Jobbsafari är en del avschibsted logo

Psykolog, Hörsel- och dövverksamheten, Barn- och ungdomshabiliteringen

Psykolog, Hörsel- och dövverksamheten, Barn- och ungdomshabiliteringen

Region Örebro län · Örebro · Ansök senast 7 juli

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Vill du utmanas och ha kul på jobbet?

Vi letar efter dig som är legitimerad psykolog och som vill arbeta i ett sammansvetsat och effektivt team med barn- och ungdomar 0-21 år som är döva eller har hörselnedsättning och deras familjer. Barnen och ungdomarna kan utöver det ha en kombination av en eller flera andra funktionsnedsättningar, t.ex. rörelsehinder, intellektuell funktionsnedsättning, autismspektrumstörning, synskador eller andra funktionsnedsättningar. Hos oss får du arbeta nära barnet/ungdomen och dess familj och i samverkan med personal från andra verksamheter samt med det egna Hörsel- och dövverksamhetens team på Barn- och ungdomshabiliteringen (BUH).

Hörsel- och dövverksamheten utgår från Barn- och ungdomshabiliteringen (BUH) i Örebro och möter barn och ungdomar från hela Örebro län. Ibland genomför vi besök på våra mottagningar ute i länet.

Barn- och ungdomshabiliteringen (BUH) har i uppdrag att ge stöd och insatser utifrån behov till barn och ungdomar med funktionsnedsättningar samt deras familjer och nätverk. I arbetslaget HDV samarbetar yrkeskategorierna kurator, logoped, psykolog, specialpedagog, teckenspråkslärare, läkare, teamsekreterare och enhetschef. Vid behov kan via internremiss arbetsterapeut och fysioterapeut/sjukgymnast konsulteras för barnen från andra arbetslag på BUH.

Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.

Psykolog, Hörsel- och dövverksamheten, Barn- och ungdomshabiliteringen

Arbetsuppgifter

Du har ditt uppdrag i arbetslaget Hörsel- och dövverksamheten (HDV) i Örebro och jobbar direkt med barn och ungdomar med hörselnedsättning med eller utan andra funktionsnedsättningar i åldrar upp till ca 21 år samt med deras familjer, ensam eller tillsammans med andra professioner. Hos oss får du ett intressant och utvecklande arbete med varierande arbetsuppgifter och en omväxlande vardag.

I arbetet ingår att göra utvecklingsbedömningar och att ge psykologisk behandling både individuellt och i grupp, genomföra kris- och stödsamtal till barn eller ungdom eller till föräldrar. Du planerar och bedömer lämpliga insatser med eget ansvar eller tillsammans med andra i arbetslaget och samverkar vid behov med externa samarbetspartners runt det enskilda barnet och familjen. I HDV samverkar vi mycket med Audiologiska kliniken, på USÖ. Tillsammans bildar vi den hörselvård som erbjuds barn och deras familjer som behöver ett fördjupat stöd.

Förutom ett uppdrag i HDV söker vi fler psykologer som vill ha ett attraktivt uppdrag i geografiskt team på BUH i Örebro. Vi kan då även erbjuda ett uppdrag med liknande teamsammanställning där du möter barn och ungdomar med andra funktionsnedsättningar såsom autism, cerebral pares, intellektuell funktionsnedsättning m.m., var för sig eller i en kombination.

På BUH erbjuds barn och ungdomar också vid behov s.k. specialverksamheter med fördjupat stöd t.ex. i form av Marte Meo, Intensiv Beteende Träning (IBT) och MUMS och även här finns psykolog med utifrån kompetens och behov.

I båda uppdragen ingår du också i en psykologgrupp på BUH med totalt 16 psykologer som bl.a. arbetar med regelbunden egenhandledning, metod- och kompetensutveckling och kollegialt stöd. Vi strävar efter att ha en bredd i psykologgruppen vad gäller behandlingsmetoder och teoretisk inriktning.

Övrig information

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Kvalifikationer

Legitimerad psykolog. God datavana. Resor i tjänsten ingår, minst B-körkort erfordras.

Tidigare arbete med barn och unga med hörselnedsättning eller som är döva är meriterande eller arbete med barn och unga som har en annan funktionsnedsättning enbart eller som tillägg till hörselnedsättningen eller att vara döv. Kunskaper i teckenspråk eller TAKK är meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och god samarbetsförmåga.

Ansökan

Ansökan ska innehålla fullständigt CV, personligt brev samt adressuppgifter. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Läs mer här

Vill du veta mer om vad vi erbjuder dig eller hur det är att leva och bo i vårt län.

https://www.regionorebrolan.se/vierbjuderdig

Johan Wirén, enhetschef, 019-602 28 33, johan.wiren@regionorebrolan.se

Emily Lowe, yrkesgruppsföreträdare, 019-602 28 29, emily.lowe@regionorebrolan.se

Facklig företrädare:

Åsa Krantz, 0581-853 72, 070-381 15 00 

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Region Örebro län

Placering

Örebro

Kontaktperson

REGION ÖREBRO LÄN

Dela jobbannonsen

Anmäl annons