Jobbsafari är en del avschibsted logo

Projektingenjör inom väg

Trafikverket · Uppsala · Ansök senast 15 nov.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Som Projektingenjör väg på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur. För dig som vill bidra till utvecklingen av infrastrukturen erbjuder vi nu en spännande möjlighet på Trafikverket.

Projektingenjör inom väg

Arbetsuppgifter

Projektingenjören biträder en eller flera projektledare, bland annat genom att stödja i planering, administration och uppföljning avseende tid, kostnad, innehåll, risker, resurser, kvalitet, säkerhet, miljö och arbetsmiljö. Vidare ska projektingenjören bistå projektledaren i interna och externa kontakter samt driva delar av/mindre projekt självständigt. Som projektingenjör fungerar du som stöd till projektledare och är en del av projektledningen. Du deltar i olika vägprojekt där du ansvarar för bland annat administration, handläggning och uppföljning i projektets alla delar. I din roll ingår att vara delaktig i upphandlingar, projekt- och byggmöten samt vara insatt i kontraktsinnehåll för konsultuppdrag och entreprenader. Som projektingenjör arbetar du även med bedömning av risker samt möjligheter i projekten. Du är också en viktig del i att säkerställa att projekten genomförs enligt gällande lagstiftning och bestämmelser.

Att vara projektingenjör innebär att du kommer komma i kontakt med projekt i hela kedjan, från planering till produktion. Hos oss har du bra möjligheter att utvecklas, både genom ökat ansvar i olika projekt och få möjlighet att leda vissa mindre projekt i sin helhet. Vi delar hela tiden erfarenheter, förbättrar våra arbetssätt och tänker nytt. Allt med ambitionen att utveckla såväl dig som vår verksamhet.


Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Vi planerar att påbörja intervjuer via Skype i vecka 48.

Kvalifikationer

Du är van vid att arbeta enligt en tydlig process, organiserar och planerar ditt arbete väl, slutför det som påbörjats och håller deadlines. Vidare kan du samarbeta med många olika människor och i olika situationer. Du bidrar till att hitta lösningar genom ett prestigelöst fokus på det gemensamma målet. Du tar ansvar för din uppgift och strukturerar själv ditt angreppssätt och driver dina processer vidare. För att lyckas i rollen har du en god kommunikativ förmåga då du har många kontaktytor både internt och externt.


Vi söker dig som har

  • Universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) inom bygg och anläggning, samhällsplanering eller projektledning, alternativt annan relevant utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig.
  • God kunskap i svenska i såväl tal som skrift
  • God datorvana, särskilt goda kunskaper inom MS Office-paketet.
  • har B-körkort

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av riskhantering, tidsplanering och ekonomihantering i projekt                     
  • har erfarenhet av vägprojekt eller andra liknande komplexa projekt
  • har erfarenhet av att använda MS Project eller liknande tidsplaneringsverktyg (goda kunskaper)


Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

#LI-KL1

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Trafikverket

Placering

Uppsala

Kontaktperson

Trafikverket

Dela jobbannonsen

Anmäl annons