Jobbsafari är en del avschibsted logo

Projektledare Stöd för barn hos Friends i Umeå

Projektledare Stöd för barn hos Friends i Umeå

Stiftelsen Friends · Umeå · Ansök senast 7 sep.

Heltid · Visstidsanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Friends i Stockholm söker dig som vill leda projektet SOS - Stöd Och Skydd mot mobbning.

Kan du beskriva dig som en strukturerad och empatisk person som har tidigare erfarenhet av projektledning och vill vara med och göra skillnad för många av de 140 000 barn och unga som varit utsatta för mobbning? Är du utbildad socionom, socialpedagog, specialpedagog, psykolog eller arbetat inom elevhälsan och vill vara en del av att utveckla Friends stödverksamhet till en helt ny nivå? Sök då rollen som Projektledare Stöd för barn hos Friends i Umeå!

Som projektledare för projektet "SOS - Stöd Och Skydd mot mobbning" är ditt arbete att se till att barn med erfarenhet av mobbning inte tar långsiktig skada och hamnar i ett utanförskap eller långvarig psykisk ohälsa.

Ditt anställningserbjudande

Friends är en barnrättsorganisation där all verksamhet utgår från barnkonventionen. Det handlar om att lyfta barnens röster, skapa utrymme för inflytande och stärka vuxnas förmåga att ta ansvar och agera för barnets bästa! Hos oss får du möjlighet att påverka, utvecklas, ha kul på jobbet och samtidigt arbeta för en samhällsviktig fråga i den ideella sektorn. Du arbetar med något meningsfullt, varje dag. Det här är en arbetsplats för dig som vill åstadkomma förändring och ha utrymme för egna initiativ i en utvecklingsbenägen organisation.

Du kommer till ett team av omtänksamma och trevliga kollegor där du arbetar nära olika kompetenser och sakkunniga. På Friends värdesätter vi en bra balans i arbetslivet och vi ser till individens behov och förutsättningar. Därför erbjuder vi en arbetsplats med flexibla arbetstider och möjlighet att arbeta både från kontoret och på annat håll.

Friends har kollektivavtal (Tjänstemän inom civilsamhället) vilket är tecknat med parterna Unionen och Akademikerförbunden. Vi har fina förmåner och erbjuder bland annat sex veckors semester, ytterligare halvdagar, friskvårdsbidrag och friskvårdtimme.

Dina arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat vara att:
  • Arbeta mot Friends vision genom att strategiskt och operativt genomföra arvsfondsprojektet Stöd Och Skydd mot mobbning (SOS).
  • Utveckla effektiva metoder för stöd och behandling av utsatta barn, unga och närstående till dessa.
  • Öka kunskapen avseende främjande, förebyggande, upptäckande och åtgärdande trygghetsarbete gentemot hela samhället.
  • Bidra till att höja Friends röst och maximera effekten av vårt arbete.
  • Initiera, planera, projektleda, processleda, genomföra och utvärdera projektet SOS, aktiviteter gentemot olika målgrupper, partners etc.
  • Undersöka och utveckla metoder för Friends åtgärdande insatser, stöd och psykologisk behandling.
  • Utveckla och bemanna Friends funktion råd och stöd.
  • Marknadsföring, administration, för- och efterarbete samt resor kopplat till projektet och aktiviteterna.
  • Omvärldsbevaka fältet mobbning och mobbningsforskning i relation till projektet.
  • Initiera partnerskap, samarbeten som gagnar projektets långsiktiga överlevnad såsom att möjliggöra, initiera, utveckla och koordinera samarbeten med finansiärer, externa parter, forskare och partnerorganisationer nationellt och internationellt, etc.
Värt att veta

Detta är en projektanställning som pågår under tre år, med stor möjlighet till förlängning. Rollen är placerad på Friends regionkontor i Nord och du sitter i fina lokaler i centrala Umeå med närhet till stadsliv, parker, kommunikationer, universitetet och älvspromenaden.

Friends har fått finansiering via Arvsfonden för att arbeta med stöd till barn som har varit utsatta för mobbning. Som projektledare för projektet "SOS - Stöd Och Skydd mot mobbning" kommer du vara ansvarig för projektet som helhet och dess måluppfyllelse. Projektet ska bland annat resultera i ett antal digitala stödinsatser som efterfrågas av målgruppen och utveckla en skräddarsydd KBT-behandling som ska finnas gratis inom Friends råd- och stödverksamhet. Du kommer ha rapporterings och budgetansvar. I projektgruppen kommer det även ingå en psykolog, en sakkunnig socionom och sociolog.

Du kommer att rapportera till Forsknings- och utvecklingschefen och ingår i Forskning och Utvecklingsavdelningen på Friends.

Våra förväntningar

Vi söker dig som är utbildad socionom, socialpedagog, specialpedagog, psykolog eller har annan likvärdig eftergymnasial utbildning. Vidare har du erfarenhet av att leda fleråriga projekt och har tidigare arbetat med barn och unga, kanske inom elevhälsan, socialt behandlingsarbete eller motsvarande. Du talar och skriver svenska obehindrat och du har god förmåga att hantera Microsoft Word och Excel alternativt goda kunskaper i liknande system. Som person är du strukturerad och empatisk och har stor förståelse för barn och unga som har blivit utsatta för mobbning.

Det är meriterande om du har en projektledarutbildning samt ytterligare språkkunskaper inom exempelvis engelska, arabiska eller spanska.

Intresserad?

I den här rekryteringen är det vi på TNG som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Stiftelsen Friends

Placering

Umeå

Kontaktperson

Åsa Pettersson

076-7247030

Dela jobbannonsen

Anmäl annons