Jobbsafari är en del avschibsted logo

Projektledare för att starta ny social verksamhet - Träffpunkt Smeden

Projektledare för att starta ny social verksamhet - Träffpunkt Smeden

Husqvarna Fotboll Förening · Jönköping · Ansök senast 15 okt.

Deltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Vad är Träffpunkt Smeden?

Projekt Träffpunkt Smeden är en ny verksamhet som ska starta upp på Huskvarna Söder. Projektet kommer att drivas av IMs lokalförening i Jönköping, Husqvarna FF och Jönköpings kommun med ekonomiskt medel från Länsstyrelsen. Verksamheten kommer etableras i Aktivitetshuset Smeden i Smedbyn, Huskvarna, där flera andra organisationer och föreningar är verksamma.

Verksamheten ska vara en öppen social mötesplats där just mötet mellan medborgare, nyanlända som etablerade står i fokus. Verksamhetens mål är att tillgängliggöra samhällsviktig information och erbjuda ett ömsesidigt utbyte av kunskap. Verksamheten ska formas utifrån deltagarnas önskemål och kunna erbjuda stöd och råd i praktiska situationer i vårt samhälle i samverkan med andra samhällsaktörer. Vi ser mötesplatsen som en möjlighet till att lära känna andra människor, att dela erfarenheter, ta del av varandras kulturer, tankar, drömmar och språk. Mötesplatsen kommer inledningsvis ha öppen verksamhet två tillfällen i veckan.

Arbetsbeskrivning

Din roll som projektledare för Träffpunkt Smeden är att skapa en välkomnande atmosfär där nya kontakter kan knytas under enkla former. Som projektledare förväntas du vara på plats under minst en av verksamhetens öppettider i veckan tillsammans med volontärer inom IM. Du är en i gruppen under öppen verksamhet men har det övergripande strategiska och operativa ansvaret av Träffpunkt Smeden och verksamhetens mål.

Det strategiska och operativa ansvaret kommer gå ut på att skapa hållbara strukturer, finna och etablera lösningar för att utvärdera och utveckla verksamheten. Tillsammans med projektets styrgrupp ska projektledaren planera för uppsökande arbete mot målgruppen unga vuxna, äldre och nyanlända i stadsdelsområdet Huskvarna söder. Det är sedan projektledaren som ansvarar för det verkställande arbetet. Uppsökande arbete kan exempelvis ske genom samordnade dialoger, aktiviteter och andra riktade insatser med och för invånarna. Som en del av det verkställande arbetet ingår ansvar för verksamhetens kontaktnät av deltagare, volontärer och andra organisationer inom och utanför aktivitetshuset Smeden. Övriga arbetsuppgifter som ingår i det operativa arbetet är: budgetansvar, enkel marknadsföring och kommunikation samt planering och schemaläggning för öppen verksamhet. All verksamhet bedrivs tillsammans med volontärer inom IM Jönköping och Aktivitetshuset Smeden.

Vem är du?

Vi söker dig som brinner för att stärka andra människor. Du har ett stort engagemang i frågor om demokrati och mänskliga rättigheter med särskilt fokus på jämställdhet, integration och antirasism. Du har personlig erfarenhet av olika kulturer och pratar gärna 2 språk eller fler men framförallt har du lätt för att komma i kontakt med olika människor. Som en del i arbetet med målgruppen är du självkritisk och undviker fördomar om vad olika individer behöver. Stor vikt läggs på dina personliga egenskaper.

Det är ett krav att du:

  • Behärskar det svenska språket i tal och skrift
  • Har förståelse för svenskt föreningsliv och arbete
  • Har dokumenterad erfarenhet av att arbeta i en samordnande funktion
  • Har god förmåga att engagera andra och arbeta mot gemensamma mål

Det är meriterande om du:

  • Kan kommunicera på arabiska, somaliska eller något annat språk förutom svenska
  • Har erfarenhet av att vara ny i Sverige
  • Har lokal kännedom om Huskvarna
  • Du har erfarenhet av förändrings- och utvecklingsarbete inom en verksamhet
  • Har eftergymnasial utbildning inom humaniora, samhällsvetenskap eller tvärvetenskap

Om tjänsten

Tjänsten är en tidsbegränsad projektanställning på 25% förlagd på dagtid och kvällstid. Anställningen kommer pågå från 2021-11-04 till och med 2023-12-20. Du kommer ha stor frihet och flexibilitet att planlägga för ditt arbete under veckan. Tjänsten finansieras av utvecklingsmedel från Länsstyrelsen för att skapa beredskap och underlätta etableringen av nyanlända (§37).

Har du frågor om projektet Träffpunkt Smeden är du välkommen att kontakta IM lokalförening Jönköping, genom att maila: jonkoping.lf@imsweden.org eller till Husqvarna FF/Smeden: Johan.smeden@husqvarnaff.se

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Husqvarna Fotboll Förening

Placering

Jönköping

Kontaktperson

Husqvarna Fotboll Förening

Dela jobbannonsen

Anmäl annons