilapplikationer som hjälpverktyg inom lagerhanteringen samt som arbetsverktyg till Servicetekniker. För utveckling av Sesam använder teamet främst C++, C#, JavaScript och SQL. Där de inom test idag använder Jira Zephyr och för automatiserade tester Protractor, med en pågående övergång till Playwright. 

Som QA/testare kommer du arbeta i ett agilt team som arbetar utifrån Scrum, bestående av flera mjukvaruutvecklare, en Business Analyst och även ytterligare en QA/testare som sitter i Riga. Du kommer arbeta i ett erfaret team som gillar att ha kul tillsammans och som vädersätter samarbete. Hos Visma PubliTech får du möjligheten att jobba på ett företag som är väldigt måna om sina medarbetare där du har stor möjlighet att lära dig genom kunskapsutbyten och internutbildningar.

Arbetsuppgifter 

I rollen som QA/testare kommer du ha en nyckelroll för att säkerställa en produktleverans med god kvalité. Du kommer ansvara för planering och utförande av sprinttester på såväl nya implementationer som buggfixar i Sesam. Du kommer även skapa testfall för ny funktionalitet. I din roll ansvarar du för att planera, koordinera och genomföra systemtester baserade på existerande testfall. Du kommer även konfigurera och bygga testmiljöer och förbereda testdata där alla dina arbetsuppgifter sker i tätt samarbete och dialog med ditt team. I dagsläget arbetar teamet till stor del med manuell testning där du kommer få en viktig roll i framtidsvisionen för att automatisera testningen. Du kommer främst att arbeta mot Sesams huvudprodukt men en liten del av ditt arbete kommer även bestå av tester för mobilapplikationerna.

Som QA/testare hos Visma PubliTech blir du del av ett härligt team där du får möjlighet att driva och utveckla teamets teststrategi. Du kommer där vägleda och skapa möjligheter för att ta steget från manuell testning till automatiserade tester. En spännande möjlighet där du kommer vara en nyckelspelare i framtida vägval och har stor möjlighet att vara med och sätta din egen prägel. 

Om företaget 

Visma PubliTech är ett nybildat bolag inom Visma-koncernen. Vi drar fördelarna av att vara ett mindre entreprenöriellt bolag med tight samarbete och en varm familjär kultur, samtidigt som vi ingår i en av Europas ledande IT-koncerner. Vår vision är att stärka offentlig sektor med innovativa lösningar som bidrar till maximerad verksamhetsnytta och ett hållbart samhälle.

Att rullstolar och andra hjälpmedel är på plats när de behövs påverkar livskvalitet, sparar skattepengar och gynnar hela samhället. Därför är det viktigt att ha ett system som ger dig kontroll över hela ruljansen – från inköp, lager och service till fakturering och analys. Sesam optimerar regionernas hjälpmedelshantering och säkrar en kostnadseffektiv och trygg vård. Användarna har god överblick i realtid och kan lätt spåra hjälpmedlen och se historik.

Visma som företag är mycket måna om sina anställda. Här finns det möjligheter till internutbildningar, sociala aktiviteter, kunskapsutbyten och personlig utveckling.

Vi söker dig som  

I rollen som QA/testare söker vi dig som trivs i en roll med mycket ansvar, där du driver ditt arbete framåt. Du brinner för testning och har ett intresse för automatiserade tester. Du arbetar strukturerat, engagerat och trivs bra i att driva projekt självständigt. Att arbeta strukturerat, dedikerat och med hög kvalité kommer naturligt för dig.

Utöver det söker vi dig som:

·        Har några års erfarenhet av mjukvarutestning eller stor erfarenhet av Sesam

·        Har en eftergymnasial utbildning inom relevant område

·        Har erfarenhet av projektledning inom test eller andra projekt

·        Har arbetat med automatiserade tester eller har ett stort intresse för att lära dig det

Det är meriterande om du jobbat med Jira Zephyr, Playwright eller andra testverktyg.

Övrig information

Urval och intervjuer kommer att ske löpande men tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, så tveka inte att ansöka redan idag.

Visma PubliTech har i denna rekrytering valt att samarbeta med Tech Talents. Frågor och ansökningar besvaras och behandlas av ansvarig rekryterare Therese Sjöblom, therese.sjoblom@techtalents.se

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Tech Talents Consulting i Sverige AB

Placering

Linköping

Kontaktperson

Tech Talents Consulting i Sverige AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons