Jobbsafari är en del avschibsted logo

Project controller

SCANIA CV AB · Södertälje · Ansök senast 11 okt.

Heltid

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar. Scania i Södertälje tillverkar fordon för transportsektorn och är en ledande aktör på världsmarknaden inom framtidens transportlösningar.

Vill du ta ett stort ansvar, bidra till vår verksamhetsstyrning samt ha goda utvecklingsmöjligheter? Då kan det vara just dig vi söker till våran ekonomiavdelning på Scanias Motormontering i Södertälje!

Vi är en liten ekonomifunktion med en öppen, trygg och positiv atmosfär. Som anställd hos oss kan du i stor omfattning vara med och påverka utvecklingen och kulturen på funktionen genom den du är - och arbetet du gör. Vi arbetar målmedvetet med att stödja och utmana den operativa verksamheten och drivs dagligen av ambitionen att öka den egna kvalitén och effektiviteten med hjälp av Scanias produktionssystem.

Motormonteringen kommer i ett par år framöver hantera flera stora projekt. Som Project Controller har du ansvar för att stödja projekten med analyser, kalkyler och uppföljning av både produktionskostnaden och investeringar. Du bidrar aktivt till projektets verksamhetsstyrning och hjälper till att säkerställa långsiktig effektivitet samt att uppsatt målbild implementeras.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Analys, kalkyl- och prognostisering av omkostnad och investering
  • Bokslut- och prognosarbete
  • Stödja och utmana projektverksamheten med ekonomisk uppföljning
  • Presentera och kommunicera kostnadsutveckling i definierade forum
  • Följa ekonomiska regelverk och mål
  • Vara det ekonomiska gränssnittet mellan enhet och projektkontor/ledning.
Kravprofil

Du har ett stort driv och ambitionen att på ett tydligt och vant sätt kunna leverera och kommunicera det ekonomiska stödet för vår projektverksamhet. Du är analytisk, noggrann och har förmågan att driva frågor och processförbättringar självständigt. Strukturerad och flexibel är två andra ord som beskriver dig väl.

Du är civilekonom och/eller civilingenjör med ekonomiinriktning (t.ex. industriell ekonomi) med 2-5 års arbetslivserfarenhet.

Du är en van användare av Microsoft Excel samt behärskar engelska i både tal och skrift. Kunskaper inom Power BI är meriterande.

Vi erbjuder

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

Kontaktperson

Veronica Öberg, Ekonomichef DEF Engine Assembly, 08 553 502 62.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev och ev betygsutdrag. Ansök senast den 11 oktober 2021.

Välkommen med din ansökan!

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

SCANIA CV AB

Placering

Södertälje

Dela jobbannonsen

Anmäl annons