Jobbsafari är en del avschibsted logo

Projektledare Väg

Trafikverket · Solna · Ansök senast 12 okt.

Heltid · Tillsvidareanställning

Vid ansökan:Ange referens 18:2021:203 i din ansökan

Som projektledare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Projektledare Väg

Arbetsuppgifter

Som projektledare hos oss på Underhåll i Distrikt Öst/Stockholm planerar, genomför och utvecklar du underhållet på vägnätet i två baskontrakt i Stockholms län, genom både förebyggande och långsiktigt underhåll. Du får möjlighet att leda projektteam bestående av bl.a. projektingenjör, underhållsingenjör och tekniska specialister samt kontrakterade konsulter och entreprenörer. Tillsammans levererar ni säkra och tillgängliga vägar som tillgodoser samhällets behov av resor och transporter idag och i framtiden. Du ansvarar för helheten när det gäller att leda, styra och följa upp projekt. Du bidrar med motivation och inspiration till ditt projektteam för att skapa en bra arbetsmiljö. I rollen har du mycket kontakter internt, men också med allmänheten, kommuner och andra myndigheter.

Jag som blir din chef heter Ingvar Arebratt. Jag driver verksamheten framåt med fokus på resultat och med stor tillit till mina medarbetares förmåga och vilja att ta ansvar för och utveckla våra leveranser. Detta sker genom aktiv dialog där vi tillsammans bygger förtroende både internt och externt. Jag hoppas du vill vara med på vår resa att utveckla ett modernt, effektivt och hållbart transportsystem!

Din utveckling

Som Projektledare i Trafikverket är utvecklingsmöjligheterna stora och vi vill att du ska nå din fulla potential, oavsett om du vill bredda dina kunskaper, utvecklas och kliva in i en chefsroll eller specialisera dig. Du kommer att tillhöra en av Sveriges största beställarorganisationer och den samlade projektledarkompetensen hos våra ca 1000 projektledare är unik.

Som projektledare har du tillgång till olika forum för erfarenhetsutbyten, nätverk, utbildningar samt talang- och utvecklingsprogram.

Trafikverket kan erbjuda dig en modern arbetsplats där vi möter varandra med respekt och omsorg i en öppen och nyskapande kultur. Hos oss lönar sig alltid goda prestationer men vi är samtidigt noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete, familj och fritid. Vi är stolta över att ha utsetts till en av Sveriges bästa arbetsgivare.

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Kvalifikationer

Ditt ledarskap

Ditt ledarskap präglas av att bygga förtroende och leverera resultat. Genom en tydlig kommunikation om förväntningar och mål delegerar du och följer upp. Du inspirerar, skapar delaktighet och driver utveckling tillsammans med ditt team och i samverkan med andra. Du är proaktiv och strukturerad i dina åtaganden och har en god analytisk förmåga

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp med teknisk inriktning, inom väg eller bygg alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig.
  • har flerårig aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av projektledning (som projektledare, projektingenjör eller motsvarande) inom bygg- och anläggningsverksamhet.
  • har arbetat med ekonomi-, budget- och resultatuppföljning.
  • har goda kunskaper i Officepaketet, främst Excel.
  • kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift.
  • har B-körkort.

Vi ser det som meriterande om du har kunskap i entreprenadjuridik.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Läs mer här

Intresserad av att jobba på Underhåll? Läs gärna mer här.

https://www.trafikverket.se/om-oss/jobb-och-framtid/Lediga-jobb/medarbetare-till-underhall/

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Trafikverket

Placering

Solna

Kontaktperson

Trafikverket

Vid ansökan:Ange referens 18:2021:203 i din ansökan