Projektledare till kvalitet- och utvecklingsavdelningen på Malmö stads Utbildningskontor

Malmö stad · Malmö

·

Ansök senast 13 dec.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Arbetsuppgifter

Kvalitet- och utvecklingsavdelningen på Utbildningskontoret i Malmö stad söker nu en projektledare!

Tjänsten är en tidsbegränsad anställning på två år där rollen som projektledare främst handlar om att ta fram en effektiv och modern administrativ systemmiljö för Malmö stads tre skolförvaltningar.

Som projektledare kommer du att säkerställa att projektmål uppnås samt att det sker en likvärdig hantering av de tre skolförvaltningarnas olika behov. I din roll kommer du genomföra intressentanalyser för de tre skolförvaltningarna och säkerställa att de tre skolförvaltningarnas administrativa processer genomlysas. Detta resulterar i att skriva en förstudie som skapar underlag till kravställningar inom verksamhetsprocesser, IT-arkitektur, systemstöd samt information och säkerhet. Arbetet kommer sedan landa i att du skriver en slutrapport.

Rollen innebär att hantera möjligheter och risker kopplat till projektet. Rollen handlar även om att engagera, motivera och arbetsleda projektdeltagarna både internt och externt genom att bland annat kommunicera och delegera uppgifter inom arbetsgruppen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk examen inom samhällsvetenskap, statsvetenskap, utbildningsvetenskap eller motsvarande, samt adekvat utbildning inom projektledning. Du har även minst tre års erfarenhet av att leda projekt från förstudie till avslut. Det är meriterande om du har erfarenhet av vattenfallsmetodik, Gantt, WBS (Work Breakdown Structure) eller liknande då det är den typen av metodik som vi arbetar med i projektet. Det är även meriterande om du har kompetens inom systemhantering eller systemförvaltning samt erfarenhet av arbete inom utbildningsväsendet.

Som person är du analytisk och självgående. Du har även ett strukturerat arbetssätt och har en god samarbetsförmåga. För att lyckas i rollen ska du ha god svenska i både tal och skrift.

Varmt välkommen med din ansökan! Urval och intervjuer sker löpande så skicka gärna in din ansökan redan idag. Tillsättning sker först efter sista ansökningsdatum.

Om arbetsplatsen

Kvalitets- och utvecklingsavdelningen håller samman förvaltningens systematiska kvalitetsarbete. Avdelningen består av 13 medarbetare: samhällsvetare och erfarna pedagoger som arbetar tillsammans, bland annat med att analysera verksamheternas resultat och erbjuda skolor stöd i uppföljnings- och utvecklingsarbetet. Ett uthålligt och systematiskt förbättringsarbete på varje skola är centralt i förvaltningens strävan efter att ge alla elever förutsättningar att nå sina mål. Avdelningen ansvarar även för den kommunala målstyrningen.

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi ansvarar för utveckling och genomförande av gymnasieskola och vuxenutbildning. Idag är vi 1600 medarbetare och vi finns i hela Malmö. Vi arbetar för att ungdomar och vuxna ska nå målen för sin utbildning och bli aktiva i vårt samhälle. Vi finns för att skapa bästa möjliga förutsättningar för Malmöborna att kunna växa genom livslångt lärande.

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Information om tjänsten

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning, 2 år
Omfattning: Heltid, 100%
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Malmö stad

Placering

Malmö

Kontaktperson

Lisbeth Gyllander Torkildsen

0733-565810