Jobbsafari är en del avschibsted logo

Processingenjör

Stora Enso AB · Hylte · Ansök senast 5 sep.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Vi söker en Processingenjör som ska arbeta med förbättring och utveckling inom Formed Fiber-processen. Din arbetsplatsplats kommer vara Hylte och du kommer att arbeta i Formed Fiber-teamet som är en del av Packaging Solutions Division. Du kommer att rapportera till Operations Director.

Karriär för ett bättre klimat. Varje dag.

Formed Fiber-material är baserat på träfibrer och kan produceras till de flesta 3D-former med många av de mekaniska och funktionella egenskaperna som plaster har. Formed Fiber är därför ett nytt och kraftfullt material som kan ersätta det som idag tillverkas i plast. Vi ser nu att intresset för Formed Fiber sprids till ett stort antal användningsområden, där marknadspotentialen räknas i miljarder enheter. Målet för Formed Fiber-teamet är att dra nytta av denna möjlighet genom att snabbt skala upp kapaciteten, undersöka ny teknik och kommersialisera nya appliceringar för att bli ledande på denna marknad. Stora Enso har gjort ett starkt engagemang för Formed Fiber genom att investera i en ny Formed Fiber-fabrik och bildandet av denna nya affärsenhet. #FormedFiberGrows

Om tjänsten

Som Processingenjör kommer du att ingå i Operations-teamet som idag bestå av 12 personer, där du kommet att ha varierande arbetsuppgifter med tyngdpunkt på de kemiska delarna. Du kommer ständigt arbeta med att förbättra och utveckla av Formed Fibers produktionsprocess, råvaror och utrustning. Detta för att nå stabilitet och effektivitet samt för att uppfylla kvalitetsmål och hållbarhetskrav. Dina arbetsuppgifter handlar också om att utföra driftsättningar och uppstart av Formed Fibers processutrustning. I ditt arbete kommer du bland annat att samarbeta med produktions- och utvecklingsteamet, samt externa konsulter och leverantörer.

Vad vi erbjuder

Vi tror att våra medarbetare är nyckeln till framgång, därför erbjuder vi ett komplett förmånspaket för att engagera våra medarbetare samt möjliggöra professionell utveckling, karriärsteg och välbefinnande. Som medarbetare, får du också vara med på resan som Stora Enso är på - att omvandlas från ett traditionellt skogsindustriföretag till ett tillväxtföretag inom förnybara material. Du kommer också få möjligheten att forma och påverka verksamheten och vara en del av Formed Fibers tillväxtresa.

Med våra värderingar inom Packaging Solutions, ”Lead and do What’s right”, strävar vi efter att vara ett föredöme i alla aspekter av vår verksamhet, såväl som inom personalområdet. Vi har en stark gruppdynamik och sammanhållning, där alla blir respekterade och bemötta på ett bra sätt. Det är viktigt att våra kollegor både bidrar till och blir en del av denna gemenskap. Våra värderingar är: Agile, Brave and Curios, vilket alltid är en del av det arbete vi gör. Det innebär att vi vågar utmana oss själva och tillåta misslyckanden, för att kunna utveckla oss som både individ och verksamhet.

Vem vi söker

Vi söker en person som är resultatorienterad och gillar att lösa problem och hitta förbättringar. Du har tidigare erfarenheter inom tillverkningsindustrin och ett tekniskt intresse, samt en förståelse för hur teori översätts till praktik. Engelska och svenska i både tal och skrift är också ett krav för denna tjänst. Din kunskap inom området bygger på en examen som kemiingenjör eller annat relevant område. Erfarenhet inom process- och/eller förpackningsindustrin är en fördel. Det är också meriterande om du har arbetat med förbättringsarbete sedan innan. Du är kommunikativ och gillar att ta initiativ samt anser att det är viktigt att samarbeta med dina kollegor för att tillsammans nå era mål.

Övrig information

Sista ansökningsdagen är den 5 september 2022, men urvalet sker löpande så skicka in din ansökan redan idag. Tjänsten kan komma att tillsättas under pågående annonsering. Vi tar endast emot ansökningar som lämnas in genom vårt rekryteringssystem.

Har du frågor kring tjänsten och rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryteringsspecialist Matilda Bernthson på matilda.bernthson@storaenso.com.

Vi tror att mångfald stärker vår konkurrenskraft och bidrar till bättre beslutsfattande. Olika arbetsgrupper med olika bakgrund hjälper oss att utforska olika perspektiv och utmanar vårt sätt att tänka. Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden på arbetsplatsen och välkomnar sökande med olika bakgrund. Stora Enso är en arbetsgivare för lika möjligheter som följer icke-diskriminerande metoder.

Baserat på geografiskt läge och nivå för positionen kan den normala rekryteringsprocessen dessutom innebära videointervju, lämplighetstester och övriga åtgärder inför anställning, såsom bakgrundskontroller, referenser, hälsokontroll och drogtest, som en del av slutskedet i processen.

Se vår film: https://www.youtube.com/watch?v=rUElPYaxgqs&t

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Stora Enso AB

Placering

Hylte

Kontaktperson

Stora Enso AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons