Jobbsafari är en del avschibsted logo

Project Supplier Quality Engineer Autoliv

Randstad · Vårgårda · Ansök senast 18 dec.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Arbetsbeskrivning

Till vår kund Autoliv söker vi en Project Supplier Quality Engineer till ett sex månaders långt konsultuppdrag med chans till anställning hos Autoliv vid uppdragets slut.  Du kommer tillhöra den globala Supply Chain organisationen för Innovation och Mobility Safety Solutions.

Supply Chain ansvarar för inköps- och projektkvalitetsstöd samt att säkra initial logistikkomptens till utvecklings- och applikationsprojekt. Vidare jobbar avdelningen med innovationsutveckling i leverantörsprocessen och skapar strategier för leverantörsinvolvering i tidiga projektfaser för att ytterligare stärka det globala innovationscentrets innovationskraft och förmåga att ta fram produkter för nya marknader.

Ansvarsområden

Som Project Supplier Quality Engineer jobbar du främst med att säkra kvaliteten på nya eller ändrade artiklar i förstudier, utvecklings-, applikations- och serial-life projekt . Tillsammans med inköp är uppdraget att jobba för att förhindra kvalitetsbrister i förutveckling och löpande produktion hos leverantörer. Du jobbar med klassiska kvalitetsverktyg som t.ex. PPAP, 8D, FMEA, styrplaner, fiskbensdiagram och "5-varför" för att verifiera korrigerande åtgärder hos leverantör. Vid löpande ändringar är du delaktig i ”feasability”, ritningssläpp och i slutändan är du ansvarig för att signera en godkänd PPAP från leverantören. Proaktivt jobbar du med att revidera leverantörer. Tillsammans jobbar vi för förbättrade standardiserade arbetssätt och kontrollmetoder.

För att lyckas är du strukturerad och organiserad i ditt sätt att lägga upp ditt arbete. Du har inga problem att arbeta både operativt och strategiskt och växlar framgångsrikt mellan dessa perspektiv för att nå dina mål. Du tar ett helhetsansvar för ditt arbete och säkerställer involvering av nyckelkompetenser när så krävs. Vidare har du en nyfikenhet och initiativförmåga och en mognad i din Supplier Quality Engineer roll. Du tycker du att det är roligt att navigera i ett område där alla strukturer ännu inte är satta och du uppskattar när samarbetet med dina kollegor gör att ni tillsammans ska kunna forma effektiva och framgångsrika arbetskoncept. Då många leverantörer är nya för Autoliv så krävs förmåga till agilt arbetssätt men känsla för kvalitetstänk i alla led, som borgar för noll-fel i serieleveranser och förutveckling. Du tycker om att arbeta i och fungerar bra i team-miljö. 

Arbetstider

Anställningsform: Konsultuppdrag 4-6 månader via Randstad Engineering, efter avslutat uppdrag finns det goda möjligheter till anställning på Autoliv.
Tillträde: Omgående
Placeringsort: Vårgårda, möjlighet till distansarbete

Kvalifikationer

Som person ser vi gärna att du är drivande och har en förmåga att vara tydlig i din kommunikation. Vidare har du minst två års arbetslivserfarenhet från en ingenörsroll och/eller supplier quality. Det är meriterande om denna erfarenhet är från automotive. Du har i grunden en universitets- eller högskoleexamen inom relevant område.

Övriga kvalifikationer:
● utmärkta kunskaper i svenska och engelska, i såväl tal som skrift
● en god analytisk förmåga
● goda kunskaper inom PPAP och APQP processen
● du har en ritningsförståelse och behärskar Microsoft Office paketet. 

Det är önskvärt att du har goda kunskaper inom 
● Minitab
● tillverkningsprocesser t.ex. stansning, ytbehandling, gjutning, svarvning och formsprutning och produkt- och process revision
● Det är även meriterande om du behärskar ytterligare ett språk 
● i grunden har en universitets- eller högskoleexamen inom relevant område

Ansökan

Sista ansökningsdag 2020-12-18, urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt. 

För mer information kontakta Lisa Pettersson, lisa.pettersson@randstad.se

Om företaget

Autoliv is the world's largest automotive safety supplier, with sales to all major car manufacturers in the world. More than 65,000 associates in 27 countries are passionate about our vision of Saving More Lives.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Randstad

Placering

Vårgårda

Kontaktperson

Randstad AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons