Jobbsafari är en del avschibsted logo

Projektutvecklare, Regional utveckling

Region Värmland · Karlstad · Ansök senast 13 dec.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Region Värmland är till för att alla i Värmland ska må bra och för att vår region ska vara attraktiv och konkurrenskraftig. Vi är cirka 8000 medarbetare som arbetar med hälso- och sjukvård, tandvård, regional utveckling och kollektivtrafik.

Inom verksamhetsområdet regional tillväxt kommer du att arbeta tillsammans med cirka 40 erfarna, kompetenta, engagerade, kreativa och roliga medarbetare! Vi arbetar tillsammans med att utveckla Värmland inom en rad olika områden. Bland annat inom energi och klimat, infrastruktur och kommunikationer, internationella frågor, jämställdhet, näringsliv, forskning och innovation samt med att höja länets utbildningsnivå och öka kompetensmatchningen i näringslivet och inom offentliga organisationer. Det regionala tillväxtarbetet handlar om att i bred samverkan med länets utvecklingsaktörer initiera, samordna och driva regionala utvecklingsprocesser för att stärka hela Värmlands konkurrenskraft. Såväl företag, organisationer, kommuner, regioner, universitet och statliga myndigheter är viktiga samarbetspartners i arbetet.

Projektutvecklare, Regional utveckling

Arbetsuppgifter

Du kommer ingå i en grupp av 3-4 personer som arbetar med utveckling av regionala utvecklingsprojekt. Som projektutvecklare och i gruppen har man ett nära samarbete med andra roller inom organisationen och hos aktörer runt om i Värmland. Som projektutvecklare kombinerar du samverkan med ett självständigt förhållningssätt och eget driv. Arbetet utgår från nämndens uppdrag, förordningen (2003:596) om bidrag för projektverksamhet inom den regionala tillväxtpolitiken, förordningen (2017:583) om regionalt tillväxtarbete och Region Värmlands riktlinjer för finansiering av regionala utvecklingsprojekt. Den regionala utvecklingsstrategin Värmlandsstrategin används som styrning för hur projektmedlen används, tillsammans med andra styrdokument och strategier inom Region Värmland.

Tjänsten innebär att handlägga inkomna projektansökningar, utreda och skriva fram kvalitativa beslutsunderlag till Region Värmlands regionala utvecklingsnämnd. Underlagen ska vara korrekta och rättvisande. Detta kräver förmåga att kunna beskriva ett komplext projektinnehåll på ett enkelt sätt, därför är det viktigt att ha lätt för att uttrycka sig i tal och skrift. Arbetet innebär också uppföljning av redan pågående projekt samt att hantera revideringar av projekt. För att säkerställa projektbudget och finansiering krävs en viss ekonomisk förståelse. Som regional projektutvecklare kommer du periodvis arbeta under hög arbetsbelastning och mot deadlines. Därför är det viktigt att ha ett strukturerat arbetssätt.

I arbetet ingår att ha en dialog med sökande och andra berörda aktörer som exempelvis värmländska kommuner, förvaltande myndigheter, andra regioner, klusterorganisationer, universitet med flera. Det är viktigt att i rollen som regional projektutvecklare ha integritet och förmåga att objektivt granska inkomna ansökningar. Vikariat minst 9 månader, möjlighet till förlängning.

Övrig information

Inför eventuell anställning kan vi komma att be dig som sökande att lämna ett utdrag ur polisens belastningsregister.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • akademisk examen inom statsvetenskap, ekonomi eller annan relevant utbildning vilken arbetsgivaren bedömer likvärdig
  • mycket god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska samt tycker om att prata inför människor
  • strukturerat och noggrant arbetssätt och förmåga att ta egna initiativ
  • god analytisk förmåga och ett samhällsintresse
  • förmåga att bygga relationer både internt och externt
  • en känsla för service och är utåtriktad
  • lätt för att jobba i flera digitala system samtidigt

Det är meriterande om du har kännedom om det värmländska företags- och innovationsstödsystemet, har arbetat i en politisk styrd organisation, erfarenhet av projektverksamhet eller erfarenhet av EU-stöd.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och kommer att särskilt ta hänsyn till detta under rekryteringsprocessen.

Ansökan

Inför rekryteringsarbetet har Region Värmland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Facklig företrädare nås via växeln 010-831 50 00

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Region Värmland

Placering

Karlstad

Kontaktperson

REGION VÄRMLAND

Dela jobbannonsen

Anmäl annons