Jobbsafari är en del avschibsted logo

Projektledare - Vattenfall Eldistribution

Luleå · Luleå

·

Ansök senast 10 maj (3 dagar kvar)

En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät.

Rollen som Projektledare

Vi söker två projektledare för projektgenomförande inom elnät. Den ena tjänsten är primärt inriktad på ledningsprojekt inom vårt regionnät, den andra tjänsten är primärt inriktad på stationsprojekt inom vårt regionnät (inom 20-400kV spänning). Du kan hantera komplexa projekt och driva genomförandet av våra investeringsprojekt inom vårt elnät. Du kommer att vara ytterst ansvarig för att förverkliga uppsatta mål och ha det övergripande ansvaret för att styra projekt till rätt kostnad, kvalitet och tid. Det innebär bland annat att leda och samordna projekt samt kommunicera och företräda Vattenfalls intressen gentemot övriga intressenter så som myndigheter, kommuner och entreprenörer. Du kommer även att samarbeta inom olika projektgrupper kring teknik med hjälp av internt stöd samt med strategier för upphandling tillsammans med inköp. Resor i tjänsten förekommer.

Ansvarsområden och arbetsuppgifter:

• Leda, fördela och följa upp projektarbeten, såväl internt inom projektgruppen som externt genom leverantörer och entreprenörer

• Skapa och upprätthålla externa och interna relationer med kunder, konsulter och myndigheter samt internt samverka med övriga funktioner inom bolaget

• Kommunicera och rapportera projektstatus till relevanta intressenter samt ansvara för att de har rätt information

• Skapa strategier för att utveckla upphandlingsförfarandet tillsammans med inköp

• Följa prognos och budgetuppföljning för beslutade projekt

• Arbeta proaktivt med kalkylering och hantering av risker i projektet

Dina kvalifikationer

Vi ser gärna att du har erfarenhet från projekt inom flera olika branscher, tex elkraft, infrastruktur eller bygg. Minst 3 års arbetslivserfarenhet inom elkraft är dock ett krav.

• Eftergymnasial utbildning med teknisk inriktning inom elkraft alternativt motsvarande erfarenhet inom eldistribution

• Vana att arbeta med projektplaneringsverktyg

• Kunskap om entreprenadjuridik

• Utbildning inom projektledning och/eller elsäkerhet kan vara meriterande

• Flytande svenska och engelska i tal och skrift krävs

• Körkort klass B

Vi söker någon som kan driva sina processer självständigt och säkra en genomgående framdrift i projekten. Du ska ha lätt för att samarbeta, att leda och engagera medlemmar i projektorganisationen. Rollen kräver även en god kommunikativ förmåga för att kunna kommunicera tydligt på alla nivåer. Du har också en god förmåga att planera och prioritera i ditt dagliga arbete.

Vi erbjuder

Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. Med vår karriär- och utvecklingsmodell vill vi skapa tydlighet i vilka möjligheter du har att utvecklas i den inriktning du vill. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. Vi är övertygade om att mångfald och inkludering leder till nytänkande, förbättrade affärsresultat och ökat engagemang och vi strävar efter att representera mångfalden bland våra kunder och samhället vi verkar i.

Mer information

Vill du veta mer om tjänsten, kontakta rekryterande chef Magnus Marklund tfn 070-2237648. För mer information kring själva rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Elias Ställ, tfn 072-4529540 elias.staell@vattenfall.com. Fackliga representanter för denna tjänst är Eva Jirhem, Ledarna, Johan Tezelson, Akademikerna, Ann Petersson, Unionen, Ulf Tengman, SEKO. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.

Befattning: Projektledare Elnät

Placeringsort: Luleå

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vattenfall Eldistribution AB är ett av Sveriges största elnätsföretag och levererar el till ungefär 850 000 privat- och företagskunder. Läs mer om oss på: www.vattenfalleldistribution.se

Öppen för alla Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Luleå

Placering

Luleå

Kontaktperson

Vattenfall AB