Jobbsafari är en del avschibsted logo

Projektledare regionnät

Uppsala - Vattenfall · Uppsala · Ansök senast 5 mars

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Om tjänsten

Har du erfarenhet av att leda komplexa projekt inom infrastruktur? Har du kännedom om elkraftsystemens olika delar? Är du en tydlig kommunikatör som har lätt för att samarbeta? Då kan du vara en av dem vi letar efter!

Rollen som Projektledare

Vi söker projektledare för stationsprojekt inom 20-400kV spänning. Du kommer att vara ytterst ansvarig för att förverkliga uppsatta mål och ha det övergripande ansvaret för att styra projekt till rätt kostnad, kvalitet och tid. Det innebär bland annat att leda och samordna projekt samt kommunicera och företräda Vattenfalls intressen gentemot övriga intressenter så som myndigheter, kommuner och entreprenörer. Resor i tjänsten förekommer.

Ansvarsområden och arbetsuppgifter:

Du kommer att arbeta självständigt men också samarbeta inom olika projektgrupper kring teknik med hjälp av internt och externt stöd. Ditt främsta ansvar omfattar följande delar:

  • Leda, fördela och följa upp arbetet både internt inom projektgruppen samt externt genom våra leverantörer och entreprenörer
  • Följa upp och agera förebild för samt säkerställa en säker arbetsmiljö
  • Skapa och upprätthålla såväl externa som interna relationer med kunder, konsulter och myndigheter samt internt samverka med övriga funktioner inom bolaget
  • Kommunicera och rapportera projektstatus till relevanta intressenter samt ansvara för att de har rätt information
  • Skapa strategier för att utveckla upphandlingsförfarandet tillsammans med inköp
  • Följa prognos och budgetuppföljning för beslutade projekt
  • Arbeta proaktivt med kalkylering och hantering av risker i projektet


Din bakgrund

Vi ser gärna att du har erfarenhet från projekt inom flera olika branscher, tex elkraft, infrastruktur eller bygg. Ett plus är om du har arbetat på leverantörssidan utifrån ett kundperspektiv Minst 3 års arbetslivserfarenhet inom elkraft är dock ett krav.

  • Du har en eftergymnasial utbildning, gärna inom energi, elkraft, projektledning, ekonomi, juridik eller relevant arbetslivserfarenhet.
  • Erfarenhet att arbeta med projektplanering, kunskap inom entreprenadjuridik är meriterande
  • Utbildning inom projektledning och/eller elsäkerhet kan vara meriterande
  • Flytande svenska och engelska i tal och skrift krävs
  • Körkort: klass B


Vi söker någon som kan driva sina processer självständigt genom att säkra en genomgående framdrift i projekten. Du ska ha lätt för att samarbeta, att leda och engagera medlemmar i projektorganisationen. Rollen kräver även en god kommunikativ förmåga för att kunna kommunicera tydligt på alla nivåer. Du har också en god förmåga att planera och prioritera i ditt dagliga arbete.

Vi ser gärna att du med ditt tekniska intresse har lätt för att förstå helheten. Vi söker någon som gillar att arbeta målinriktat har en vana att hantera olika kravbilder från flera intressenter och som drivs av att arbeta mot uppsatta mål

Mer information

Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. Vi uppmuntrar dig som vill komma vidare och utforska nya områden inom företaget. Med vår karriär- och utvecklingsmodell vill vi skapa tydlighet i vilka möjligheter du har att utvecklas i den inriktning du vill. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. Vi är övertygade om att mångfald och inkludering leder till nytänkande, förbättrade affärsresultat och ökat engagemang och vi strävar efter att representera mångfalden bland våra kunder och samhället vi verkar i. Läs mer om oss på: www.vattenfalleldistribution.se

Placeringsort ; Solna, Uppsala, Västerås, Linköping, Trollhättan, Luleå eller Umeå

För mer information om själva tjänsten kontakta rekryterande chef Helene Jansbo, 070-548 45 65

För frågor om rekryteringsprocessen kontakta rekryterare Jessica Petersson, jessica.petersson@vattenfall.com

Fackliga representanter för denna tjänst är Christian Ericsson, Ledarna, Anne-Marie Sjöbohm, Akademikerna, Ann Petersson, Unionen, Ulf Tengman, SEKO. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.

Välkommen med din ansökan senast den 5 mars. Urval och intervjuer sker efter sista ansökningsdatum. Vi tar endast emot ansökningar via vår webbplats.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. Läs mer om hur vi arbetar med mångfald och inkludering här.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi ser fram emot din ansökan!

Om oss

Vattenfall är en av Europas största producenter och återförsäljare av el och värme. Våra huvudmarknader är Sverige, Tyskland, Nederländerna, Danmark och Storbritannien. Inom Vattenfallkoncernen finns cirka 20 000 anställda. Vi har elektrifierat industrier, levererat energi till bostäder och förvandlat tillvaron genom innovation i över hundra års tid. Vi vill nu göra det möjligt att leva fossilfritt inom en generation och vi driver på övergången till ett hållbart energisystem.

Vattenfall Eldistribution AB är ett av Sveriges största elnätsföretag och levererar el till 900 000 privat- och företagskunder. Läs mer om oss på: www.vattenfalleldistribution.se

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Uppsala - Vattenfall

Placering

Uppsala

Kontaktperson

Vattenfall AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons