Jobbsafari är en del avschibsted logo

Projektinköpare Statkraft, Laholm

OnePartnerGroup Jämtland · Östersund · Ansök senast 29 jan.

Heltid

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Inköp är centralt för att säkra kostnadseffektivitet, kvalitet och säkerhet när vi renoverar och utvecklar vår verksamhet. Vi arbetar med alla inköpsaktiviteter för hela Statkraft Sverige vilket ger en varierande och spännande vardag. Inköp ingår i Produktion Sverige Finans, en liten grupp på sju personer.

Rollen

Ditt huvudsakliga arbete kommer vara att, tillsammans med inköpschefen, arbeta med förhandlingar och upphandlingar för projekt under 100 MSEK. Utöver detta, kan du få jobba med andra avtal såsom tex ramavtal och rabattavtal. Detta arbete bedrivs efter regler och riktlinjer från Statkraft och din roll blir att hjälpa verksamheten förstå och förhålla sig till dem. Du är med och bidrar till att verksamhetens mål och ambitioner inom inköp och kontraktshantering realiseras.

Tillsammans med inköpschefen, utvecklar du övergripande inköpsstrategier bla för att säkerställa tillgång på kvalitativa leverantörer i samarbete med verksamheten och centrala inköpsfunktioner. Du bidrar till att avtalsvillkor/mallar är ändamålsenliga och i linje med svensk lag och koncernens riktlinjer.

I rollen ingår att:
  • Implementera nya inköpsadministrativa arbetssätt inom ramen för pågående implementering av nytt Contract Management System (Future procurement platform)
  • Förhandla och upprätta nya inköpsavtal samt att omförhandla befintliga avtal
  • Dagligt inköpsarbete mot projekt, drift och övrig verksamhet
  • Genomföra leverantörsbedömningar och analyser
  • Vid behov avveckla icke fungerande leverantörer inom olika teknik- och material områden
Din profil:

Du har akademisk examen i naturvetenskap, företagsekonomi eller motsvarande. Kvalificerad inköpsutbildning i inköp och minst ett 3-5 års erfarenhet av kvalificerat tekniskt inköpsarbete.

Du har god kunskap om inköpsarbete och processer För att lyckas i rollen behöver du förstå, stå bakom och kunna förklara vikten av regler och riktlinjer och ha en god affärsetik. Då du har många externa kontakter, behöver din samarbetsförmåga vara väl utvecklad.

Du har ett stort tekniskt intresse och ett starkt affärsmannaskap. God förhandlingsvana samt erfarenhet inom avtalsrätt. Du har driv och besitter en vilja att ständigt förbättra och utveckla.

Du är en god kommunikatör, prestigelös och samarbetsorienterad. Du är förtroendeingivande och duktig på att bygga och utveckla relationer. Att leverera i tid till rätt kvalitet ser du som en självklarhet.

Mycket god analytisk förmåga och kvantitativa färdigheter för att agera på stora mängder data. Meriterande är tidigare arbete med vattenkraftverksamhet och stora anläggningsprojekt. Meriterande är också arbete med inköpsarbete från större organisationer.

Du kan kommunicera flytande på svenska och engelska i tal och skrift

Utmärkta kunskaper i Excel.

Placeringsort:

Laholm, Sollefteå eller Östersund

Statkraft erbjuder:

Professionell och personlig utveckling i en koncern i internationell tillväxt.

En verksamhet som kännetecknas av god arbetsmiljö, kompetens, ansvar och nyskapande.

En arbetsmiljö som önskar mångfald med hänsyn till kön, ålder och kulturell bakgrund.

Konkurrenskraftiga villkor

Omfattning/Arbetstider/Lön:

Heltid/Dagtid

Månadslön

Tillträde:

Efter överenskommelse

Övrig information:

I denna rekrytering samarbetar vi med OnePartnerGroup Jämtland

Sista ansökningsdag 2021-01-29

Du ansöker via OnePartnerGroups hemsida: www.onepartnergroup.se

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

OnePartnerGroup Jämtland

Placering

Östersund

Kontaktperson

Hans-Olof Jonsson

063194333

Dela jobbannonsen

Anmäl annons