Jobbsafari är en del avschibsted logo

Projektledare IT och Digitalisering

Tyresö kommun · Tyresö · Ansök senast 7 maj

Heltid · Visstidsanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Vad vi gör och vill
Har du ett stort intresse för IT-system och projektledning och drivs av den viktiga uppgiften att stödja, förbättra och utveckla för våra verksamheter och medborgare?

Då kan du vara en av de två vi söker då vi nu behöver förstärka vår organisation med projektledare under 12 månader!

IT och digitalisering är organiserad i tre enheter med ansvar för operativ IT, taktisk IT samt systemförvaltning. Totalt är vi ca 40 engagerade medarbetare. Vi sitter i ljusa lokaler nära Tyresö centrum med goda kommunikationer. I Tyresö kommun tillämpar vi ett nära ledarskap där nya tankar trivs. Vi tror på att vi blir bättre tillsammans och har ett lösningsfokuserat och prestigelöst förhållningssätt och tar oss an nya utmaningar med nyfikenhet. Ständiga förbättringar är vår ledstjärna och för att lyckas i våra uppdrag agerar vi efter våra värdeord; resultat, dialog, engagemang, helhetssyn, mod och tillit.

Om tjänsten
Som projektledare ansvarar du för och leder våra implementationsprojekt av verksamhetssystem hos våra verksamheter.

Du använder dina projektledaregenskaper och tillsammans med ditt projektteam ansvarar och verkställer du vår systemleverans på ett effektivt, kvalitetssäkert sätt inom utsatt tid.

Vidare planerar du och leder utbildningar samt workshops för administratörer i lösningen, både internt och för verksamhet. Till din hjälp att planera och i vissa fall även utbilda har du leverantörernas experter.

Vi söker 1-2 personer, med tillträde snarast.

Vem är du?
Vi söker dig med en akademisk bakgrund som systemvetare eller dig som förvärvat motsvarande kunskaper genom arbetslivet. Certifiering/utbildning inom PPS/PRINCE2 eller motsvarande projektstyrning är meriterande. Erfarenhet av minst två projekt som omfattas av LOU med IT-inriktning (IT-system eller IT-relaterade tjänster. Erfarenhet av Lag (2016:1145) om offentlig upphandling (LOU) och offentlig sektor. Detta ska kunna styrkas genom att bifoga referenser, intyg, certifieringar etc. Samt minst 4 års arbetslivserfarenhet som IT-projektledare

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet inom IT där du framgångsrikt har arbetat med implementering av system, gärna inom offentlig eller kommunal verksamhet. God kunskap inom olika kravställningstekniker (funktionskrav mm), olika varianter på utvärderingsmetoder speciellt anpassade för IT-system, vad som är viktigt att tänka på när man skriver IT-avtal samt hur man utformar, avgränsar och paketerar en IT-upphandling.

Erfarenhet av dialogbaserade upphandlingsförfaranden, exempelvis förhandlat förfarande. Du har även erfarenhet från införanden av vårdinformationssystem i hälso- och sjukvården samt skola.

För att lyckas i rollen behöver du ha förmågan att förstå sammanhang och ha ett helhetsperspektiv samtidigt som du är leveransfokuserad och på ett strukturerat sätt kan driva och leda införandeprojekt. Du måste vara mycket tydlig i ditt sätt att kommunicera och ha mycket goda kunskaper i det svenska språket så väl i tal som skrift.

Du är pålitlig och serviceinriktad då verksamheten behöver en trygg samarbetspartner. Vidare är du strukturerad, systematisk och har god prioriteringsförmåga då tjänsten har många kontaktytor och innehåller många delar. Du har ett tydligt kundfokus och har en vana av att hantera kundkontakter och är inte främmande för att tala inför grupp. Mycket god samarbetsförmåga och du ska trivas med att arbeta i team. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast 7 maj 2021. Ange löneanspråk i din ansökan samt ev. uppsägningstid.

Har du några frågor? Kontakta oss enklast via mejl.

Enhetschef: Sara Vikslund, telefon:08-578 294 61, mejl: sara.vikslund@tyreso.se

Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna finner du här www.tyreso.se/arbetstagarorganisationer

Tyresö är nära. Nära storstad, skog och skärgård, 20 minuter från Stockholm city. Tyresö kommun som arbetsplats kännetecknas av fokus på resultat, engagemang och nära ledarskap. Vi gör skillnad i Tyresöbornas vardag. Bli en av oss, här trivs nya tankar.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Tyresö kommun

Placering

Tyresö

Dela jobbannonsen

Anmäl annons