Projektledare bygg, anläggning och/ eller VA

Kristinehamns Kommun · Kristinehamn

·

Ansök senast 13 dec.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Arbetsplatsen

Är du en strukturerad och kommunikativ person som trivs att arbeta med andra för att nå uppsatta mål? Då kan du vara en av våra nya projektledare på tekniska förvaltningen!

Centralt inom tekniska förvaltningen återfinns den nyuppstartade projektenheten. Enheten ansvarar för merparten av kommunens fysiska investerings¬projekt inom fastigheter, infrastruktur, tekniska infrastruktur och samhällsbyggande. Några exempel på projekt som vi hanterat de senaste åren är byggnationen av en ny gymnasieskola, en ny stadspark, broar, utbyggnad av kommunalt VA och gator inom exploateringsområden samt omvandlingsområden. Vi arbetar även med mindre projekt som reinvesteringar inom befintliga lokaler och anläggningar, takbyten, ventilationsanläggningar, rivningar etc. På grund av det stora investeringsbehov som ligger framför kommunen i framför allt befintliga anläggningar så behöver vi nu förstärka organisationen med tre projektledare med olika inriktningar och kompetensområden.

Tekniska förvaltningen består av cirka 200 medarbetare inom avdelningarna fastighet, gata-/park- och fritid, kost, renhållning, stab och VA. Vi ansvarar bland annat för att kommunens trafikmiljö är säker och tillgänglig samt att barn, ungdomar och äldre får näringsriktig kost på kommunens förskolor, skolor och särskilda boenden. Vi ansvarar även för att Kristinehamns invånare har tillgång till rent, friskt och gott vatten i kranen. Utöver det sköter vi också insamlingen av hushållsavfall och driver kommunens avfallsanläggning.

Arbetsuppgifter

Som projektledare för VA kommer du att få möjligheten att arbeta med varierande projekt som genomförs på uppdrag av huvudsakligen VA-avdelningen.

Som projektledare för gata/anläggning hos tekniska förvaltningen kommer du att få möjligheten att arbeta med varierade projekt som genomförs på uppdrag av förvaltningens avdelningar. Merparten av våra projekt genomförs i nära samarbete med planeringsavdelningen och mark- och exploateringshandläggaren, varför du kommer att jobba gränsöverskridande med flera olika förvaltningar och avdelningar inom kommunen.

Som projektledare för bygg/fastighet kommer du att få möjligheten att arbeta med varierade projekt som genomförs huvudsakligen på uppdrag av förvaltningens fastighetsavdelning. Merparten av våra projekt genomförs i nära samarbete med framtida hyresgäster och verksamhet, varför du kommer att jobba gränsöverskridande med flera olika förvaltningar och avdelningar inom kommunen.

En stor del av arbetet utgörs av kontakter med entreprenörer som utför arbeten på uppdrag av kommunen. Projektledaren leder projekten, både stora som små, genom hela processen från upphandling till slutbesiktning och överlämning. Vi arbetar med en nyligen framtagen projektmodell för att kvalitetssäkra våra projekt och säkerställa att vi levererar enligt de uppdrag vi har fått. Du kommer dessutom att arbeta med att bidra till en ökad digitalisering av kommunens uppdrag.

Du bör ha erfarenhet inom ett (eller flera) av ovan nämnda områden. Inom VA-området är det större saneringar och reinvesteringar som kommer att genomföras de närmsta åren, men även ny-exploateringar. Inom gata/anläggning pågår flertalet större spännande projekt den närmsta tiden, bland annat ombyggnationen av stadens torg i centrum samt renovering och utbyte av flera broar. Det kommunala fastighetsbeståndet har ett stort renoveringsbehov och de närmaste åren kommer projektenheten att hantera både om- och nybyggnation av skolbyggnader, idrottshallar och omsorgslokaler. Beroende på din bakgrund och intresse finns möjligheter att vara med och påverka innehållet i tjänsten.

Kvalifikationer

Du som söker har högskoleexamen, gärna med teknisk inriktning, eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Erfarenheter från liknande arbetsuppgifter är meriterande. Det är också en fördel om du har erfarenhet av upprättande av förfrågningsunderlag och bygghandlingar samt upphandlingar enligt LOU och gärna även LUF.

Vi förutsätter att du har goda kunskaper i svenska språket, samt B-körkort, som är krav för att klara arbetet. Du är en serviceinriktad, strukturerad och kommunikativ person med kompetens att hantera information av olika slag. Uppdraget ställer stora krav på struktur, ordning och reda.

Förmågan att självständigt söka information för att hantera olika frågor, samt för den egna utvecklingen är en självklarhet. Arbetet ställer stora krav på självständighet, samarbetsförmåga, att kunna hantera stressfulla situationer, att leverera resultat i utsatt tid och vara kvalitetsmedveten. Det är mycket meriterande med tidigare erfarenhet av arbete inom en politiskt styrd verksamhet och kommunal organisation.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Vi är en arbetsplats för många människor, människor som i sin tur arbetar i verksamheter där de möter Kristinehamns invånare. Tillsammans så är vi ambassadörer för hur invånarna uppfattar oss.

Vi tycker att ett framgångsrikt ledar- och medarbetarskap skapas genom dialog och samarbete. Arbetsmiljön påverkas av hur vi bemöter varandra och vi alla har ett ansvar för att bidra till en god arbetsmiljö och en god kommunikation. Hos oss ansvarar du för såväl din egen som organisationens utveckling. När alla tar ansvar för att bidra till en positiv och hälsosam arbetsmiljö ger det kraft och energi samtidigt som vi känner arbetsglädje på jobbet.

Som anställd ska du kunna förvänta dig stöd för nya idéer, goda utvecklingsmöjligheter och att vi ger dig de verktyg du behöver för att kunna utföra ditt arbete på ett bra sätt.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och ha en god kommunikation med dig som söker jobb hos oss, ber vi dig att skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Antal platser: 3

Ansökan
Ansök här i samarbete med OffentligaJobb

Arbetsgivarens referensnummer: A989180

Sista ansökningsdatum: 2020-12-13

Kontaktpersoner
Sofia Elfström
Projektchef
0550-88 543

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Kristinehamns Kommun

Placering

Kristinehamn

Kontaktperson

Sofia Elfström

0550-88 543