Projektledare Stora Projekt, inriktning process

KORSNÄS AKTIEBOLAG · Lindesberg

·

Ansök senast 18 okt.

BillerudKorsnäs Frövi stärker sin projektverksamhet. Har du erfarenhet av att arbeta i omfattande och komplexa industriprojekt och samtidigt vill fortsätta din utveckling inom projektverksamhet är detta ett unikt tillfälle.

Vi söker nu en erfaren och driven Projektledare med fast eller temporär placering i Frövi.

Om tjänsten

I rollen kommer du ha huvudansvaret för att styra, leda och organisera Stora Projekt mot projektets mål och milstenar samt leverera mot uppsatta kvalitetskrav, med aktiv återkoppling och ordnad hantering av ändringar. Du kommer i samråd med Ledare för Tekniskt Projektkontor och Programledare upprätta projektets budget samt kontinuerligt rapportera prognos och utfall, enligt programmets rutiner för ekonomistyrning och internkontroll. I din roll som Projektledare kommer du att ha resurser inom t.ex. tidplanering, dokumentation, controller, inköpare, projektering, montage & installation, idrifttagning och kvalitetssäkring.

För att lyckas i befattningen krävs gedigen erfarenhet av upphandlingar, väl utvecklad samarbetsförmåga samt goda ledaregenskaper. Du rapportera till projektinköpschefen för stora projekt.

Kvalifikationer

Vi söker dig med minst 10 års bevisad erfarenhet som projektledare för industriprojekt. Erfarenheten bör vara erhållen från såväl entreprenörsidan som beställarsidan. Du har en teknisk högskoleutbildning, exempelvis Maskiningenjör, alternativt har du erhållit motsvarande kunskaper genom erfarenhet. Du har även mycket god kännedom om pappers- och massaindustrin. Vidare ser vi det som starkt meriterande om du har bedrivit ett omfattat projekt med inriktning mot process tidigare med goda vitsord att presentera.

Du bör vara certifierad enligt PMI eller IPMA, och ha internationell projekterfarenhet.

Personliga egenskaper

Som person är du driven, har goda ledaregenskaper för att leda både dig själv och andra. Det är viktigt att kunna motivera personal, kommunicera på ett tydligt sätt, delegera, hantera konflikter samt ha vana av att ta beslut samt stå bakom och stödja beslut från Tekniskt Projektkontor och Programkontor. För att lyckas i rollen som Projektledare för Stora Projekt förväntar vi oss att du har en mycket god teknisk kunskap och du är van att jobba med avtalsfrågor i omfattande investeringsprojekt.

Kontakt

Ytterligare upplysningar om tjänsten lämnas i första hand av Ingrid Engström, Senior Specialist Asset Development. Tel: 0706184208 alternativt Mikael Borefur, Projektledare SPAjax. Tel: 0768994112.

Har du frågor om rekryteringsprocessen ber vi dig ta kontakt med Lisa Ardesjö, HR Business Partner Frövi. Tel: 0701677149.

Välkommen med din ansökan. Urval och intervjuer sker löpande, vänta därför inte för länge med din ansökan då tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

KORSNÄS AKTIEBOLAG

Placering

Lindesberg

Kontaktperson

Billerudkorsnäs Skog & Industri AB