Jobbsafari är en del avschibsted logo

Projektinköpare, NCC Building Uppsala, Gävle/Dala

Projektinköpare, NCC Building Uppsala, Gävle/Dala

NCC · Uppsala · Ansök senast 7 juni

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Stora delar av NCC:s omsättning kommer från inköp och därmed är rollen som projektinköpare en oerhört viktig funktion. Här får du alla möjligheter att vara med och påverka företagets resultat genom att göra inköp som är bra för både NCC och våra kunder. Söker du en tjänst där du får vara en central del i att skapa förutsättningar för ett lönsamt byggprojekt? Då ska du söka dig till rollen som Projektinköpare hos oss på NCC!

Avdelning Building Uppsala, Gävle/Dala består av 250 engagerade medarbetare som tillsammans utvecklar, producerar och renoverar alltifrån kommersiella byggnader till bostäder, till ett värde av ca 1,4 Mdr kronor per år. Vi har de senaste åren genomfört flera stora projekt som blivit en naturlig del av vår region såsom Senapsfabriken, Segerstedthuset, Lugnets Badhus och Ångströmlaboratoriet vilket givit oss ett fortsatt förtroende att bygga och utveckla Uppsala, Gävle och Dalarna. Inom NCC arbetar vi aktivt med hållbarhet, samverkan, nya tekniska lösningar, arbetsmiljö och mångfald, med målet att agera förebild inom byggbranschen.

Rollen som Projektinköpare

Som Projektinköpare är du spindeln i nätet när det kommer till allt som rör inköp i våra projekt och i din vardag arbetar du nära våra byggprojekt. Du driver projektets inköpsfrågor genom anbudsprocessen, projekterings- och produktionsfasen. Du ingår i ett projektteam och leder samt ansvarar för inköpsplanering, förfrågningar, upphandlingar, förhandlingar samt tecknande av avtal.

Som stöd finns dina kollegor i avdelningens inköpsgrupp samt ett stort internt nätverk med experter inom bland annat juridik, miljö, energi och virtuellt byggande. För dig som inköpare har NCC dessutom ett välutvecklat inköpssystem i form av Inköpsportalen, som är ett fantastiskt verktyg i projektinköparens vardag.

Dina arbetsuppgifter kommer att vara varierande i och med att vi inom avdelningen bygger både bostäder och övriga hus åt såväl privata som offentliga kunder. Vi arbetar ofta i tidig samverkan med våra kunder och utformar projektet utifrån gemensamma målsättningar. Våra projekt är alltid unika vilket medför att dina inköp kommer att variera och du får använda din skicklighet i att ta fram nya tekniska och affärsmässiga lösningar. Beroende på projektets omfattning kan du ansvara för ett eller flera projekt samtidigt inom avdelningens geografi.

Som Projektinköpare hos oss interagerar du med olika funktioner och grupperingar inom företaget och du kommer bland annat ha ett nära samarbete med projektchef, platschef, arbetsledare, projekteringsledare och kalkylspecialist. Att samverka med övriga medarbetare i projekten är en nyckelfråga för vår framgångsrika verksamhet, vilket ställer krav på god kommunikationsförmåga och samarbetsvilja.

Din profil

För att lyckas i rollen som Projektinköpare tror vi att du känner igen dig i en eller flera av nedanstående beskrivningar;

Du har tidigare erfarenhet av inköpsarbete och har i och med detta också vana av att förhandla och upprätthålla långsiktiga affärsrelationer. Du har förmågan att se och förstå hela värdekedjan från ett anbudsskede till produktion och slutligen genom överlämnande till kund.

Du har verkat inom byggbranschen, antingen i en roll som inköpare alternativt som exempelvis arbetsledare, platschef eller projektingenjör och vill utvecklas vidare till en specialistroll. Vidare har du god förståelse för entreprenadjuridik.

Som person är du nyfiken, strukturerad och drivs av att skapa resultat i ditt arbete. Du trivs med att arbeta målinriktad inom givna ramar och arbetssätt, men tar initiativ och ett stort ansvar inom dessa ramar. Du har vidare förmågan att utveckla och bibehålla goda relationer, såväl internt som externt.

Du identifierar dig med våra värderingar som är en naturlig del av vår företagskultur: ärlighet, tillit och respekt.

Ytterligare information

Din placering blir på vårt avdelningskontor i Uppsala där vi sitter i helt nya och moderna lokaler som stödjer ett flexibelt arbetssätt och samverkan mellan hela organisationen. I rollen som Projektinköpare är det också fördelaktigt om du, delar av din tid, är på plats i våra byggprojekt för att främja ett nära samarbete med hela projektorganisationen. Som Projektinköpare är du en del av vår specialistorganisation och du rapporterar till vår Gruppchef inköp.

Den här tjänsten bakgrundskontrolleras i enlighet med NCC:s säkerhetskultur.

Kontakt och ansökan

Har du frågor gällande tjänsten är du välkommen att kontakta Sanna Ström, Gruppchef inköp, på 076-521 55 40 eller sanna.strom@ncc.se

Låter detta som ett intressant nästa steg för dig är du välkommen med din ansökan, genom att registrera ditt CV och personliga brev. Sista ansökningsdag är 2021-06-07, men urval kan komma att ske löpande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om oss

På NCC blir du en del i en organisation med goda värderingar, hög miljömedvetenhet och en stark vilja att lyckas tillsammans. Varje dag tar våra över 15 500 medarbetare beslut som förbättrar människors vardag, både idag och i morgon. Här arbetar du i en stark gemenskap tillsammans med engagerade och professionella kollegor som drivs av att lära nytt, nå uppsatta mål, dela erfarenheter och göra verklig skillnad tillsammans. Vi utmanar oss själva för att driva utvecklingen och skapar hållbara lösningar som för samhället framåt med ny kunskap.

Som ett av Nordens ledande bygg- och fastighetsutvecklingsföretag utvecklar vi kommersiella fastigheter, bygger skolor, sjukhus, bostäder, vägar, broar och annan infrastruktur som formar vårt sätt att leva, arbeta och resa i samhället. Genom vår industriverksamhet erbjuder vi produkter och tjänster med inriktning på stenmaterial och asfaltsproduktion, beläggningsuppdrag.

Vi värnar ett hållbart arbetsliv med starkt fokus på säkerhet, personlig utveckling och balans mellan jobb och fritid.

NCC ska spegla våra kunder såväl som samhället i stort och är beroende av medarbetare med olika kompetenser. Vi strävar efter att anställa människor med olika bakgrund och värdesätter den kunskap och erfarenhet det medför.

Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt med rekryterare samt säljare av annons- eller bemanningslösningar.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

NCC

Placering

Uppsala

Dela jobbannonsen

Anmäl annons