Projektledare järnväg

Trafikverket · Göteborg

·

Ansök senast 12 okt.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Arbetsuppgifter

Är du sugen på att delta i samhällsutvecklingen och tackla framtidens utmaningar i våra investeringsprojekt?

Då kanske du är vår nya medarbetare! Det här är en möjlighet för dig som har ett stort intresse för både området järnväg plus att du har en vilja att leda viktiga projekt. Vi erbjuder DIG en möjlighet att utvecklas tillsammans med våra övriga medarbetare i ett område med många karriärvägar och utvecklingsmöjligheter.

Vi söker nu en Projektledare till avdelning "Investering". Tillsammans med dina kollegor tacklar du utmaningar i det svenska transportsystemet genom att bland annat driva, leda, analysera, utforma och genomföra för de investeringsprojekt som skall ta oss in i framtiden. I rollen som projektledare leder du investeringsprojekt av varierande storlek och komplexitet inom framför allt järnväg men även inom väg. Idag pågår flera intressanta projekt på enheten fördelat i hela västra Sverige.

I den här rollen är ingen dag den andra lik, men gemensamt är att du ansvarar för projektets framdrift samt leder och fördelar arbetet inom projektet. Du bevakar tids-, kostnads- och kvalitetsaspekter och säkerställer att projektet fortskrider i enlighet med uppsatta mål. Rollen innebär att du kan vara antingen projektledare eller delprojektledare i ett projekt. Ett viktigt bidrag i din roll är att motivera ditt projektteam och skapa en produktiv arbetsmiljö.

Arbetet drivs i projektform där du samarbetar med interna specialister och externa leverantörer samt ansvarar för planering och genomförande av uppdragen. Även kommunikation med allmänhet, kommuner, media och andra intressenter är en del av arbetet.

Det är ett omväxlande uppdrag att arbeta som projektledare där du gör samhällsnytta, får möjlighet att arbeta i team och får ta ett stort eget ansvar.

Enheten består av ett 20-tal medarbetare som alla sitter i Göteborg. Enheten präglas av ett mycket gott samarbete och en god arbetsmiljö. Din arbetsplats är i Göteborg.

Kvalifikationer
Vem är du?

Du leder, motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektiv nå gemensamma mål. Du samordnar grupper och blir en referenspunkt för andra. Skapar engagemang och delaktighet. Du tar ansvar för din uppgift. Du strukturerar själv ditt angreppssätt och driver dina processer vidare. Du löser problem utan att missa de långsiktiga strategierna och ser logik och samband i komplex information eller miljö. Du har god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren.

Du
  • har en universitets- eller högskoleexamen om minst 180hp (120p) med teknisk inriktning alternativt annan teknisk utbildning i kombination med erfarenhet inom området som vi sammantaget bedömer likvärdig.
  • har flerårig yrkeserfarenhet från att ha arbetat inom järnvägsprojekt i planering och/eller byggskede.
  • har flerårig yrkeserfarenhet av att leda resurser i rollen som t.ex. projektledare, platschef och/eller uppdragsledare.
  • har yrkeserfarenhet av att ha eget ekonomiskt ansvar.
  • har mycket goda kunskaper i svenska i så väl tal som skrift och goda kunskaper i engelska i tal och skrift.
  • har gått en dokumenterad SOS-planerare utbildning.
  • har dokumenterat goda kunskaper i arbetsmiljöfrågor, BAM, BAS-P/U.
  • har körkort för personbil.
Webbaserade tester kan komma att användas som en del i urvalet. Dessa skickas i så fall ut via mail efter sista ansökningsdagen.

Intervjuer planeras att hållas via skype under vecka 45-46.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-10-12

Upplysningar

Rekryterande chef Henrik Olsson
0101230423

SEKO Anna Carlsson
0101236055

ST Airi Larsson
0101236243

SACO Roxan Saleh
0101236222

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Trafikverket

Placering

Göteborg

Kontaktperson

Henrik Olsson

0101230423