Jobbsafari är en del avschibsted logo

Projektledare

Statisticon AB · Uppsala · Ansök senast 5 dec.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Statisticon är ett personalägt konsultföretag som arbetar efter affärsidén att tillhandahålla kvalificerade tjänster inom statistik och datahantering. Vår mission är att verka för en sund statistikanvändning som leder till kloka beslut i samhället. Läs mer på http://www.statisticon.se

Nu söker vi en kommunikativ och analytisk Projektledare med stort intresse för samhällsfrågor.

Arbetsuppgifter

Du är en erfaren och kvantitativt inriktad samhällsanalytiker med kommunikativ förmåga och vilja att påverka samt utveckla.

Statisticon är ett företag med mycket kompetenta hantverkare inom statistik, datahantering och systemutveckling. Vi söker nu en projektledare som kan utveckla och förmedla resultatet av vårt arbete utifrån uppdragsgivarnas behov och förutsättningar.

Vidare så ska du kunna bidra till en fortsatt affärsutveckling inom samhällsstatistiken. I din roll kommer du att tillsammans med kunder, statistiker och systemutvecklare utveckla analysmetoder och former för sammanställning, analys och presentation av resultat.

Parallellt kommer du ha ansvar för att tillsammans med kollegor genomföra olika typer av kvantitativa analyser och föreläsningar/föredrag inom socioekonomi, demografi, befolkningsprognoser och arbetsmarknad. Du kommer även att regelbundet författa inlägg/artiklar med kundgrupper, allmänhet och media som målgrupp.

Kvalifikationer

Vi vill att du har relevant akademisk utbildning inom samhällsvetenskap, till exempel statsvetenskap, kulturgeografi, nationalekonomi, samhällsplanering eller statistik. Du ser dig snarare som en nyfiken generalist än specialist inom ett särskilt ämne. Du har erfarenhet av att tolka och bearbeta statistik samt presentera den på ett pedagogiskt sätt i muntliga presentationer och skriftliga rapporter.

Du har tidigare erfarenhet av offentlig verksamhet.

Som person är du empatisk, har lätt att skapa relationer, gillar att presentera för andra och är en duktig kommunikatör i tal och text på svenska. Vi tror även att du har en analytisk, idé- och initiativrik sida samt är lyhörd med god samarbetsförmåga.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi erbjuder

Du kommer att arbeta i ett kollektivavtalsanslutet och medarbetarägt företag med 25 anställda. Vi har en tillväxtambition avseende omsättning och lönsamhet snarare än i antal anställda. Vår främsta tillgång som arbetsplats är kompetenta kollegor som tillsammans skapar en kreativ och generös arbetsmiljö där vi hjälper varandra.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Statisticon AB

Placering

Uppsala

Kontaktperson

Capto Hr AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons