Jobbsafari är en del avschibsted logo

Projektledare

Siemens Energy · Västerås · Ansök senast 25 feb.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Projektledare

Följ med på vår resa in i framtiden #SiemensEnergy

Vi på Siemens Energy, med 91000 anställda i över 90 länder är ett av världens ledande företag inom energiteknik. Tillsammans med våra kunder och partners tar vi fram energisystem för framtiden och stöder därmed en övergång till en mer hållbar värld.

På Siemens Energy värdesätter vi mångfald genom att inkludera och samarbeta med människor med olika tänk, bakgrund, erfarenhet, kompetens och egenskaper inom alla organisationsnivåer.

Bli en del av vårt team – här får du bidra med din energi!

Till Siemens Energy AB söker vi nu en Projektledare med möjlig placering Solna eller Västerås.

Utmaningen:

  • Ditt uppdrag är att vara total ansvarig projektledare för våra anläggningsprojekt för transmissionsanläggningar. Siemens Energy AB är idag en ledande leverantör av transformatorstationer och ställverk (12-420kV). De största projekten har ordervärden på över 100 MSEK och är komplexa "turn-key" projekt med mark- och byggansvar förutom konstruktion och installation av elkraftanläggningen.
  • Du har huvudansvaret både kommersiellt och tekniskt för projektet. Fokus är stort på rätt kvalité i leveransen, att följa tidplanen och att möta eller förbättra projektets ekonomiska kalkyl.
  • Du har en nära dialog med kunden och jobbar aktivt med "risks and opportunities" och "claim and change management".
  • De leder ett projektteam, bestående av både medarbetare från Siemens, inhyrda konsulter och entreprenörer.


Vem är du?

  • Du har en teknisk utbildning på högskolenivå inom Elkraftområdet.
  • Du har gedigna erfarenheter från projektledning av komplexa transmissionsanläggningar på alla spänningsnivåer men framför allt på högre spänningsnivåer ( 130-400kV), inkluderande ansvar för mark och bygg.
  • Du har en gedigen teknisk kompetens och erfarenhet av komplexa transmissionsanläggningar på den svenska marknaden (ex kunden), så att du själv kan ha en regelbunden nära dialog och uppföljning av tekniska frågor både med kunden, ditt projektteam och underentreprenörer.
  • Ditt arbetssätt kännetecknas av att du är drivande, noggrann, strukturerad och trivs med att arbeta i, och själv leda team.
  • Som person är du öppen och anpassningsbar till olika kulturer och människor, är kommunikativ och hanterar kontakter med kunder och kollegor på ett professionellt sätt. Tjänsten kräver att du kan svenska och engelska flytande i såväl tal som skrift.
  • Tillsvidare anställning
  • Vi är verksamma i hela Sverige vilket kan innebära att du får resa en del under veckorna

Varför ska du jobba hos oss?

Siemens Energy är ett av världens ledande företag inom energiteknik. Tillsammans med våra kunder och partners tar vi fram energisystem för framtiden och stöder därmed en övergång till en mer hållbar värld. Med vår portfölj av produkter, lösningar och tjänster täcker Siemens Energy nästan hela energivärdekedjan – från kraftproduktion och överföring till lagring. Portföljen inkluderar konventionell och förnybar energiteknik, såsom gas- och ångturbiner, hybridkraftverk som drivs med vätgas, och kraftgeneratorer och transformatorer. En majoritetsandel i det börsnoterade företaget Siemens Gamesa Renewable Energy (SGRE) gör Siemens Energy till en global marknadsledare för förnybar energi. Uppskattningsvis en sjättedel av den el som produceras över hela världen är baserad på teknik från Siemens Energy. Siemens Energy har 91000 anställda världen över i mer än 90 länder och genererade intäkter på cirka 29 miljarder euro räkenskapsåret 2019. I Sverige har Siemens Energy 2700 anställda på 10 orter.

Läs mer om Siemens Energy här:

www.siemens-energy.com

Ansökan

Tveka inte – skicka in din ansökan via https://jobs.siemens-energy.com/jobs , id nr 222262 senast 2021-02-25.

För frågor om tjänsten kan du kontakta rekryterande chef Berislav Duras på tel. 073-620 63 66 eller för frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig rekryterare Louise Edengren på tel. 0122-82404.

Placeringsort: Västerås eller Solna

Fackliga representanter:

Veronica Andersson, Unionen, 0122-840 21

Simon Von Eckardstein, Sveriges Ingenjörer, 0122-842 24

Jan Lundgren, Ledarna, 0122-812 33

Jonny Persson, IF Metall, 0122-817 69

#LI-LE1

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Siemens Energy

Placering

Västerås

Kontaktperson

Siemens Energy AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons